Anunțul Primăriei București după închiderea Teatrului Nottara

Anunțul Primăriei București după închiderea Teatrului Nottara
Publicat: 24/11/2015, 18:54

Primăria Capitalei precizează, într-un comunicat de presă transmis, marți, că imobilul în care își desfășura activitatea Teatrul Nottara a fost expertizat tehnic, din bani publici, în anul 1996 și în anul 1997 și încadrat în clasa I de risc seismic, adică pericol public.

Potrivit Primăriei Capitalei, ca urmare a notificărilor din anii 2002 și 2006 transmise asociațiilor de proprietari din bulevardul Magheru nr.2 și str. Jules Michelet nr.2-6, imobile care adăpostesc la parterul lor spațiile aferente Teatrului Nottara, numai proprietarii din str. Jules Michelet au depus documentele legale.

Primăria susține că asociația de proprietari din bulevardul Magheru, prin reprezentanții săi, a refuzat în mod categoric și repetat consolidarea, invocând dezacordul cu privire la prevederile OG nr. 20/1994, precum și încălcarea dreptului de proprietate.

„În anul 2008 am solicitat lista proprietarilor la Direcția de taxe și impozite locale sector 1 și astfel au fost transmise notificări fiecărui proprietar în parte. Nici până în prezent aceștia nu au prezentat niciun document. Facem mențiunea că, în conformitate cu OG 20/1994, cu modificările și completările ulterioare, Municipalitatea nu poate proceda la consolidarea unui imobil decât dacă toți proprietarii își exprimă acordul în acest sens”, susțin reprezentanții Primăriei Capitalei.

Aceștia mai spun că Municipalitatea pune la dispoziția locatarilor imobilelor care urmează să fie consolidate locuințe de necesitate situate în Piața Națiunilor Unite și „analizează în acest moment posibilitatea ca activitatea Teatrului Nottara să fie reluată în cel mai scurt timp posibil”.

„În acest sens, se încearcă identificarea unor spații adecvate astfel încât spectacolele Teatrului Nottara să se poată desfășura în condiții de siguranță, iar publicul bucureștean să se bucure de actul cultural la cele mai înalte standarde de calitate”, adaugă reprezentanții Primăriei Capitalei.

Teatrul Nottara din București și-a suspendat activitatea pe termen nedefinit, începând de luni, în urma promulgării de către președintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfășurării de activități în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.

Marinela Țepuș, managerul Teatrului Nottara, a precizat pentru MEDIAFAX că a solicitat Primăriei Capitalei un nou sediu, cu atestat cultural, pentru ca teatrul să nu își piardă identitatea, adăugând că se vor juca spectacole și în stradă, dacă această problemă nu se rezolvă. Totodată, s-au făcut solicitări pentru o nouă expertiză a instituției teatrale.

Teatrul Nottara funcționează ca o instituție de spectacole de repertoriu (conform Ordonanței Guvernului numărul 21 din 31 ianuarie 2007 privind instituțiile și companiile de spectacole și concerte, precum și desfășurarea activității de impresariat artistic, cu modificările și completările ulterioare), cu un colectiv artistic care are în componența sa 35 de actori angajați, doi regizori, un scenograf și cu o echipă tehnică și administrativă de 85 de membri.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Documentul ce trebuie depus de proprietarii de TEREN. Este obligatoriu până pe 7 iunie
Viața la bloc. Activitatea banală pentru care poți fi amendat
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”