Anunțul Primăriei București după închiderea Teatrului Nottara

Redactor:
Aurelia Alexa
Anunțul Primăriei București după închiderea Teatrului Nottara
Anunțul Primăriei București după închiderea Teatrului Nottara

Primăria Capitalei precizează, într-un comunicat de presă transmis, marți, că imobilul în care își desfășura activitatea Teatrul Nottara a fost expertizat tehnic, din bani publici, în anul 1996 și în anul 1997 și încadrat în clasa I de risc seismic, adică pericol public.

Potrivit Primăriei Capitalei, ca urmare a notificărilor din anii 2002 și 2006 transmise asociațiilor de proprietari din bulevardul Magheru nr.2 și str. Jules Michelet nr.2-6, imobile care adăpostesc la parterul lor spațiile aferente Teatrului Nottara, numai proprietarii din str. Jules Michelet au depus documentele legale.

Primăria susține că asociația de proprietari din bulevardul Magheru, prin reprezentanții săi, a refuzat în mod categoric și repetat consolidarea, invocând dezacordul cu privire la prevederile OG nr. 20/1994, precum și încălcarea dreptului de proprietate.

„În anul 2008 am solicitat lista proprietarilor la Direcția de taxe și impozite locale sector 1 și astfel au fost transmise notificări fiecărui proprietar în parte. Nici până în prezent aceștia nu au prezentat niciun document. Facem mențiunea că, în conformitate cu OG 20/1994, cu modificările și completările ulterioare, Municipalitatea nu poate proceda la consolidarea unui imobil decât dacă toți proprietarii își exprimă acordul în acest sens”, susțin reprezentanții Primăriei Capitalei.

Aceștia mai spun că Municipalitatea pune la dispoziția locatarilor imobilelor care urmează să fie consolidate locuințe de necesitate situate în Piața Națiunilor Unite și „analizează în acest moment posibilitatea ca activitatea Teatrului Nottara să fie reluată în cel mai scurt timp posibil”.

„În acest sens, se încearcă identificarea unor spații adecvate astfel încât spectacolele Teatrului Nottara să se poată desfășura în condiții de siguranță, iar publicul bucureștean să se bucure de actul cultural la cele mai înalte standarde de calitate”, adaugă reprezentanții Primăriei Capitalei.

Teatrul Nottara din București și-a suspendat activitatea pe termen nedefinit, începând de luni, în urma promulgării de către președintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfășurării de activități în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.

Marinela Țepuș, managerul Teatrului Nottara, a precizat pentru MEDIAFAX că a solicitat Primăriei Capitalei un nou sediu, cu atestat cultural, pentru ca teatrul să nu își piardă identitatea, adăugând că se vor juca spectacole și în stradă, dacă această problemă nu se rezolvă. Totodată, s-au făcut solicitări pentru o nouă expertiză a instituției teatrale.

Teatrul Nottara funcționează ca o instituție de spectacole de repertoriu (conform Ordonanței Guvernului numărul 21 din 31 ianuarie 2007 privind instituțiile și companiile de spectacole și concerte, precum și desfășurarea activității de impresariat artistic, cu modificările și completările ulterioare), cu un colectiv artistic care are în componența sa 35 de actori angajați, doi regizori, un scenograf și cu o echipă tehnică și administrativă de 85 de membri.

Tags:
Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Mașina anului 2021. Modelul electric cu care Volkswagen a câștiga marele premiu
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Ion Rădoi: Prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fie majorat până la 50...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
Horoscop 12 mai 2021. Zodia care beneficiază de capital puternic: va face alegeri inspirate
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Breaking News: COD ROȘU de intervenţie în România! Au murit pe loc
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide