Anunțul Primăriei Capitalei referitor la caniculă

Anunțul Primăriei Capitalei referitor la caniculă
Publicat: 06/07/2015, 18:05

Municipalitatea, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale a început amplasarea a 20 de corturi medicale anticaniculă. Acestea vor fi dotate cu aer condiționat, apă, personal medical, aparatură de specialitate și toalete ecologice și vor fi amplasate în zone cu trafic intens din Capitala: Piața Victoriei, Piața Romană (rond ASE și la metrou), Piața Universității ( la Spitalul Colțea și la Arhitectură), Piața Unirii (Magazin Unirea, pe Regina Maria și în Piața 11 iunie), Piața Moghioroș, Piața C.A. Rosetti, Piața Iancului (metrou), Dristor (metrou), Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle), Parcul Cișmigiu (vizavi de sediul PMB), Parcul Carol, Piața Roma, Piața Muncii, Piața Crângași, magazinul Bucur Obor și la Gara de Nord.

De asemenea, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) are amenajate mai multe puncte de prim ajutor unde bucureștenii pot beneficia de apă și aer condiționat între orele 08.00 -16.30.

Acestea sunt amplasate la sediile DGASMB din str. Foișorului nr. 56-58, sector 3, și din str. Sălcetului nr. 5, sector 4, la cantina socială Grivița – Calea Griviței 216, sector 1, cantina socială Agricultori – str. Orzari nr 48, sector 2, cantina socială Ferentari – Calea Ferentari nr. 191 – sector 5, cantina socială Sfântul Constantin – str. Sfantul Constantin nr. 1, sector 1, policlinica socială Baba Novac – Str. Dristorului, nr. 81-88, sector 3, și la Santhe Fito ceainărie – str. Lipscani, nr. 104, Sector 3 (în intervalul 8.00 – 22.00).

Pentru oamenii cu venituri mici, dar și pentru cei care nu au apă curentă, DGASMB asigură în incinta Complexului de Servicii Sociale pentru adulți Sf. Ioan din bulevardul Theodor Pallady, nr. 64, sector 3, și la sediul DGASMB din str. Salcetului nr. 5, sector 4, băi complet amenajate pentru igiena personală, deschise între orele 8.00 – 16.30.

În plus, DGASMB pune la dispoziția persoanelor de peste 60 de ani și a celor care nu se pot deplasa, numărul de telefon: 021.314.23.15 până la ora 16.30, pentru situațiile în care aceștia au nevoie de medicamente.

În ceea ce privește programele de salubrizare ale Capitalei, operatorii din toate sectoarele vor continua activitățile de stropit carosabilul la primele ore ale dimineții, seara sau pe parcursul nopții, astfel încât să nu fie influențat indicele de confort termic.

De asemenea, operatorii de salubritate vor evacua zilnic depozitele de deșeuri necontrolate, iar deșeurile menajere de la unitățile de alimentație vor fi evacuate zilnic sau ori de câte ori este necesar în cursul unei zile.

În acest sens, marți, începând cu ora 08.00, PMB va demara o acțiune de salubrizare și igienizare a unor zone în care se depozitează frecvent deșeuri de pe raza sectorului 5.

„Se va interveni in zona străzii Bega, intersecție cu strada M-ții Carpați, urmând a se efectua operațiuni de strângere, colectare, evacuare și transport deșeuri necontrolate și depozitarea lor la rampa ecologică. Se va mătura manual și mecanizat, se va spăla carosabilul și trotuarele, inclusiv aleile dintre locuri.

După operațiunile de salubrizare, miercuri se va efectua operațiunea de igienizare, urmând a se aplica tratamente de deratizare.

„Vor interveni șase autobasculante, două încărcătoare frontale, o autocisternă și o automăturătoare, iar cantitatea de deșeuri estimată a se ridica din această zonă este de aproximativ 200 de tone”, se arată în comunicat.

PMB mai precizează că ApaNova continuă să asigure alimentarea cu apă potabilă a celor 60 de cișmele existente pe raza Municipiului București, precum și a fântânilor arteziene aflate în operarea sa.

Potrivit avertizărilor emise până în prezent de ANM, județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare vor fi sub avertizare cod portocaliu de caniculă marți, când se vor înregistra temperaturi de 38-39 de grade, iar Bucureștiul și 32 de județe au fost atenționate cu cod galben, fiind anunțate temperaturi de 35 – 37 de grade și disconfort termic accentuat.

Valul de căldură se va intensifica și va cuprinde, marți, cea mai mare parte a țării, o avertizare cod galben fiind emisă pentru București și județele Maramureș, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Sibiu, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galați, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași și Botoșani.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) Ion Sandu a declarat, luni, că nu este exclus ca miercuri să fie emis cod roșu de caniculă în județele din vest și nord-vest, România urmând să treacă prin intervale scurte de coduri portocalii sau roșii de caniculă alternate cu furtuni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”