Anunțul Primăriei Capitalei referitor la caniculă

Redactor:
Aurelia Alexa
Anunțul Primăriei Capitalei referitor la caniculă
Mai multe puncte de prim ajutor și 20 de corturi medicale anticaniculă vor fi amenajate în Capitală, după ce meteorologii au anunțat temperaturi ridicate în zilele următoare, informează Primăria Municipiului București (PMB).

Municipalitatea, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale a început amplasarea a 20 de corturi medicale anticaniculă. Acestea vor fi dotate cu aer condiționat, apă, personal medical, aparatură de specialitate și toalete ecologice și vor fi amplasate în zone cu trafic intens din Capitala: Piața Victoriei, Piața Romană (rond ASE și la metrou), Piața Universității ( la Spitalul Colțea și la Arhitectură), Piața Unirii (Magazin Unirea, pe Regina Maria și în Piața 11 iunie), Piața Moghioroș, Piața C.A. Rosetti, Piața Iancului (metrou), Dristor (metrou), Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle), Parcul Cișmigiu (vizavi de sediul PMB), Parcul Carol, Piața Roma, Piața Muncii, Piața Crângași, magazinul Bucur Obor și la Gara de Nord.

De asemenea, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) are amenajate mai multe puncte de prim ajutor unde bucureștenii pot beneficia de apă și aer condiționat între orele 08.00 -16.30.

Acestea sunt amplasate la sediile DGASMB din str. Foișorului nr. 56-58, sector 3, și din str. Sălcetului nr. 5, sector 4, la cantina socială Grivița – Calea Griviței 216, sector 1, cantina socială Agricultori – str. Orzari nr 48, sector 2, cantina socială Ferentari – Calea Ferentari nr. 191 – sector 5, cantina socială Sfântul Constantin – str. Sfantul Constantin nr. 1, sector 1, policlinica socială Baba Novac – Str. Dristorului, nr. 81-88, sector 3, și la Santhe Fito ceainărie – str. Lipscani, nr. 104, Sector 3 (în intervalul 8.00 – 22.00).

Pentru oamenii cu venituri mici, dar și pentru cei care nu au apă curentă, DGASMB asigură în incinta Complexului de Servicii Sociale pentru adulți Sf. Ioan din bulevardul Theodor Pallady, nr. 64, sector 3, și la sediul DGASMB din str. Salcetului nr. 5, sector 4, băi complet amenajate pentru igiena personală, deschise între orele 8.00 – 16.30.

În plus, DGASMB pune la dispoziția persoanelor de peste 60 de ani și a celor care nu se pot deplasa, numărul de telefon: 021.314.23.15 până la ora 16.30, pentru situațiile în care aceștia au nevoie de medicamente.

În ceea ce privește programele de salubrizare ale Capitalei, operatorii din toate sectoarele vor continua activitățile de stropit carosabilul la primele ore ale dimineții, seara sau pe parcursul nopții, astfel încât să nu fie influențat indicele de confort termic.

De asemenea, operatorii de salubritate vor evacua zilnic depozitele de deșeuri necontrolate, iar deșeurile menajere de la unitățile de alimentație vor fi evacuate zilnic sau ori de câte ori este necesar în cursul unei zile.

În acest sens, marți, începând cu ora 08.00, PMB va demara o acțiune de salubrizare și igienizare a unor zone în care se depozitează frecvent deșeuri de pe raza sectorului 5.

„Se va interveni in zona străzii Bega, intersecție cu strada M-ții Carpați, urmând a se efectua operațiuni de strângere, colectare, evacuare și transport deșeuri necontrolate și depozitarea lor la rampa ecologică. Se va mătura manual și mecanizat, se va spăla carosabilul și trotuarele, inclusiv aleile dintre locuri.

După operațiunile de salubrizare, miercuri se va efectua operațiunea de igienizare, urmând a se aplica tratamente de deratizare.

„Vor interveni șase autobasculante, două încărcătoare frontale, o autocisternă și o automăturătoare, iar cantitatea de deșeuri estimată a se ridica din această zonă este de aproximativ 200 de tone”, se arată în comunicat.

PMB mai precizează că ApaNova continuă să asigure alimentarea cu apă potabilă a celor 60 de cișmele existente pe raza Municipiului București, precum și a fântânilor arteziene aflate în operarea sa.

Potrivit avertizărilor emise până în prezent de ANM, județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare vor fi sub avertizare cod portocaliu de caniculă marți, când se vor înregistra temperaturi de 38-39 de grade, iar Bucureștiul și 32 de județe au fost atenționate cu cod galben, fiind anunțate temperaturi de 35 – 37 de grade și disconfort termic accentuat.

Valul de căldură se va intensifica și va cuprinde, marți, cea mai mare parte a țării, o avertizare cod galben fiind emisă pentru București și județele Maramureș, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Sibiu, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galați, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași și Botoșani.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) Ion Sandu a declarat, luni, că nu este exclus ca miercuri să fie emis cod roșu de caniculă în județele din vest și nord-vest, România urmând să treacă prin intervale scurte de coduri portocalii sau roșii de caniculă alternate cu furtuni.

Pe stadion doar cu vaccin sau test! Premierul a anunţat condiţiile ca fanii să intre...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Cum poate să arate Ilinca Vandici în costum de baie! A atras toate privirile...
Dieta cu care Scarlatescu a dat jos 50 de kilograme! Pare greu de crezut, dar...
Povestea mașinii de 3.000.000 de euro pe care o deține un român! Cum a ajuns...
Accident în județul Iași, 17 persoane transportate la spital. Un autotren și un microbuz au...
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Job-ul pentru care poți fi plătit cu 22.000 de euro pe lună și nu necesită...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Au furat TUNUL direct de pe fundul mării! „Au crezut că ar fi o piesă...
Închisoarea supranumită Bastilia României, din care nu a reușit să evadeze nimeni. Ce s-a ales...
Horoscop 16 mai 2021. Zodia care face spectacol la locul de muncă
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
BREAKING NEWS: Este vorba de marele actor Ion Dichiseanu- Anunţul a fost făcut chiar de...
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea familiei care a lăsat viaţa din Bucureştiul agitat pe o viaţă la un conac...
Inchide