• Publicat:
Știri

Asociația „Inimioare fericite” își cere scuze după ce a obligat copiii să facă mătănii

Asociația „Inimioare fericite” își cere scuze după ce a obligat copiii să facă mătănii
Asociația „Inimioare fericite" din județul Sălaj își cere scuze părinților și copiilor filmați în timp ce erau obligați să facă mătănii, gestul fiind considerat „inadecvat și inoportun".

Potrivit unui comunicat al Asociației „Inimioare fericite”, transmis luni, incidentul în cadrul căruia au fost filmați copiii a avut loc în 29 august cu ocazia unui eveniment al asociației.

„Asociația , prin persoana doamnei Mihaela Tiba, își exprimă regretul cu privire la incidentul petrecut în data de 29 august 2019 în cadrul unui eveniment organizat de către asociație, în urma căruia un material video postat pe pagina de socializare a organizației, a devenit viral pe internet și a creat ecouri negative în presa locală și națională. În calitate de membru fondator al Asociației , doamna Mihaela Tiba își cere scuze în mod public de la toate familiile implicate și de la toți copiii participanți la eveniment, considerând gestul făcut ca fiind inadecvat și inoportun, raportat la natura activității și la istoricul asociației, de la înființare și până în prezent”, se arată în documentul citat.

Reprezentanții asociației speră că activitatea de până acum reprezintă o garanție suficientă în ceea ce privește reputația acesteia, iar incidentul „va deveni o lecție pentru viitor”.

În spațiul public a fost distribuită, în ultimele zile, o filmare în care mai mulți copii sunt obligați să facă 20 mătănii în aer liber și să își facă cruci în timp ce sărută asfaltul. O femeie care îi însoțea din partea asociației le cere un comportament corespunzător la slujbă, avertizându-i pe cei care „nu pot rezista două ore” să își pună pamperși.

DGASPC Sălaj a declanșat o anchetă, iar reprezentanții instituției vor să afle dacă exista acord pentru filmarea celor mici și dacă a fost vorba despre aplicarea unor pedeapse.

 

Inchide