Atac armat în aeroportul din Canberra. Bărbatul a fost arestat

Atac armat în aeroportul din Canberra. Bărbatul a fost arestat
Sursă Foto - Twitter
Publicat: 14/08/2022, 11:40

Un bărbat a fost arestat duminică, suspectat că ar fi autorul unui atac armat care a avut loc pe terminalul principal al aeroportului din Canberra, Australia.

„Terminalul aeroportului din Canberra a fost evacuat ca măsură de precauţie, iar situaţia de la aeroport este sub control”, a precizat poliţia într-un comunicat, fără a fi raportaţi răniţi. Imaginile care circulă pe reţelele sociale arată un poliţist care imobilizează un bărbat la sol în interiorul terminalului, în timp ce alarmele se aud pe fundal.”, au anunțat ofițerii australieni.

Din exterior, pe faţada de sticlă a aeroportului se puteau observa vizibil mai multe găuri cauzate de gloanţe, potrivit imaginilor difuzate de postul public australian ABC.

„Poliţia a fost anunţată în urma informaţiilor cu privire la focurile de armă din terminalul principal, puţin mai târziu, o persoană a fost reţinută şi o armă de foc a fost confiscată”, a adăugat poliţia, menţionând că bărbatul pare să fi acţionat singur.

Aeroportul a fost evacuat

O femeie care a văzut incidentul, a declarat pentru ziarul The Guardian, că a văzut un bărbat „trăgând în aer” , nu departe de ghișeul de check-in, descriindu-l ca fiind de vârstă mijlocie și „normal”.

Poliția a declarat că bărbatul a fost arestat și a fost recuperată o armă de foc.

Situația este acum „sub control”, a spus poliția, descriind aeroportul drept o „scenă activă a crimei”.