Autobuz căzut de pe o pasarelă în județul Argeș. 32 DE RĂNIȚI, dintre care unul în stare GRAVĂ. 11 AMBULANȚE și 2 ELICOPTERE sunt la locul accidentului

Publicat: 26/04/2012, 17:47
Actualizat: 26/04/2012, 18:37

UPDATE 17.42 Ultimele date furnizate de prefectul județului Argeș, Ciprian Berevoiau, arată că 32 de persoane au fost rănite după ce un autobuz a căzut de pe o pasarelă în județul Argeș, din care 28 au ajuns la Spitalul Județean din Pitești, iar patru la spitalul din Mioveni.

Prefectul județului Argeș, Ciprian Berevoianu, a declarat că ultimul bilanț al victimelor accidentului rutier de pe DN 73 D indică 32 de persoane rănite, patru dintre acestea fiind transportate la spitalul din Mioveni, iar 28 la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Argeș, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit prefectului, una dintre persoanele rănite în accidentul petrecut, joi după-amiază, în județ, după ce un autobuz a căzut de pe o pasarelă, este în stare foarte gravă.

UPDATE 16.53 Marin Manole, patronul firmei de transport căreia îi aparține autobuzul, a declarat că acesta are 100.000 de km la bord. El a precizat că autovehiculul s-a răsturnat „din cauza stării jalnice a drumului”. Manole a precizat că autobuzul făcea zilnic acest drum și ultima verificare tehnică a fost făcută în urmă cu aproximativ o lună. Manole a confirmat că levierul de direcție s-a desprins din cauza stării jalnice a drumului. Patronul firmei a declarat că autobuzul avea o capacitate de 37 de persoane, iar în momentul incidentului înăuntru se aflau 38 de oameni.

UPDATE 16.49 Numărul victimelor ar fi de 29, dintre care două în stare foarte gravă și opt în stare gravă. Dacă va fi nevoie, acestea vor fi transportate la spitalele din București.


Un autobuz cu 38 de pasageri la bord a căzut de pe o pasarelă din Mioveni (jud. Argeș), situată la o înălțime de aproximativ 7 metri. Din primele informații, în jur de 15 persoane ar fi rănite. La fața locului s-au deplasat 11 ambulanțe, un elicopter SMURD și unul aparținând MAI.

Sorina Slăvoi, de la ISU Argeș, a declarat că două persoane ar fi în stare gravă, una dintre ele pierzându-și cunoștința. Celelalte persoane au leziuni la nivelul membrelor, al toracelui și al craniului, însă viața lor nu este pusă în pericol.

Marius Pascu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Argeș, a declarat că la spital au ajuns 20 de persoane care sunt evaluate. Dintre acestea, 7-8 au o „stare generală mai gravă”.

Prefectul de Argeș, Petrișor Berevoianu, a declarat că la Spitalul Județean Argeș s-a cerut suplimentarea cadrelor medicale, pentru a face față numărului mare de victime ale accidentului din Mioveni.

Martorii la incident spun că, dacă acesta s-ar fi petrecut cu 10 metri mai în spate, am fi asistat la o adevărată tragedie, deoarece drumul era mult mai înalt în acea zonă.

Primele imagini de la locul accidentului

Din primele informații, accidentul s-ar fi produs din cauza unei defecțiuni la sistemul de direcție al autobuzului. La deraparea autobuzului ar fi contribuit și condițiile precare ale drumului, plin de gropi.

Se pare că imediat după ce autobuzul a căzut de pe pasarelă, ar fi izbucnit și un mic incendiu la motor, care ar fi fost stins imediat.

Autobuzul implicat în accident aparținea unei firme private și făcea curse regulate, preorășenești (Pitești-Micești-Purcăreni). Din informațiile martorilor, microbuzul era unul nou.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kim Jong Un ar fi fost dispus să renunțe la armele nucleare: „Am o fiică...
Facerea de bine este... știți voi ce! O bucureșteancă i-a donat canapeaua unei femei. Ce...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
S-au luat la bătaie în ultimul hal, în Parlamentul României. VIDEO EXCLUSIV
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
EXCLUSIV. Florin Piersic, mesaj emoţionant de pe patul din spital: "Să ştiţi că nu vreau...
Breaking news despre Florin Piersic!
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Prima Dacia PREMIUM... păcat că nu va fi produsă niciodată
O persoană a murit după ce avionul Londra-Singapore s-a confruntat cu turbulenţe
Descoperire HALUCINANTĂ în testicule umane! Este de necrezut
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
„Suflete pereche, zic eu”. Jador, fermecat de frumusețea unei tinere din Corbu. „Viitoarea mea soție”....
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Alin Oprea a ajuns într-un suflet acasă la soția lui. Medana, dărâmată de trecerea în...
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
Pedeapsa primită de un american după ce și-a îngropat soția de vie
×