Averile descoperite la percheziții în casele medicilor. Polițiștii au fost nevoiți să aducă o mașini de numărat bani

Averile descoperite la percheziții în casele medicilor. Polițiștii au fost nevoiți să aducă o mașini de numărat bani
Publicat: 25/04/2014, 17:47
Actualizat: 01/02/2019, 06:38

Acasă la un alt medic au fost găsiți 50.000 de euro, la un altul, 40.000 de euro, iar la un medic care fusese în tura de noapte, 1.000 de euro, conform acelorași surse.

Pe de altă parte, un medic rezident audiat la Poliția Capitalei în calitate de martor a declarat despre directorul spitalului, la ieșire: „Toată lumea știe că doctorul Stan (Vitalie Stan – n.r.) își făcea operațiile la spital”.

În urma perchezițiilor făcute vineri la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Capitală și la alte 22 de adrese, printre care și la locuințele unor medici ai unității sanitare, suspectați că făceau internări în baza unor diagnostice false și realizau ilegal operații estetice în spitale, urmează să fie audiate 45 de persoane, învinuiți și martori. De asemenea, în acest caz vor fi audiați și pacienți, însă aceștia vor fi citați în zilele următoare să se prezinte pentru a da declarații, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit acelorași surse, printre persoanele vizate în acest dosar sunt și 16 medici, suspectați de diagnostic fals, înșelăciune, fals intelectual și luare de mită.

Cadrele medicale care ar fi realizat în spital operații estetice, cereau pentru aceste intervenții sume mult mai mici decât prețul pieței, pe care le încasau direct. Spre exemplu, pentru o rinoplastie se percepea aproximativ 5.000 de lei, iar pentru un implant mamar, aproximativ 2.500 de euro, au precizat sursele citate.

Conform unor surse apropiate anchetei, printre pacienți se numără Anda Adam și Ioana Tufar.

Polițiștii și procurorii bucureșteni au descins, vineri dimineață, la 23 de adrese, dar și la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Capitală, fiind vizate 26 de persoane, majoritatea cadre medicale, suspectate că făceau internări în baza unor diagnostice false și realizau ilegal operații estetice în spitale.

Anchetatorii au fost sesizați în 2012 de Direcția de Informație și Protecție Internă că la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri au loc fraude privind modul de internare al unor pacienți, iar ulterior a existat și un denunțător, al cărui caz este cuprins în anchetă, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Persoane din conducerea Spitalului de Arși sunt vizate în anchetă, acestea urmând să fie audiate la Poliția Capitalei, au spus sursele judiciare.

Managerului Spitalului de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, Vitalie Stan, a declarat, pentru MEDIAFAX, că sunt percheziții la locuința sa, precizând că i-a întrebat pe anchetatori despre ce este vorba și i-au spus că va afla la finalul verificărilor. Vitalie Stan a adăugat că nu poate comenta în niciun fel situația pe care o vede la televizor, pentru că nu a fost informat despre nereguli în spitalul pe care îl conduce.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a dispus, în cursul lunii aprilie, începerea urmăririi penale în acest caz, față de 26 de persoane, pentru comiterea, după caz, a infracțiunilor de luare de mită, dare mită, înșelăciune sau fals intelectual.

Persoanele vizate în acest caz sunt suspectate că internau fără drept persoane, prin atribuirea unui diagnostic fals, că foloseau fără drept logistica spitalului și realizau operații estetice – liposucții, vaginoplastii, implant mamar, implant fesier – în timpul programului de lucru, potrivit Parchetului Tribunalului București.

De asemenea, persoanele vizate în anchetă ar fi cerut mită sume importante de bani, pentru efectuarea operațiilor și că ar fi decontat ilegal serviciile medicale, în baza diagnosticelor false, în dauna Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că printre persoanele vizate sunt și 16 medici, suspectați de diagnostic fals, înșelăciune, fals intelectual și luare de mită.

Cadrele medicale care ar fi realizat în spital operații estetice, cereau pentru aceste intervenții sume mult mai mici decât prețul pieței, pe care le încasau direct. Spre exemplu, pentru o rinoplastie se percepea aproximativ 5.000 de lei, iar pentru un implant mamar, aproximativ 2.500 de euro, au precizat sursele citate.

Ca urmare a unor operații de acest fel, cadrele medicale ar fi încasat lunar între 15.000 și 20.000 de euro, potrivit surselor din rândul anchetatorilor.

Președintele Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB), Gheorghe Iana, a declarat, pentru MEDIAFAX, că operațiile estetice nu sunt decontate, iar spitalul trebuie să supravegheze că ceea ce se trece pe hârtie ca diagnostic corespunde cu ceea ce se întâmplă în unitate, responsabilitatea raportării fiind a conducerii spitalului.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Bancher condamnat la moarte pentru luare de mită. Câți bani a luat
Zanni a decis ce va face cu premiul de 100.000 de euro de la Survivor...
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Tanchiștii ucraineni se plâng că tancurile Abrams i-au transformat în ținta principală a atacurilor Rusiei....
Câți euro a primit Sorin Pușcașu pentru cele 19 săptămâni la Survivor All Stars. Îi...
A fost descoperit elixirul ieftin al vieții „fără de moarte”. Ce trebuie să consumi pentru...
Planta-minune care se vinde cu 100 de lei gramul. Dumitru a pus bazele unei plantaţii...
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
Cine este tânăra misterioasă care i-a furat inima lui Kylian Mbappé. Reacția starului francez a...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Șoferii ce NU poartă ochelari de vedere iau amendă! Cum EVIȚI sancțiunea?
Miniştrii de externe din ţările NATO se întâlnesc pentru a discuta despre armele furnizate Ucrainei
ALERTĂ de furtuni geomagnetice și AURORE pentru 31 mai și 1 iunie
UE a dat ordin. Intră în vigoare peste tot din 1 iulie. România n-are de...
Vremea devine insuportabilă. Temperaturi de speriat în România
Cine este principalul suspect în cazul morții Raisei din Dolj. Este vorba despre cineva din...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Rebecca, acces de furie în Casa Iubirii! Concurenta nu vreau să vorbească cu Gagea: „Mă...
Tânărul de 15 ani a recunoscut crima. A povestit în detaliu cum a ucis-o pe...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am certat urât cu soacră-mea aseară. Am vrut să-i fac un...
Tomas de Torquemada, șeful inchizitorilor. Biserica Catolică în secolul al XIV-lea: O Decizie Crucială pentru...
×