Avertismentul ambasadorului SUA pentru politicienii de la București: „Va fi o ZI NEAGRĂ în istoria României. Sunt PROFUND îngrijorat”

Avertismentul ambasadorului SUA pentru politicienii de la București: „Va fi o ZI NEAGRĂ în istoria României. Sunt PROFUND îngrijorat
Publicat: 03/07/2012, 23:48
Actualizat: 02/12/2012, 15:39

Ambasadorul SUA la București, Mark H. Gitenstein, a comentat evenimentele politice din ultimele zile, într-o declarație publică. Diplomatul american își exprimă îngrijorarea personală, dar și a guvernului SUA, în ce privește „amenințările asupra instituțiilor și mai ales asupra instanțelor de judecată”.

„Sunt profund îngrijorat față de orice încercare de a amenința independența instituțiilor democratice ale României. Manipulările sau amenințările la adresa instituțiilor și mai ales a instanțelor de judecată vor provoca îngrijorare nu numai în rândul guvernului nostru, dar vor afecta și modul în care România este privită de piețele financiare”, scrie ambasadorul american.

Diplomatul amintește de experiența SUA din timpul mandatului președintelui Roosevelt, când acesta a încercat să modifice structura Curții Supreme de Justiție, „atunci când nu a mai fost mulțumit de câteva dintre deciziile ei”.

„Aceste acte au fost condamnate de toată lumea. A fost o zi neagră în timpul unei președinții altfel minunate și va fi o zi neagră în istoria României, dacă se ajunge la același lucru și aici”, scrie ambasadorul Mark H. Gitenstein.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase