Avertismentul sindicaliștilor din sănătate pentru Guvern: Din 23 iunie, ÎNCEPEM

Redactor:
Aurelia Alexa
Redactor:
Livia Ispas
Avertismentul sindicaliștilor din sănătate pentru Guvern: Din 23 iunie, ÎNCEPEM
Sindicaliștii Federației Sanitas încep în 23 iunie protestele și până în 4 iulie vor picheta ministerele Sănătății, Muncii și Finanțelor, pentru a cere creșterea cu zece la sută a salariilor din sănătate și asistență socială și un contract colectiv de muncă în sectorul sanitar.

Prim-vicepreședintele Federației Sanitas, Marius Sepi, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că în zilele de 23, 24, 25, 30 iunie și 1 iulie vor fi pichete de protest la Ministerul Sănătății.

Sindicaliștii vor protesta în 26 iunie și 2 iulie la Ministerul Muncii, iar în 27 iunie și 3, 4 iulie vor organiza pichete la Ministerul Finanțelor.

Marius Sepi a precizat că decizia a fost luată după ce au fost consultați sindicaliștii Sanitas și reprezentanții din teritoriu ai federației au anunțat acordul pentru declanșarea acțiunilor de protest.

Liderul Federației Sanitas a precizat că s-a ajuns la această situație întrucât până acum revendicările sindicaliștilor din sistemul sanitar și din asistență socială nu au fost soluționate, de cinci ani nu s-au mai găsit soluții pentru aceștia, iar în sănătate este un deficit enorm.

Sindicaliștii Federației Sanitas cer, printre altele, încheierea unui contract colectiv de muncă în sectorul sanitar, creșterea cu zece la sută a salariilor din sănătate și asistență socială, precum și deblocarea posturilor.

Marius Sepi a mai spus că dacă nici după aceste acțiuni de protest nu vor fi soluționate cererile, în luna iulie se va reuni Consiliul Național, care va decide a doua parte a protestelor, putându-se ajunge la grevă de avertisment în sistemul sanitar și chiar la grevă generală.

Liderii federației sindicale s-au întâlnit, în 29 mai, cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii, Ministerului de Finanțe și cu ministrul pentru Dialog Social și au discutat trei dintre revendicările Sanitas: contract colectiv de muncă pe sector, majorarea salariilor pentru personalul medical și pentru angajații din asistență socială.

Sepi preciza atunci că s-a solicitat transformarea de urgență a contractului colectiv de muncă pe grup de unități în contract colectiv de muncă pe sector sanitar și activități sanitar-veterinare, data limită de soluționare fiind 10 iunie.

În ce privește creșterea de urgență a veniturilor personalului din sănătate cu cel puțin zece la sută, sindicaliștii au solicitat ca această măsură să fie luată în special pentru cei cu venituri mici. Aceeași solicitare, de majorare salarială cu zece procente, s-a făcut și pentru domeniul asistenței sociale, unde sunt cele mai mici salarii.

Marius Sepi mai arăta că pentru asistența socială s-a solicitat Ministerului Muncii să transmită o circulară către președinții de consilii județene, pentru ca acestea, în cel mult o săptămână, să transmită salarizarea din asistență socială, pentru ca Ministerul de Finanțe să vadă câte persoane ar trebui să beneficieze de majorare și care este impactul bugetar.

FOTO-ŞOC! ”Am intrat în direct fără să mă îmbrac!” Gafă de proporţii făcută de o...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Stelistul Chitoșcă și rapidistul Ciuculescu s-au luat la bătaie! Scandal monstru la Survivor România! Imagini...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Românii din Israel trăiesc în teroare: „Au început să se bată, să împuște poliția, să...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Cât de mare este PERICOLUL de la Cernobîl după ce a început să FIARBĂ radioactiv...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Nominalizări BOMBĂ la Survivor România. Doi faimoși, în pericol: a ieșit scandal uriaș
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide