AVION DE MICI DIMENSIUNI PRĂBUȘIT în Giurgiu. Pilotul mort în accidentul aviatic era la o petrecere a proprietarului aerodromului Comana

AVION DE MICI DIMENSIUNI PRĂBUȘIT în Giurgiu. Pilotul mort în accidentul aviatic era la o petrecere a proprietarului aerodromului Comana
Publicat: 21/10/2012, 19:30
Actualizat: 29/03/2019, 10:34

UPDATE Giurgiu: Pilotul mort în accidentul aviatic era la o petrecere a proprietarului aerodromului Comana

Pilotul decedat în urma accidentului aviatic din localitatea Comana, județul Giurgiu, participa la o petrecere organizată de proprietarul aerodromului Comana, iar la un moment dat a dispărut de la eveniment fără să anunțe gazdele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pilotul avionului de mici dimensiuni care s-a prăbușit în apropierea aerodromului Comana din județul Giurgiu se numea Gelu Frunză și avea 51 de ani.

El a decolat cu avionul de pe Aeroportul Clinceni sâmbătă, în jurul orei 18.00, pentru a ajunge la o petrecere organizată de proprietarul aerodromului Comana. La un moment dat, în timpul evenimentului, Gelu Frunză a dispărut de la petrecere fără să anunțe gazdele.

Proprietarul Clubului Sportiv Moto Fly Ro, care este și deținătorul aerodromului Comana, Marian Cojocaru, a spus că nici el, nici ceilalți participanți la petrecere nu l-au văzut pe Gelu Frunză plecând.

Cojocaru a mai spus că aerodromul Comana era închis în momentul prăbușirii avionului.

„Eu nu monitorizez zborurile piloților. În momentul producerii accidentului aerodromul Comana era închis zborului, iar în rest anchetatorii trebuie să spună ce s-a întâmplat”, a spus Cojocaru.

Doi invitați au văzut aparatul de zbor prăbușindu-se și au chemat ambulanța.

Inițial, la fața locului a venit o salvare de la Spitalul Mogoșești din județul Giurgiu care l-a preluat de bărbat. Ulterior, întrucât pilotul a pierdut foarte mult sânge a fost preluat de pe DN5 București-Giurgiu de o altă ambulanță, care l-a transportat la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, unde a murit.

Reprezentanții Clubului Sportiv Moto Fly Ro spun că în momentul în care bărbatul a fost preluat de către ambulanță, acesta ar fi avut răni ușoare, respectiv o ruptură femurală, însă polițiștii afirmă că pilotul era în stare gravă.

„Pilotul a fost rănit grav, a suferit politraumatisme, șoc traumatic, șoc hemoragic, fracturi la bazin, picioare, gambe, ulterior a decedat la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Giurgiu, Cristian Șuță.

Cristian Șuță a spus că pilotul a căzut cu aparatul de zbor ultraușor la aproximativ 30 de metri distanță de aerodromul Comana.


Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în apropierea aerodromului Comana din județul Giurgiu, pilotul aparatului de zbor, un bărbat de 51 de ani, fiind transportat cu răni grave la spital, unde a murit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Giurgiu, comisar Cristian Șuță, bărbatul era singur în aparatul de zbor în momentul prăbușirii, bărbatul fiind grav rănit și transportat la spital.

„Pilotul a fost grav rănit. La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD, care l-a preluat pe bărbat și l-a transportat la un spital din Capitală. Am fost anunțați în noaptea de sâmbătă spre duminică, de o persoană, că a căzut un avion de mici dimensiuni în apropierea aerodromului Comana, fiind vorba despre un aparat de zbor YR 5083. Pilotul avea 51 ani, era din București, iar zborul se pare că era neautorizat și a început cu decolare de pe aerodromul Clinceni. Pilotul a fost rănit grav, a suferit politraumatisme, șoc traumatic, șoc hemoragic, fracturi la bazin, picioare, gambe, ulterior a decedat la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Giurgiu.

Primele date arată că bărbatul era un pilot experimentat, iar cazul a fost preluat de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care urmează să stabilească dacă tragedia a fost provocată de o defecțiune tehnică sau o eroare umană.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York