Avocații vor să ceară din nou internarea lui Sorin Oprescu, după rezultatul unei investigații, care ridică suspiciuni privind un posibil cancer

Avocații vor să ceară din nou internarea lui Sorin Oprescu, după rezultatul unei investigații, care ridică suspiciuni privind un posibil cancer
Publicat: 02/10/2015, 13:44

Potrivit avocaților, din raportul medicilor care au evaluat starea de sănătate a lui Sorin Oprescu rezultă că primarul suspendat al Capitalei ar avea 12 afecțiuni, fiind stabilite 12 diagnostice.

În urma investigațiilor medicale amănunțite, medicii ar fi constatat că Sorin Oprescu ar avea un nodul la un plămân, despre care susțin că ar ridica risc oncologic moderat și recomandarea ar fi evaluarea funcționalității pulmonare. Potrivit raportului medicilor, lui Sorin Oprescu i-ar fi fost depistat „un nodul pulmonar segment 10 posterior, lob inferior drept”, fiind recomandată efectuarea unei spirometrii.

Avocații au precizat că această evaluare ar trebui făcută la un spital specializat în tratarea afecțiunilor pulmonare.

În acest context, avocații lui Sorin Oprescu spun că iau în calcul să depună o nouă cerere la Arestul Central al Poliției Capitalei, prin care să solicite să îi pemită edilului să meargă la un spital, pentru efectuarea noilor investigații recomandate de medici.

Sorin Oprescu, încarcerat din 6 septembrie în Arestul Central al Poliției Capitalei, a fost transferat, în 26 septembrie, la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a stat internat într-o rezervă la Secția de Cardiologie, sub pază, până în 29 septembrie. Medicii de la SUUB i-au făcut mai multe investigații, printre care și o coronarografie.

Viorel Mocanu, unul dintre avocații lui Sorin Oprescu, a declarat miercuri, la Tribunalul București, după judecarea propunerii procurorilor de prelungire a arestului preventiv în cazul primarului suspendat al Capitalei, că este posibil ca acesta să fie internat din nou, în condițiile în care medicii au constatat o agravare a bolilor existente și au depistat afecțiuni noi.

„El a cerut externarea (din Spitalul Universitar de Urgență București – n.r.), pentru că raportul privind analizele este astăzi (miercuri, n.r.) gata. Contrar spuselor dumneavoastră, care zic că este sănătos, ceea ce știm noi este total opus. Și urmează un alt set de investigații. Starea de sănătate a fost degradată în ultimele 15 zile în Arestul Central și urmează a se da o soluție și a se decide și în baza acestui raport”, a spus Mocanu.

Avocatul a precizat că Sorin Oprescu a dorit să fie externat pentru a putea fi prezent în sala de judecată, miercuri, ca să își poată susține cauza.

„În sală, încă o dată, și-a susținut nevinovăția și a arătat că dorește să fie liber ca să lupte cu arme egale atât cu Ministerul Public, cât și cu inculpatul denunțător Popa”, a mai arătat Mocanu.

Oprescu a fost dus în 26 septembrie la spital, după ce avocații acestuia au solicitat să fie supus unor investigații întrucât suferă de diabet și are probleme cardiace, care s-au accentuat în urma arestării acestuia.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul București, la cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel București a menținut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului București, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv și fiind suspendat din funcție, din 15 septembrie.

Recent, procurorii au cerut instanței preliungirea arestului preventiv în cazul lui Sorin Oprescvu, solicitare care a fost admisă miercuri de Tribunalul București. Decizia de prelungire cu încă 30 de zile a arestului a fost contestată și se va judeca la Curtea de Apel București, care va stabili definitiv dacă cererea procurorilor va fi sau nu admisă.

Pe de altă parte, săptămâna trecută, Sorin Oprescu a cerut, prin avocații săi, să îi fie înlocuită măsura arestului preventiv cu controlul judiciar sau arestul la domiciliu, însă solicitarea a fost respinsă e Tribunalul București în 25 septembrie. Decizia a fost contestată de Oprescu tot la Curtea de Apel București.

Avocatul Alexandru Chiciu a declarat, pentru MEDIAFAX, că pentru genul de fapte de care este acuzat Oprescu măsura arestului preventiv este una severă, care ar trebui aplicată doar în cauzele care vizează fapte de violență.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susținând că în 5 septembrie, în baza unei înțelegeri prealabile cu șeful Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, și cu fostul său șofer Cristian Stanca, zis „Grenadă”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruți de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea și Octavian Alin Petroi, denunțători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoșoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracțională a lui Popa și l-ar fi menținut în funcție, susțin anchetatorii.

Avocații lui Sorin Oprescu au cerut DNA confruntarea primarului suspendat al Capitalei cu Bogdan Popa, șeful de la Administrația Cimitirelor, dar și audierea unor martori propuși de apărare și depunerea unor înscrisuri suplimentare la dosarul de corupție.

„Cerem audierea a șase martori pe situația de fapt, reaudierea unui martor întrucât declarațiile sale sunt în opinia apărării insuficiente în raport de situația de fapt reținută de procurori și confruntare cu inculpatul denunțător Bogdan Popa, întrucât între declarațiile domnuli Oprescu, date în fața judecătorului de drepturi și libertăti de la Curtea de Apel București, și ale lui Bogdan Popa sunt contradicții”, a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Alexandru Chiciu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto