Avocatul Casei Regale: Regele Mihai I se simte hărțuit de germanul care susține că este fiul său

Avocatul Casei Regale: Regele Mihai I se simte hărțuit de germanul care susține că este fiul său
Publicat: 13/11/2013, 14:31
Actualizat: 28/09/2018, 21:23

Regele Mihai I se simte hărțuit de cetățeanul german Dieter Stanzeleit, care susține că este fiul acestuia și care a folosit documente false pentru a demonstra gradul de rudenie, a declarat, miercuri, avocatul Majestății Sale, Adrian Vasiliu, după încheierea unui termen de judecată.

„Se simte hărțuit, a făcut și plângeri penale la Geneva, dar el (Dieter Stanzeleit – n.r.) are dreptul să facă acțiuni în justiție, le face. Cândva, poate, vor exista și consecințe”, a spus apărătorul Regelui Mihai I.

Avocatul a mai spus că Stanzeleit a folosit documente false pentru a demonstra gradul de rudenie dintre el și Regele Mihai I.

„În Germania, s-a constatat că actele pe care folosește sunt contrafăcute de către Securitatea română sau cine mai știe de către cine. Sunt acte care sunt scrise pe hârtie care nu exista pe vremea când actele sunt datate, sunt acte scrise cu pix cu pastă, când nu exista încă pixul cu pastă și mai există acte de prin anii ’40 sau ’45, scrise cu imprimantă cu cerneală. Astea le-a stabilit un expert german, aceste lucruri sunt definitive și irevocabile”, a precizat Vasiliu, după finalizarea termenului de judecată de miercuri.

La dezbaterile din instanță, Dieter Stanzeleit a solicitat Judecătoriei Sectorului 1 să fie sesizată Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), care să stabilescă la ce instanță trebuie judecată cauza.

„Am solicitat să se adreseze o întrebare preliminară Curții de Justiție a Uniunii Europene, care să decidă care instanță va trebui judece această cerere a domnului Dieter Stanzeleit, nu neapărat de stabilire a paternității, dar a acelei substituiri de persoane care a avut loc, potrivit spuselor dumnealui, la vârsta de cinci ani. Instanța germană s-a pronunțat în sensul că o astfel de verificare nu poate fi făcută separat de procesul de paternitate din România”, a explicat avocatul lui Stanzeleit, Artim Sartizian, după termenul de miercuri.

Tot după dezbaterile din instanță, Dieter Stanzeleit a vorbit despre modalitatea în care a reușit să își amintească primii cinci ani ai copilăriei, pe care i-ar fi petrecut în România, la Casa Regală, el afirmând că a recurs chiar și la ședințe de hipnoză.

„Așa am știut că așa s-au întâmplat toate aceste lucruri. Am fost într-un avion în Statele Unite, lângă mine a fost o doamnă și mi-a povestit că soțul ei are o soluție în acest sens, adică hipnoza”, a declarat germanul care susține că este fiul Regelui Mihai I.

Stanzeleit a introdus în 21 ianuarie, la Judecătoria Sectorului 1, o acțiune prin care cere magistraților să stabilească, în urma administrării probelor ce se vor propune pe parcursul judecării cazului, că Regele Mihai I al României este tatăl său biologic.

În deschiderea cererii depusă la instanță, obținută de MEDIAFAX, Stanzeleit arată că, „în prezent, aparența de drept, neconformă cu realitatea biologică, și care rezultă din actul de naștere, este că tatăl subsemnatului este defunctul Max Bernhard Stanzeleit ce figurează în acest act, la poziția «tată»”.

„Însă, în realitate, tatăl biologic al subsemnatului este Majestatea Sa Regele Mihai I al României, realitate pe care dintotdeauna am cunoscut-o, fiindu-mi mai apoi confirmată și de «mama» mea «adoptivă» , respectiv Dna. Irmgard Stanzeleit, ce mi-a destăinuit (de fapt confirmat) că, la începutul anului 1945, copil fiind, am fost lăsat, de către persoane necunoscute, într-o stare fizică extrem de precară (rănit și sângerând) spre îngrijire doamnei Irmgard Stanzeleit, ce din compasiune a acceptat primirea mea, cu atat mai mult cu cât, în perioada respectivă se îngrijeau de fiul lor, ce își trăia ultimele zile (și care, la scurt timp a și murit) pe nume Dieter Stanzeleit, pe care, mai apoi, practic l-am «substituit»”, relatează acesta în solicitarea depusă la instanță.

În urma „confirmării”, arată Stanzeleit în acțiunea sa, acesta a început să-și amintească clipele șocante „trăite în fragedă copilărie”, „când, mama mea biologică, Nerissa Jane Irene Bowes Lyon, a fost executată în fața mea și cum, după aceasta, am fost lăsat în grija Dnei. Stanzeleit, ce împreună cu mama sa, locuia pe atunci la familia Neils în Schmatzin, Pomerania”.
Semnatarul acțiunii mai notează în documentul citat că, în 1994, a decis să inițieze unele investigații, pe cont propriu, privind trecutul său și, în special, destinul mamei sale biologice Nerissa Jane Irene Bowes Lyon, intrând astfel în contact cu mai mulți martori oculari și istorici, care i-au relatat ori confirmat realități pe care le cunoștea sau pe care doar și le amintea.
În urma cercetărilor făcute pe cont propriu, Stanzeleit a obținut mai multe înscrisuri ce ar atesta faptul că tatăl său biologic este regele Mihai I al României, și nu cel ce figurează la momentul actual în actele oficiale, potrivit aceluiași document.

Un înscris depus de Stanzeleit la dosar este Raportul Corpului de Detectivi nr. D/117/13 Septembrie 1939, ce poartă însemnul „strict secret” și este semnat de colonelul Ion Vasilescu,
în calitate de șef al Corpului de Detectivi. Acest document descrie, potrivit lui Stanzeleit, desfãșurarea nunții din 7 septembrie 1939, de la ora 9.30, la Primăria din Azuga.

„Marele Voievod Mihai și Domnișoara Nerissa Jane Irene Bowes Lyon (de origine străinã) au păstrat secretul asupra căsătoriei, din motivele cunoscute. Pe lângă primarul orașului, care a prezidat cununia, au fost prezenți câțiva ofițeri superiori ai gardei regale. Domnișoara de onoare a miresei a fost Prințesa de Aosta, Irina, sora mai tânără a Elenei, mama tatălui meu”, se arată în acțiune.

Un alt înscris depus la dosar consemnează, potrivit autorului acțiunii, „sfârșitul tragic al acestei legături, respectiv scrisoarea din 8 decembrie 1945 a ministrului-secretar de stat Teohari Georgescu (deciziunea), cu numãrul de înregistrare 10792, care cuprinde informațiile și documentele existente conform căora cetățeana britanică Nerissa Lyon, soția regelui, împreunã cu fiul ei, a fost arestată de organizația germană SS a Capului de Mort, după 23 august 1944”.

Stanzeleit arată că din relația prezentată „a rezultat un singur copil, respectiv subsemnatul, fiind născut (în realitate) pe 28 noiembrie 1939 la Mănăstirea Sinaia și botezat de preotul comunității, M. Roșescu, respectiv în data de 1 ianuarie 1940, la biserica ortodoxă Sf. Ioan Botezătorul din localitatea Carmen Sylva”.

„Numele primit de subsemnat, la botez, a fost acela de Nicolae-Vasile. De altfel, pe copia certificatului de botez, ce se găsește în posesia mea, sunt trecuți ca părinți Domnul Mihai de Alba Iulia și

Doamna Nerissa Lyon, care în realitate avea numele de familie Bowes-Lyon, în timp ce drept nașă de botez apărea o anumită Doamnî Colonel Vasile Voinescu. În dovedirea celor de mai sus, mă gãsesc în posesia mai multor declarații consemnate în înscrisuri autentice ale unor persoane ce cunosc și confirmă aceste împrejurări, și pe care le voi depune la dosarul cauzei”, se mai arată în document.

În finalul solicitării depuse la judecătorie, Stanzeleit cere instanței ca, „în baza probelor ce se vor administra în cursul cercetării judecătorești, să admită acțiunea după cum aceasta a fost formulată și, în consecință, să constate că, majestatea Sa Regele Mihai I al României, este tatăl biologic al subsemnatului, dispunând facerea cuvenitelor mențiuni în actul de naștere al subsemnatului”.
Stanzeleit solicită „în mod deosebit” încuviințarea efectuării unei expertize medico-legale (genetică, tip ADN), ocazie cu care, se va stabili legătura biologică dintre subsemnatul și Majestatea Sa Regele Mihai I al României”.

Primul termen de judecată în acest dosar civil a fost în 10 aprilie.

Dieter Stanzeleit, în vârstă de 73 de ani, a deschis anterior acțiuni cu același obiect în Germania și în Elveția.

În 2006, el a publicat o cartea „Regina pierdută”, în care susține, de asemenea, că este fiul natural al Regelui Mihai.

În iulie 2000, tot Stanzeleit și-a exprimat dorința de a aduce în România rămășițele pământești ale regelui Carol al II-lea și ale Reginei Elena – părinții Regelui Mihai I.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice