BACALAUREAT 2012. Aproape un sfert dintre absolvenții promoției 2011-2012 nu s-au înscris la examen

BACALAUREAT 2012. Aproape un sfert dintre absolvenții promoției 2011-2012 nu s-au înscris la examen
Publicat: 13/06/2012, 13:19
Actualizat: 13/06/2012, 16:22

Aproximativ 77 la sută dintre absolvenții promoției 2011-2012 s-au înscris pentru susținerea probei orale la limba română din cadrul examenului de Bacalaureat 2012 care începe luni, a declarat ministrul interimar al Educației, Liviu Pop, informează Mediafax.

Ministrul interimar al Educației a spus că pentru susținerea examenului de Bacalaureat, organizat în 621 de centre, s-au înscris în total 199.272 de candidați, dintre care 154.367 din promoția 2012 și 44.905 promoția anterioară.

Potrivit ministrului, din promoția 2012 nu s-au înscris 34.764, iar din promoțiile anterioare nu s-au înscris 27.174.

Probe orale

Secretarul de stat Stelian Fedorca a precizat că la proba de evaluare a competențelor de comunicare orală în limba română care începe luni au fost înscriși 155.955 de candidați, examenul desfășurânduse în 140 de unități.

De asemenea, pentru proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă au fost înscriși 7.769 de candidați, pentru proba de evaluare a competențelor digitale, 148.990 dde candidați, iar pentru proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, 146.713 candidați.

La prima probă scrisă a bacalaureatul, la limba și literatura română, din 2 iunie, au fost înscriși 171.720 de candidați, pentru proba scrisă de limba maternă s-au înscris 7.826 de candidați, iar pentru ultimele probe – 183.107 și, respectiv, 174463, a precizat secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, Stelian Fedorca.

El a mai spus că una dintre cauzele pentru care mulți elevi nu s-au înscris este aceea că la data de 30 mai aveau situația școlară neîncheiată sau erau corigenți.

Proba orală la română

Secretarul de stat a mai spus că pentru prima probă a bacalaureatului, susținută în intervalul 11-13 iunie, există 75 de variante de subiecte, respectiv 75 de bilete pe zi, timpul alocat fiecărui candidat pentru prezentare fiind între 10 și15 minute.

Întrebat care este situația anchetei privind bacalaureatul olimpicilor, Fedorca a precizat că aceasta este în derulare.

Examenul de bacalaureat începe luni, cu proba orală la limba și literatura română, candidații intrând în sălile de examen începând de la ora 12.00, în ordinea afișată, respectând criteriul alfabetic și ora prevăzută pentru fiecare grupă.

Candidații care nu se prezintă la testele orale pot participa la probele scrise, însă nu pot promova examenul de bacalaureat.

Rezultatul obținut de fiecare candidat la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română nu va fi exprimat prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competență, respectiv mediu, avansat și experimentat. Nivelul de competență lingvistică de comunicare orală în limba română va fi stabilit de comun acord de către cei doi profesori examinatori.

Candidații care au participat și au fost respinși la sesiunile de bacalaureat organizate în anii 2010 și 2011 pot solicita recunoașterea probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale și a probelor scrise susținute în aceste sesiuni.

Proba orală la limba română de la prima sesiune a examenului de bacalaureat 2012 va avea loc luni, marți și miercuri. În perioada 13-15 iunie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, candidații urmând să susțină proba la limbile croată, maghiară, germană, sârbă, slovacă, turcă și ucraineană.

Evaluarea competențelor digitale se va desfășura în perioada 15-18 iunie, iar evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, între 25 și 27 iunie.

Probele scrise ale examenului național de bacalaureat încep în 2 iulie cu testarea la limba și literatura română. Candidați vor susține în 3 iulie proba scrisă de limba și literatura maternă, în 4 iulie proba obligatorie a profilului și în 6 iulie proba la alegere a profilului și specializării.

În 8 iulie vor fi afișate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 și 12.00, vor fi depuse contestațiile. În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluționarea contestațiilor, iar în 13 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

BACALAUREAT 2012. Totul despre BAC 2012. Calendar, subiecte, rezultate

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului