Bărbatul căutat după ce a răpit o fată de 16 ani a fost condamnat de trei ori la închisoare

Bărbatul căutat după ce a răpit o fată de 16 ani a fost condamnat de trei ori la închisoare
Bărbatul de 30 de ani căutat de polițiștii din Gorj după ce, sâmbătă noapte, a răpit o fată de 16 ani, aceasta fiind în cele din urmă găsită de oamenii legii, a fost condamnat la închisoare de trei ori, pentru violare de domiciliu, viol și ultraj, fiind eliberat din penitenciar în august 2012.
Publicat: 17/06/2013, 15:40
Actualizat: 10/02/2019, 18:59

Bărbatul de 30 de ani căutat de polițiștii din Gorj după ce, sâmbătă noapte, a răpit o fată de 16 ani, aceasta fiind în cele din urmă găsită de oamenii legii, a fost condamnat la închisoare de trei ori, pentru violare de domiciliu, viol și ultraj, fiind eliberat din penitenciar în august 2012.

Cristian Gheorghe Bațai a fost condamnat la închisoare cu executare prima dată în anul 2003, când magistrații Judecătoriei Târgu Jiu au decis ca acesta să execute trei ani de închisoare pentru violare de domiciliu.

Șase ani mai târziu, bărbatul a fost condamnat la cinci ani de închisoare, după ce a violat o femeie din localitatea Bâlteni. Ulterior, în 2010, a fost condamnat din nou la închisoare cu executare, pentru ultraj contra bunelor moravuri, după ce, în anul 2008, înainte de comiterea violului, a bătut doi consăteni.

Judecătorul de caz a constatat că infracțiunile din dosarul de ultraj erau concurente cu cele din dosarul de viol, astfel că a dispus anularea pedepsei de cinci ani de închisoare dată în 2009 și a emis un nou mandat, tot pentru cinci ani, conform sentinței din 2010. Pe parcursul procesului, magistratul a constatat că părțile vătămate și-au retras plângerile, fiind nevoit să constate încetarea procesului pentru acuzațiile de distrugere, lovire și amenințare.

În august 2012, Judecătoria Târgu Jiu a admis cererea de eliberare condiționată a lui Cristian Gheorghe Bațai, după ce acesta formulase și alte astfel de cereri care îi fuseseră respinse.

„Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiționată de la Penitenciarul Târgu Jiu, privind pe condamnatul Cristian Gheorghe Bațai. Dispune liberarea condiționată a lui Cristian Gheorghe Bațai, aflat în executarea mandatului emis de Judecătoria Târgu Jiu pentru pedeapsa de cinci ani de închisoare, aplicată prin sentința penală din 2010 a Judecătoriei Târgu Jiu”, se arată în decizia instanței.

Cristian Gheorghe Bațai a fost dat în urmărire națională și internațională, după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a răpit o fată de 16 ani din fața casei părintești din satul Moi, comuna Bâlteni. Bărbatul a fost ajutat de un tânăr de 18 ani, care a fost reținut duminică noapte, iar luni a fost prezentat Judecătoriei Târgu Jiu cu propunerea de arestare preventivă.

Duminică după-amiază, anchetatorii au făcut o reconstituire în acest caz, în prezența tânărului de 18 ani, Marinel Negrea, care i-a dus pe anchetatori la o casă în construcție, aflată în apropierea locuinței fetei, el spunând că sâmbătă seară s-a ascuns în acel imobil împreună cu Cristian Gheorghe Bațai.

El a spus că din acel imobil au urmărit-o pe fată, așteptând momentul prielnic pentru a o lua cu forța. Fata stătea de vorbă la poarta casei sale cu un alt băiat, moment în care Negrea și Bațai au ieșit din clădirea în care așteptaseră și l-au amenințat pe tânărul respectiv cu bătaia, fiecare având în mână câte un par.

Tânărul le-a mai spus anchetatorilor că Bațai a reușit să fugă cu fata, susținând însă că nu știe unde a fost dusă adolescenta.

Negrea le-a mai declarat polițiștilor că, după ce bărbatul a reușit să dispară cu adolescenta, el s-a întors la casa în construcție, de unde, atât cât a fost posibil, l-a sunat pe Bațai pe telefonul mobil și l-a informat despre ce se întâmpla în locul din care dispăruse minora, ținându-l la curent cu operațiunile de căutare ale Poliției.

După ce tânărul a indicat mai multe locuri în care ar fi putut fi dusă fata, în zonă au fost aduși și câini de urmă, care au participat la căutări într-o pădure de la marginea satului.

Fata de 16 ani a fost găsită de polițiști după aproximativ 24 de ore de la dispariție, declarându-le polițiștilor că bărbatul ar fi bătut-o și ar fi obligat-o să îl urmeze în mai multe locuri unde s-au ascuns.

Ea a mai spus că, după ce a răpit-o, bărbatul a dus-o într-o pădure de la marginea localității, unde au dormit în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Adolescenta le-a mai spus anchetatorilor că nu a fost violată și că bărbatul era speriat, în condițiile în care aflase că satul este împânzit de polițiști care îi caută.

Bărbatul a dus-o pe fată inclusiv la casa unui frate al său, unde duminică polițiștii au mers să îi caute, dar nu li s-a permis accesul fără mandat de percheziție. Ulterior, polițiștii au obținut mai multe mandate de percheziție și astfel au ajuns și la locuința unui prieten al bărbatului, din satul Bâlteni, unde au găsit-o pe adolescentă.

Fata fost dusă, apoi, la sediul Poliției Rovinari pentru audieri, iar luni a primit consiliere psihologică din partea unui angajat al Direcției pentru Protecția Copilului Gorj. În cursul nopții de duminică spre luni, fata a fost supusă unei verificări medico-legale, medicii stabilind că nu a fost violată.

Adolescenta de 16 ani, Ana Maria Vâlceanu, este elevă în clasa a X-a la liceul din Rovinari.

Bărbatul care a răpit-o pe tânără este căutat în continuare de trupe speciale ale Poliției, la operațiune participând și câini de urmă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Netflix, serialul surpriză înainte de Paște. I-a captivat pe români
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic