Băsescu la mitingul de la Iași: În 29 iulie mergeți la vot și apărați-vă țara de pușcăriabili – GALERIE FOTO

Publicat: 21/07/2012, 15:25
Actualizat: 07/06/2014, 09:32

Traian Băsescu i-a îndemnat, sâmbătă, pe participanții la mitingul PDL de la Iași, ca în 29 iulie să meargă la vot, pentru că nemergând legitimează lovitura de stat, spunând că România are nevoie acum, mai mult decât oricând, să se vadă că există o forță care să pună capăt abuzurilor.

Președintele suspendat a urcat, alături de soția sa, pe un podium în mijlocul oamenilor adunați în Piața Palatului Culturii din Iași, spunându-le că trebuie să meargă la referendumul din 29 iulie.

„Vreau ca pe 29 să mergem la vot. Sunt foarte mulți care spun că nemergând la vot nu legitimăm lovitura de stat. Pot fi de acord cu ei, dar pâna la un punct, iar acest punct este legat de cum ne văd cei din Uniunea Europeană. România are acum nevoie mai mult ca oricând să se vadă că exista o forță care pune capăt abuzului și loviturii de stat a lui Ponta și Antonescu, iar această forță nu este alta decât poporul român. Voi sunteți cei care în 2007 au spus «nu» la referendumul de demitere. Atunci v-ați apărat președintele, astăzi aveți de apărat mai mult, azi trebuie să vă apărați țara prin votul vostru. Pe 29 nu discutăm despre scaunul lui Traian Băsescu, pe 29 românii au de ales între a spune «da» lui Antonescu și Ponta, lăsând țara în izolare și a spune «nu» demiterii președintelui, dovedind că românii sunt deasupra clasei politice, că românii înțeleg mai bine interesul național decât un grup de pușcăriabili din Parlamentul României”, a afirmat președintele suspendat.

El le-a spus oamenilor adunați la Iași că trebuie să înțeleagă, din reacțiile aliaților României, că țara este izolată din cauza „vremelnicilor ei conducători -Crin Antonescu, Victor Ponta și din umbră Voiculescu”.

„Acești oameni nu sunt parteneri de dialog ai statelor din Uniunea Europeană. Dacă ei vor rămâne dupa referendum să conducă destinele țării nu vor fi izolați numai ei, și România va fi izolată. De aceea va chem pe 29 să spuneți nu echipei Antonescvu-Ponta-Voiculescu”, a afirmat Traian Băsescu.

El a mai spus că se află în funcție de opt ani și că este greu să găsești în lume un președinte care după opt ani să mai aibă 50 la sută.

„Pentru mine este o misiune imposibilă, dar le vom demonstra că noi suntem în stare să îndeplinim și misiuni imposibile. De aceea nu-ul din 29 înseamnă un nu nedreptății, lucrului necinstit din politică, un nu celor 20 de parlamentari cu dosare penale care au votat pentru suspendare, un nu vremurilor când instituțiile statului erau sub partide. Vă rog ca pe 29 mergeți la urne și să spuneți nu acelora care au pus mai presus de interesul național interesele celor cu dosare penale. Spuneți nu acelora care cred că în UE poți să ai orice fel de comportament”, a adăugat Traian Băsescu.

Aproximativ 10.000 de persoane participă, sâmbătă, la mitingul PDL în Piața Palatului Culturii din Iași, la care sunt prezenți, îmbrăcați în cămăși albe, liderii PDL Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Sever Voinescu, Cristian Preda, Teodor Paleologu, Monica Macovei, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, Mihail Neamțu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Mașinile care nu mai trec ITP-ul. Vor pica inspecția tehnică periodică
Drumul cu peisaje de vis din România, modernizat. Priveliștile care-ți taie respirația, dar cu taxă
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Marsilia se pregătește să primească flacăra olimpică