Beatrice Rancea va fi propusă la conducerea Operei

Beatrice Rancea va fi propusă la conducerea Operei
Publicat: 04/05/2016, 13:42

Vicepremierul Vasile Dîncu s-a întâlnit marți cu angajații ONB pentru a găsi o soluție viabilă în vederea stingerii conflictului ce s-a iscat în urmă cu o lună la Opera Română. Vicepremierul afirmă că disensiunile interne de la ONB și manifestările spontane recente au dus la „pierderi de imagine absolut nemeritate pentru colectivul acestei importante instituții.”

„Am continuat, în ultimele zille, întâlnirile cu angajații Operei Naționale Române București. Am dorit să văd infrastructura de care dispune instituția și am fost informat că există nevoia de noi investiții, am analizat cererile pe care angajații le au față de conducere, o conducere care azi este inexistentă. Din păcate, vidul de management din ultima vreme și conflictual instituțional au agravat o stare de fapt caracterizată prin nesiguranța, lipsa de dialog intern și imprevizibilitate privind carierele sau repertoriul instituției, iar conflictele și manifestările spontane recente au dus la pierderi de imagine absolut nemeritate pentru colectivul acestei importante instituții. În mai multe întâlniri pe care le-am avut cu diferite grupuri nu am primit revendicări de natură conservatoare, ci mai degrabă revendicări care țin de nevoia de reformă, de modernizare. Oamenii nu mi-au cerut să fie plătiți ca să nu muncească, cum uneori s-a speculat de către unii jurnaliști sau intervenienți publici, ci își doresc un repertoriu mai bogat și condiții mai bune pentru muncă și participare la viața instituției.”, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat miercuri, pe pagina sa personală de Facebook, că o va propune pe coregrafa Beatrice Rancea, în prezent directoare a Operei din Iași, la conducerea ONB, precizând, totodată că „speră că și angajații Operei române vor găsi căi de comunicare pentru a susține această propunere”: „Am discutat în această săptămână care a trecut de la prima mea întâlnire cu reprezentanții angajaților cu mai multe personalități importante ale scenei din țară și din străinătate, printre care maestrul și profesorul Andrei Șerban (Columbia University). Domnia sa a vorbit despre nevoia unui nou proiect la Operă, neexcluzând chiar participarea sa la un asemenea proiect, aceasta fiind însă o problemă de viitor, condiționată de negocieri și de unele schimbări necesare cu caracter legislativ. Maestrul Andrei Șerban mi-a făcut recomandarea pentru doamna Beatrice Rancea, actualmente director al Operei din Iași, un profesionist de excepție și un manager de succes. Am vorbit cu Doamna Beatrice Rancea și nu a refuzat, de principiu, această propunere. Voi face această propunere viitorului ministru al Culturii. Sper că și angajații Operei române vor găsi căi de comunicare pentru a susține această propunere și că vor participa la un nou proiect al Operei. Iar Guvernul României va sprijini toate componentele acestui proiect.”

„Practic, misiunea mea se încheie aici. În momentul validării unui nou ministru al culturii, acesta va prelua problematica Operei. Aștept să pot participa, cât mai curând, la primul spectacol și să pot observa că a revenit liniștea în care artiștii se pot exprima și pot crea.”, conchide vicepremierul Dîncu în mesajul publicat pe pagina sa oficială de Facebook.

Fostul Ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu a schimbat în ultima lună nu mai puțin de patru directori ai Operei: George Călin, Tiberiu Soare, Vlad Conta și din nou George Călin. Călin a fost demis de tot de Ministrul Vlad Alexandrescu, joi, 21 aprilie, la solicitarea angajaților ONB, care au protestat față de repunerea în funcție la Operă a unui manager corupt.

Problemele au apărut în urma neînțelegerilor dintre corpul de balet al ONB, în frunte cu coregraful Johan Kobborg și fosta conducere a instituției de cultură, dirijorii Tiberiu Soare și Vlad Alexandrescu.

În ședința de Guvern de pe 27 aprilie, premierul Dacian Cioloș a cerut demisia Ministrului Culturii decizia venind pe fondul scandalului de la Opera Națională, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului. Premierul Dacian Cioloș a trimis marți președintelui Klaus Iohannis revocarea din funcție a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, și nominalizarea Corinei Șuteu pentru acest portofoliu.

O sinteză a conflictului de la Opera Națională București în viziunea Departamentului Mediafax-Cultură, cu părțile implicate în neînțelegeri, precum și solicitările lor, poate fi accesată la link-urile: http://goo.gl/8Xfn24 și http://goo.gl/gzNazR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Obligatoriu pentru toți șoferii din România. A intrat în vigoare astăzi, 18 Aprilie
WhatsApp trezește mari nemulțumiri. Utilizatorii sunt total derutați
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete