Bivolaru, despre extrădarea sa în România: Multe adepte, persoane publice, vor avea de suferit

Bivolaru, despre extrădarea sa în România: Multe adepte, persoane publice, vor avea de suferit
Publicat: 23/07/2016, 11:59

Mai multe structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne(MAI) au declanșat vineri, odată cu aducerea lui Gregorian Bivolaru în România, o operațiune de stabilire a „turnusului”, pentru a vedea ce a făcut liderul MISA din momentul în care a fugit din țară și până a fost capturat, au declarat surse aproapiate operațiunii pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, scopul anchetei este de a stabili dacă l-a ajutat cineva să fugă din țară, și dacă da, cine sunt respectivele persoane. Astfel, vor fi făcute verificări atât în ceea ce privește instituții ale statului român, cât și persoane fizice.

Suspiciunile autorităților sunt întărite și de declarația pe care Gregorian Bivolaru a dat-o la momentul capturării, în Franța. Liderul MISA le-ar fi spus polițiștilor, în timpul audierilor de la Paris, printre altele, că sunt persoane care ar putea avea de suferit după extrădarea lui.

„Vă rog să înțelegeți. Dacă mă trimiteți în România nu îmi faceți rău doar mie ci și mai multor adepte ale mele, care ocupă funcții publice și de înaltă demnitate”, ar fi declarat Bivolaru imediat după capturare, au confirmat pentru MEDIAFAX aceleași surse apropiate anchetei.

Pe lângă asta, liderul MISA ar fi invocat faptul că este nevinovat și că în România nu ar avea parte de un proces corect.

Gregorian Bivolaru va fi audiat în perioada imediat următoare de autoritățile din România. Sursele citate spun că operațiunea de stabilire a „turnusului” are loc în cadrul dosarului penal în care se investighează fuga din țară a liderului MISA.

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost adus vineri din Franța în România, acesta fiind încarcerat la Centrul de Arest Preventiv al Poliției Capitalei, au declarat surse din cadrul Poliției Române pentru MEDIAFAX.

„În urma cooperării polițienești internaționale cu autoritățile judiciare din Franța, la data de 22 iulie, polițiștii din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – I.G.P.R. au efectuat o misiune de preluare, sub escortă, a unui bărbat de 64 de ani, pe numele căruia este emis un mandat de executare a pedepsei pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu minor. Acesta a fost introdus într-un Centru de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul celorlalte agenții de aplicare a legii, cu competențe în domeniu”, se anunță într-un comunicat de presă al Poliției Române

Curtea Supremă din Franța a decis definitiv la data de 13 iulie să îl extrădeze în România pe Gregorian Bivolaru pentru a își ispăși pedeapsa de șase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, dispusă în iunie 2013 de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Gregorian Bivolaru a plecat din România în anul 2004 iar în 2005 a primit azil politic în Suedia. Pe 26 februarie anul acesta a fost prins de autoritățile franceze în timp ce se afla la un târg în Paris. Pe parcursul judecării cererii de extrădare, autoritățile suedeze au informat magistrații francezi că îl mențin pe Gregorian Bivolaru ca azilant.

Liderul MISA a figurat pe lista Agenției poliției europene (Europol), printre cei mai căutați infractori, alături de persoane precum Salah Abdeslam, dat în urmărire pentru implicare în atacurile teroriste comise la Paris în noiembrie 2015.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Decizie pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar acum
Prințul Harry mai încearcă o dată. Cum s-a autoinvitat în Marea Britanie
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...