Bolnavii de COVID de la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara nu pot vota. Persoanele delegate în secția de votare refuză să ducă urna mobilă la unitatea medicală

Bolnavii de COVID de la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara nu pot vota. Persoanele delegate în secția de votare refuză să ducă urna mobilă la unitatea medicală
Bolnavii de COVID de la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara nu pot vota. Persoanele delegate în secția de votare refuză să ducă urna mobilă la unitatea medicală / Sursă Foto: Shutterstock
Publicat: 06/12/2020, 17:50
Actualizat: 06/04/2021, 15:19

 32 din cei aproximativ 200 de pacienți cu COVID internați în toate secțiile Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara – inclusiv un candidat la Camera Deputaților – au solicitat să voteze cu urna mobilă. Persoanale delegate la secția de votare 163, de pe str. Lorena, la care este arondat spitalul, refuză însă să intre în saloanele pacienților.

Membru secție: „Am refuzat, pentru că toți bolnavii sunt confirmați cu COVID-19”

„Am refuzat, pentru că toți bolnavii sunt confirmați cu COVID-19. Toată lumea are familie și atunci am hotărât, în unanimitate, să nu meargă nimeni. S-a făcut un proces verbal în care s-a consemnat tot, am semnat toți cei zece membri”, spune unul dintre membrii secției de votare.
Reprezentanții Biroului Electoral Județean afirmă că nu mai există șanse ca bolnavii de la „Babeș” să își poată exercita dreptul de a vota.

Membrii secției de votare nu pot fi obligați să meargă cu urna mobilă, iar aceasta nu poate fi dusă de altcineva la pacienți.
„Membrii secției de votare au invocat protecția dreptului la propria sănătate, au întocmit un proces verbal prin care au constatat refuzul tuturor membrilor. Urmează să luăm act de acest proces verbal, poate fi eventual o contravenție privind refuzul de a participa la activitatea biroului electoral al secției de votare”, a declarat Mihaela Roibu, locțiitor al președintelui Biroului Electoral Județean.
Potrivit Legii 208/2015, se pot aplica amenzi între 1.500 și 4.500 de lei pentru „încălcarea de către membrii birourilor electorale a obligației de a participa la activitatea acestor birouri”.

Peste 5.200 de noi cazuri de Covid-19 și aproape 135 de decese în România, în ultimele 24 de ore. Este un nou record de internări la ATI!

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a raportat, duminică, 5.231 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore și 134 de decese, în România. Numărul pacienților internați la Terapie Intensivă, a ajuns la 1.289 de persoane.

Până duminică, 6 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 513.576 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 405.612 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.231 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.137 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 12.320 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 05.12.2020 (10:00) – 06.12.2020 (10:00) au fost raportate 134 de decese (89 bărbați și 45 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Arad, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 4 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 13 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 38 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 48 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 31 decese la categoria de peste 80 de ani.

127 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, pentru 5 pacienți decedați nu au fost înregistrate comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.587, 1.289 dintre acestea fiind internate la ATI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
O salată ce pare banală, dar are multe secrete. Radu Anton Roman o prepara impecabil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Cum va arăta nunta lui Pepe cu Yasmine Oddy: "E la alt nivel, e sinucidere...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
2023 a fost cel mai bun an pentru bănci din istoria României