BUCUREȘTI. Restricții rutiere, pentru continuarea lucrărilor la Pasajul Ciurel-A1 / Care sunt străzile vizate

BUCUREȘTI. Restricții rutiere, pentru continuarea lucrărilor la Pasajul Ciurel-A1 / Care sunt străzile vizate
Restricții rutiere, pe mai multe străzi din București, pentru continuarea lucrărilor la Pasajul Ciurel-A1
Publicat: 01/07/2020, 18:19
Actualizat: 01/07/2020, 18:29

Mai multe restricții rutiere au fost impuse pe anumite străzi din București, începând de miercuri, pentru continuarea lucrărilor proiectului din zona „Splaiul Independenței – Ciurel – Autostrada București-Pitești, Șoseaua Virtuții / Splaiul Independenței”, anunță Brigada Rutieră a Capitalei.

Astfel, se vor institui restricții în zona intersecției dintre Splaiul Independenței și Șoseaua Virtuții, fiind asigurată continuitatea pe Splaiul Independenței pe o bandă de circulație de la intersecția cu Strada General Petre Popovăț pe direcția înainte până la Șoseaua Virtuții unde traficul auto va fi dirijat prin semafoare electrice.

Reglementarea rutieră existentă de pe Splaiul Independenței (zona S.T.S, Sema Parc, I.D.M) va fi modificată prin faptul că nu se va mai permite virajul la sânga, către Șoseaua Virtuții, autovehiculele urmând a se deplasa către Podul Basarab, potrivit Brigăzii Rutiere.

„De la Șoseaua Virtuții până la Podul Basarab, traficul de pe Splaiul Independenței va fi organizat în sens unic. Indicatoare rutiere care să indice direcțiile de urmat, variantele alternative/ocolire vor fi instalate. Crculația pietonilor nu va fi afectată, fluxurile urmând a se deplasa normal”, precizează sursa citată.

Aceste reglementări sunt implementate în urma verificărilor efectuate de Brigada Rutieră, cu privire la semnalizarea rutieră din zona respectivă, anunță Mediafax.

În acest context, Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele poliţiştilor rutieri.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după o temeinică asigurare şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.

EXCLUSIV. Cum se testează rezistența unui pod nou construit în Capitală?! IMAGINI ÎN PREMIERĂ cu ÎNCERCAREA realizată la Ciurel, de specialiștii de la Facultatea de Construcții

Unul dintre podurile din Capitală care traversează Dâmbovița, construit la Nodul Virtuții, a fost testat, zilele trecute, printr-un test realizat cu ajutorul profesorilor de la Facultatea de Construcții din Capitală.

Astfel, înainte să fie dat în circulație, specialiștii au urcat pe pod mai multe camioane de zeci de tone pentru a-i verifica rezistența. Gândul.ro vă oferă în premieră imagini inedite cu încercarea podului.

Podul are lungimea suprastructurii de aproape 53 de metri, traversează râul Dâmbovița și asigură legătură de pe malul stâng al râului spre STS. Are două benzi de circulație cu lățimea de 3.50 metri fiecare și, de asemenea, are două trotuare pietonale cu lățimea utilă de 1.50 m.

Podul face parte din proiectul „Străpungere Ciurel – Nod Rutier Virtuții” și înainte să fie dată în circulație, structura a fost verificată de către profesorii de la Facultatea de Construcții din Capitală. Procesul se numește „încercare”.

Sarcină pe pod de 120 de tone

Sarcina care a fost urcată pe pod a fost de 120 de tone, cu 4 camioane a câte 30 de tone fiecare, așezate în puncte cheie.

„Încercarea structurilor de poduri are drept scop evaluarea răspunsului acestora sub efectul acţiunilor de probă ce le solicită şi validarea sau invalidarea, în urma interpretării rezultatelor încercării, a proiectului de execuţie. Încercarea podurilor cuprinde două etape: încercarea în regim static de încărcare și încercarea în regim dinamic. Încercarea în regim static constă în dispunerea pe suprastructura podului a unor convoaie de probă formate din vehicule cântărite în prealabil. Analizând valorile măsurate pe teren şi valorile monitorizate pe durata încercării rezultă că pasajul a avut o comportare bună, criteriile cerute fiind îndeplinite”, au precizat pentru Gândul.ro reprezentanții Primăriei Capitalei.

INAUGURARE. Un nou pod se deschide în Capitală, a anunțat Gabriela Firea / FOTO

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat recent că unul dintre cele mai importante proiecte din București este aproape finalizat. Este vorba de Străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu cu tot cu podul peste Dâmbovița.

„Un proiect blocat 6 ani, relansat de echipa mea, este aproape gata! Se fac ultimele lucrări la Podul Nicolae Grigorescu! Bucurestenii si vizitatorii îl vor putea folosi din această vară. Străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, care constă în lărgirea Bulevardului Nicolae Grigorescu la trei benzi pe sens, lărgirea trotuarelor și construirea unui pasaj peste Dâmbovița e aproape gata, iar circulația va fi deschisă curând”, a anunțat, vineri (5 iunie), Gabriela Firea.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Imagini rare cu Oana Cuzino în costum de baie. Arată impecabil la aproape 50 de...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ioana Ginghină în costum de baie! Din acest motiv...
Nuduri artistice. Cum au celebrat americanii Ziua Picturii pe Corp. Imagini NECENZURATE
SOC in lumea sportului! Simona Halep este însărcinată cu primul copil?! SECRETUL s-a aflat:
Imagini unice cu Nadia Comăneci din 1984! Cine era misterioasă doamnă cu ochelari care a...
VIDEO ŞOC! O maşină merge pe contrasens pe A3. Aşa se produc tragediile pe şosea
AUR anunţă că iniţiază un proiect de lege anti-LGBT, similar cu cel din Ungaria
BANCUL ZILEI – Ion și Maria, partidă de amor sălbatic
AUR iniţiază un proiect de lege anti-LGBT identic cu cel din Ungaria, criticat vehement de...
Imagini rare cu Oana Cuzino în costum de baie. Arată impecabil la aproape 50 de...
I-a MASAT organele cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi...
E OFICIAL! Ajutoarele sociale vor crește anual. Klaus Iohannis a promulgat legea
Ce restricții vor fi pentru românii nevaccinați. Ioana Mihăilă a făcut anunțul chiar azi
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”
Rezultate Titularizare 2021: S-au publicat notele pentru educatori, profesori şi învăţători
ULTIMA ORĂ: O nouă epidemie a lovit România. Românii se infectează CU ZECILE! Este alertă...
De joi începe apocalipsa foamei. Consecințele dezastruoase au început să iasă la suprafață
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...