Câmpeanu: În afară de președinte, nimeni nu mi-a cerut demisia

Câmpeanu: În afară de președinte, nimeni nu mi-a cerut demisia
Publicat: 20/02/2014, 22:20
Actualizat: 28/09/2018, 23:13

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat joi seară că, în afară de președintele Traian Băsescu, nimeni nu i-a cerut demisia și crede că trebuie să ia o decizie pentru ea și familie, în condițiile în care nu se simte vinovată, dar riscă să nu își mai poată face treaba din cauza stresului.

Ministrul Muncii a declarat că a avut discuții cu președintele PNL, Crin Antonescu, dar și cu premierul Victor Ponta, fără să i se ceară să își dea de demisia.

„În afară de președinte, nu mi-a cerut nimeni demisia. Eu am fost astăzi și am avut o discuție cu domnul Antonescu, doamna Pocora nu a fost acolo. Au fost alte persoane de față, care pot să ateste acest lucru. Nu mi-a cerut demisia. Eu m-am dus și am spus că sunt într-o situație foarte dificilă. Nu îmi pot permite să îmi dau demisia pentru că nu mă simt cu nimic vinovată, nici profesional, nici legal, nici de altă natură. În același timp, sunt și eu un om uzat, lucrez 12 – 14 ore pe zi, plus problemele de acasă și nu mai pot face față, nu la faptul că sunt în atenția presei, ci faptul că nu mă mai pot concentra și nu îmi mai pot face atribuțiile de serviciu. Și, în condițiile astea, nu știu dacă mai pot să rămân”, a declarat ministrul Muncii, la România TV.

Mariana Câmpeanu a precizat că a discutat cu Crin Antonescu în termeni de a-și da demisia, pentru că nu mai poate face atribuțiilor din cauza stresului și linșajului la care este supusă, sau a se lupta în continuare.

„Și domnul președinte mi-a spus așa: «Dacă sunteți în stare să vă luptați, luptați-vă! Dacă luați o altă decizie, să știți că eu vă susțin în orice decizie luați.» Aceștia au fost termenii”, a explicat demnitarul.

Întrebată dacă totuși Antonescu nu a sfătuit-o să își dea demisia, Câmpeanu a precizat „M-a sfătuit, dacă mi-a zis: «Dacă nu mai puteți să rezistați, demisionați! Eu vă susțin în orice decizie luați!»”.

Ea a mai spus că, după discuția pe care a avut-o cu președintele PNL, a fost să discute și cu premierul Victor Ponta, căruia i-a relatat și despre discuția cu Antonescu, și i-a prezentant aceeași situație.

„Mi-a spus: «Nu este cazul să îți dai demisia, dar până la urmă e o hotărâre personală.»”, a mai spus ministrul.

Întrebată ce a decis în privința demisiei, Mariana Câmpeanu a precizat că nu a decis nimic.

„Sunt în aceeași dilemă: dacă eu spun acum «Îmi dau demisia», toată lumea zice «E vinovată. De aia își dă demisia». Dar dacă eu mâine, poimâine și luni, din cauza acestui stres, nu sunt în stare să mă concentrez și greșesc la servici, cine răspunde? Am să-mi strâng familia, o să luăm o decizie împreună. Nu mai are nicio impăortanță nici ce se întâmplă în media, nici ce se întâmplă în Guvern, nici ce se întâmplă în partid. De data asta cred că trebuie să iau o decizie pentru mine și pentru familia mea. Atâta mizerie nu mi-am închipuit”, a concluzionat Câmpeanu.

Ministrul Mariana Câmpeanu i-ar fi dat soțului său, în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie și indemnizație de însoțitor, în urma încadrării în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate în baza unor „acte neclare și diagnostice discutabile”, afirmă Centrul de Investigații Media.

Demnitarul afirmă că materialul de presă despre pensionarea soțului său a avut „drept unic scop denigrarea” ei și a familiei, printr-un demers „nedeontologic și nesusținut de dovezi concrete”, adăugând că analizează posibilitatea de a da în judecată autorii.

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți seară, că face apel la ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, să-și prezinte demisia dacă știe că soțul ei nu este invalid și nu are niciun handicap care să îl încadreze în gradul întâi de invaliditate.

Premierul Victor Ponta a afirmat că o va susține pe Mariana Câmpeanu în postul de ministru al Muncii atât timp cât președintele Traian Băsescu nu argumentează cu dovezi acuzațiile la adresa acesteia, precizând că își apără în aceste condiții toți miniștrii.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, pentru MEDIAFAX, că președintele PNL Crin Antonescu i-a recomandat ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, să analizeze posibiltatea demisiei din funcție ca urmare a scandalului privind pensionarea soțului acesteia.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a început verificarea unui posibil conflict de interese în cazul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, în urma unei sesizări pe care a primit-o de la Centrul de Investigații Media.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în...
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață