Când vine iarna în România? Meteorologii anunță de când să ne pregătim de sezonul rece

Redactor:
Alexandra Mortu
Când vine iarna în România? Meteorologii anunță de când să ne pregătim de sezonul rece
Se pare că iarna aceasta va fi una polară și va începe să ningă de săptămâna viitoare. Meteorologul ANM Elena Mateescu a anunțat faptul căde zăptămâna viitoare se vor înregistra temperaturi sub 0 grade.

În această iarnă vor fi ninsori abundente cu precădere în  nordul și centrul țării, iar de săptămâna viitoare maximele zile vor fi de 2-3 grade Celsius în Bucovina și Ardeal.

Anul acesta frigul va veni brusc întrucât vor fi treceri rapide de la 20 de grade la 2-3 grade și chiar la -5 grade pe timpul nopții.

Acest fapt este cauzat de valul de căldură de care ne-am bucurat zilele acestea care se îndreptă înspre poli, unde, la contactul cu masele de aer rece, va crea un vortex, potrivit specialiștilor.

Meteorologul ANM Elena Mateescu anunță o iarnă destul de grea, cu zăpezi abundente și ninsori care vor apărea încă de miercurea-joia viitoare la munte, dar care se vor extinde treptat și în zonele depresionare, cu precăderea în zona Transilvaniei, a Bucovinei și a Moldovei.

„Faptul că în noiembrie este posibil să avem temperaturi negative nu este neobișnuit în țara noastră. În mod obișnuit sunt lapovite și ninsori, ceea ce prevestește venirea iernii în România. Chiar dacă per ansamblu lunile de iarnă au avut în general un caracter blând pe temperaturi, asta nu înseamnă că iernile în România nu pot avea episoade de vreme severă pe viscol și zăpada care să aducă și ger cu valori sub -20 de grade, chiar și în zonele mai joase de relief”, a declarat Elena Mateescu la România TV.

 

 

Inchide