Capitala a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori! Ar putea intra în vigoare scenariul roșu

Capitala a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori! Ar putea intra în vigoare scenariul roșu
Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 13/10/2020, 12:50
Actualizat: 06/04/2021, 15:38

Capitala a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, potrivit raportului săptămânal publicat de Institutul Național de Sănătate Publică. Asta înseamnă că București ar putea intra în scenariul roșu, care ar presupune, printre altele, închiderea școlilor. În acest moment are loc o ședință a Comitetului Municipal, unde se vor decide măsurile restrictive care se vor adopta în vederea limitării răspândirii coronavirusului. 

Potrivit raportului publicat astăzi de INSP, incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a ajuns, în București, la 3,11 la mia de locuitori.

Aproximativ o treime din cazurile de coronavirus din ultima săptămână, au fost înregistrate în București și alte 4 județe. Așadar, în săptămâna 5 – 11 octombrie, 35.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Iași, Bacău, Timiș și Cluj, conform Institutului Național de Sănătate Publică.

București, Prahova, Alba, Arad si Olt, zonele în care s-au înregistrat 27.6% din totalul deceselor Covid

În același timp, 27.6% din totalul deceselor survenite în urma infectării cu noul coronavirus au fost înregistrate în București, Prahova, Alba, Arad si Olt.

În 31 de județe și municipiul București se înregistrează o rată de incidenta cumulată peste 100/100.000 locuitori. 1 din 29 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

De asemenea, 81.6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 60.1% din decese au fost la bărbați.

95.4% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

În ceea ce privește situația Capitalei, în ultimele șapte zile au fost înregistrate 3.561 de cazuri de COVID-19 și 398 de decese. În total, de la izbucnirea pandemiei, în București au fost depistate 22.950 de cazuri, potrivit raportului realizat de INSP.