Cartierul din România în care peste jumătate din populație e minoră, iar 6 din 10 femei au devenit mame înainte de a împlini 18 ani

Cartierul din România în care peste jumătate din populație e minoră, iar 6 din 10 femei au devenit mame înainte de a împlini 18 ani
Publicat: 25/10/2017, 09:33
Actualizat: 25/10/2017, 13:14

Datele culese în teren de autoritățile din Săcele au fost mult diferite față de statisticile întocmite cu ocazia Recensământului din 2011 care arătau că în acest cartier trăiesc peste 7.000 de persoane. Potrivit primarului Virgil Popa, după efectuarea acestui studiu, cartierul are o populație de 5.975 de persoane, din care 52,4% sunt bărbați. În ceea ce privește etnia, majoritatea localnicilor, 77,8%, s-au declarat români, doar 5,7% romi, 15,6% țigani și un procent de 0,9% s-au declarat maghiari.

Potrivit studiului, mai bine de jumătate din populația cartierului, 52,2%, este minoră cu vârsta între 0 și 17 ani, astfel că media de vârsta a cartierului este de doar 22 de ani. În schimb, doar o mică parte din populație are peste 60 de ani, 4,5%.

„În conformitate cu datele recensământului, 63,4% din nașteri au avut loc până la împlinirea vârstei de 18 ani, de aici rezultă practic și media de vârstă de numai 22 de ani din acest cartier”, a explicat Virgil Popa, corespondentului MEDIAFAX.

În cartier sunt peste 2.500 de minori, iar cei mai mulți și-au întemeiat o familie: 30,8% sunt căsătoriți și un procent tot de 30,8% din populație trăiește în concubinaj.

În ceea ce privește veniturile, ținând cont de vârsta tânără a acestei comunități, numai 17,3% au declarat că au un salariu lunar constant, iar aproximativ 45% nu au dat niciun răspuns în ceea ce privește venitul. Totuși, după cum a susținut primarul, în ultimii ani, numărul de beneficiari de ajutor social din acest cartier a scăzut de la peste 1.000 la puțin peste 200.

Primăria vrea să acceseze 7 milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru acest cartier, Gârcini, motiv pentru care a realizat acest studiu.

„Acum, că avem aceste date, conturăm strategia de dezvoltare și dorim să o predăm până la finele lunii noiembrie și sperăm că vom accesa acea sumă importană pentru comunitate, de 7 milioane de euro, care are două componente importante, de infrastructură și educațională. 70% din sumă vrem să o direcționăm spre infrastructură, începând de la alimentarea cu energie electrică, la rețele de apă și canalizare, iluminat public, dar și o baie comunală, fără să jignim pe nimeni. Este un proiect care i-ar ajuta foarte mult. Vrem să facem și un dispensar, dar și o școală nouă, dar banii europeni nu ne vor ajunge, deoarece în conformitate cu studiul de fezabilitate costul e de 4 milioane de euro, astfel că îl vom depune pe PNDL 2″, a subliniat primarul Virgil Popa.

Potrivit acestuia, până la jumătatea lui 2018 autoritățile vor primi un răspuns cu privire la strategia depusă și fondurile europene ce vor fi alocate.

EXCLUSIV | Detalii mai puţin ştiute despre Miss Universe România. Carmina dărâmă prejudecăţile
Cătălin Măruță, salariu de 8 ori mai mare ca Neti Sandu! Suma e URIAȘĂ
FOTO. Cum arată trupul Ancăi Serea după 6 nașteri! S-a pozat dezbrăcată în cadă
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Cum o răsfață Cristi Borcea pe Valentina Pelinel! Gestul milionarului pentru frumoasa lui soție |...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Cătălin Măruță, salariu de 8 ori mai mare ca Neti Sandu! Suma e URIAȘĂ
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
COVID-19: INCIDENȚA pe MUNICIPIU a ajuns 2,27!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
Bomba zilei despre Certificatul Verde. Rafila a spus când se renunță la el. Se dă...
Pericol major pentru Raed Arafat! Asta îi poate pune capăt. Discuțiile, din ce în ce...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...