Cât va încasa Poșta Română pentru a distribui tuturor românilor cardurile de sănătate

Cât va încasa Poșta Română pentru a distribui tuturor românilor cardurile de sănătate
Publicat: 05/09/2014, 12:41
Actualizat: 01/02/2019, 05:58

Procesul de distribuire va începe la 18 septembrie, iar volumul total ce urmează a fi livrat, la nivel național, pe durata celor patru ani, este estimat la aproximativ 13,6 milioane de carduri.

Poșta Română va livra cardul de sănătate destinatarului în maximum 20 de zile calendaristice, începând cu ziua lucrătoare următoare celei în care trimiterile au intrat în rețeaua poștală.

„Poșta Română se dovedește a fi cel mai important jucător pe piața liberalizată a serviciilor poștale, un partener de încredere pentru astfel de proiecte strategice. Prin contractul încheiat astăzi cu CNAS, operatorul național de servicii poștale marchează trecerea de la o politică de management de subzistență, la o politică bazată pe criterii comerciale competitive, prin care să recupereze cota de piață pierdută în ultimii 20 de ani”, a declarat directorul general al Companiei Naționale Poșta Română, Alexandru Petrescu, într-un comunicat de presă.

Acordul-cadru dintre Poșta Română și CNAS a fost semnat, în prezența premierului Victor Ponta și a ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, de către directorul general al Poștei Române, Alexandru Petrescu, și președintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Cu afaceri de 1,15 miliarde de lei în 2013, Poșta este cel mai mare operator local de profil.

Compania are o rețea teritorială de peste 5.600 de unități și mai mult de 27.000 de angajați.