Cazul Caracal | Noi probe descoperite datorită oaselor dintr-o lizieră: Dincă ar fi folosit titaniu și alte substanțe toxice pentru arderea cadavrelor

Cazul Caracal | Noi probe descoperite datorită oaselor dintr-o lizieră: Dincă ar fi folosit titaniu și alte substanțe toxice pentru arderea cadavrelor
Publicat: 19/12/2019, 12:04

Se pare că cercetătorii au analizat probele fără să știe de unde provin acestea iar interpretarea rezultatelor a fost făcută de un alt grup de specialiști.

Potrivit acestora, în structura oaselor care au fost prelevate din lizieră, a fost identificat titaniu, potrivit capital.ro.

Acesta este un element chimic care contribuie la întreținerea arderii și ar fi ajuns în structura oaselor după ce Gheorghe Dincă ar fi aruncat în butoi: telefoane, încărcătoare, plăci de bază de calculator etc.

De asemenea, specialiștii au descoperit în urma analizării oaselor din lizieră și particule provenite d ela cârpe înmuiate în motorină, vaselin, carton bitumat, polistiren și haine. Același tip de particule a fost identificat și pe oasele provenite din butoi, despre care antropologii sunt de părere că cprovin de la un alt corp carbonizat.

„Este un microtomograf industrial, scopul construcției lui, făcut în grupul nostru, în institut, de la proiectare până la implementare soft, este să realizăm tomografie în 3 dimensiuni până la scară micrometrică. Cu ajutorul lui am măsurat probe de la câteva zeci de microni, adică grosime fir de păr, până la probe de zeci de cm. Orice fragment, structură, microstructură metalică sau alt material poate fi analizat în compoziție. Avantajul este că aparatul face măsurători nedistructive, fără să altereze proba, fără intervenție asupra probei, fără s-o contamineze.

„Este un aparat extrem de util pentru a realiza o prima analiză a probei, pentru a avea măsurători de referință și pentru a le transmite specialiștilor ce este relevant și, cu informațiile primite și de la alte laboratoare, să se refacă puzzle ul care a fost această probă. În fiecare țară din UE, laboratoarele de criminalistică ar trebui să folosească un astfel de aparat.

Putem vedea lucruri nefirești, dacă a fost vorba de o manipulare a probei, sigur au rămas urme. Instrumentele noastre sunt foarte bune pentru a se vedea urme voite sau nu în probe.

Procesul de topire va fi recunoscut. Plumbul, de exemplu, se va transforma în picături, se vede pe ce cale au ajuns în acele forme. În funcție de tipul metalului, de temperatură etc, pot fi observate diverse modificări ale materialelor. Nu cred că exită metale să nu vedem modificările lor în probele analizate”, a spus Ion Tiseanu, directorul Institutului Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, din Măgurele, pentru România TV.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
Banca vinde un PASSAT care merită toată atenția
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
ȘTEFANIA a PIERDUT lupta cu MOARTEA, la doar 20 de ani
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Cine este, de fapt, polițista care s-a sinucis? Motivul șocant pentru care a decis să...
Se dau toți banii înapoi! Anunț de ultimă oră pentru milioane de români: Returnăm banii...
S-a dat alarma de război. Trimit militarii în România. Alertă totală lângă țara noastră
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...