Cazul femeii cu arsuri grave din Olt | Managerul Spitalului Slatina își apără colegii și vrea control

Redactor:
Luiza Paraschivu
Cazul femeii cu arsuri grave din Olt | Managerul Spitalului Slatina își apără colegii și vrea control
Conducerea Spitalului de Urgență Slatina reacționează după ce ministrul demis al Sănătății, Sorina Pintea, a declarat despre femeia cu arsuri grave, internată la Slatina, transferată la Brașov și operată la Iași, că a fost subevaluată inițial: „Ne-am bucura să se facă un control".

Managerul Spitalului de Urgență Slatina, Cătălin Rotea, a declarat luni că doctorii de la Spitalul Slatina au respectat protocoalele și procedurile în totalitate.

„E bine să avem o informare transparentă, să se vadă dacă s-a făcut o greșeală, cum pot fi corectate aceste greșeli și să se verifice totul, mai ales că vorbim de un caz sensibil, de un caz al unei persoane care a suferit arsuri. Din punct de vedere al Spitalului de Urgență Slatina, s-au respectat toate protocoalele și toate procedurile. Suntem deschiși și ne-am bucura să se facă un audit și un control pentru a se vedea cum s-au urmat acești pași”, a declarat Cătălin Rotea.

Managerul Spitalului de Urgență Slatina a precizat că, în ultimii trei ani, la Compartimentul Chirurgie Plastică au fost făcute investiții de peste 1 milion de lei și că rezultatele medicilor de aici sunt foarte bune.

„Pe acest compartiment își desfășoară activitatea 5 medici primari și specialiști. Este un compartiment în care s-au investit aproape 1 milionn de lei în ultimii trei ani, în echipamente, bani asigurați de către Consiliul Județean Olt și de către Ministerul Sănătății. Primim și îi ajutăm pe colegii din Gorj și din Râmnicu Vâlcea care nu au secție de Chirurgie Plastică , îi ajutăm pe colegii de la Craiova pentru a-i degreva de cazurile cu arsuri sub 30%, iar rata de ameliorare și de vindecare a persoanelor arse care rămân internate în spitalul nostru este una foarte bună”, a spus Rotea.

Acesta a refuzat să comenteze afirmațiile Sorinei Pintea, declarând că nu le-a auzit.

O femeie de 61 de ani, din județul Olt, care a suferit arsuri grave pe aproape jumătate din corp, a fost operată după două săptămâni de la accident, la Iași, după ce, anterior, a fost internată la spitalul din Brașov.

Ministrul demis al Sănătății, Sorina Pintea, spunea despre femeie că a fost subevaluată inițial și, din cauza infecției, nu s-a putut aplica grefa de piele imediat, dar că medicii specialiști în arsuri și-au făcut treaba.

Pintea spunea că femeia a fost subevaluată la Slatina înainte de transferul acesteia la unitatea medicală din Brașov: „A ajuns la Brașov, ea fiind subevaluată la Slatina. A ajuns la Brașov cu arsură 30% pe suprafața corpului, grad intermediar, dar arsura era 45%, grad III”.

Mai mult, Pintea preciza că la Brașov pacienta a fost tratată sub anestezie în sala de operații de aproximativ cinci sau șase ori, întrucât, în ziua în care a ajuns la Brașov i-au fost luate probe bacteriologice, confirmându-se astfel existența unei infecții.

 

FOTO-ŞOC! ”Am intrat în direct fără să mă îmbrac!” Gafă de proporţii făcută de o...
Primul cântăreț din România care recunoaște: 'Da, sunt gay'
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Stelistul Chitoșcă și rapidistul Ciuculescu s-au luat la bătaie! Scandal monstru la Survivor România! Imagini...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Românii din Israel trăiesc în teroare: „Au început să se bată, să împuște poliția, să...
Primul cântăreț din România care recunoaște: 'Da, sunt gay'
Cât de mare este PERICOLUL de la Cernobîl după ce a început să FIARBĂ radioactiv...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Veste cumplită pentru românii care stau la bloc. Cu cât se scumpesc gazele din iulie
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide