Cazul pădurarului Liviu Pop ucis în Maramureș | Petiție semnată de 30.000 de cetățeni, înmânată procurorului general: Vrem o anchetă imparțială

Redactor:
Roxana Din
Reprezentanții Comunității Declic i-au înmânat, joi, procurorului general, o petiție semnată de 30.000 de cetățeni. Oamenii cer o anchetă imparțială în cazul pădurarului Liviu Pop, ucis în Maramureș și mutarea anchetei, deoarece după mai bine de o lună, nu există suspect în acest caz.

„Avem o petiție pentru domnul procuror general. Este o petiție semnată de peste 30.000 de membri ai comunității Declic. Dar înainte de a merge să i-o înmânăm, vrem să transmitem un mesaj. Este un mesaj despre pădurarii care au murit ăn România, despre cei 6 pădurari uciși, șase oameni care au murit încercând să apere pădurea. Este vorba despre alți 650 de pădurari care au fost bătuți crunt în pădure de mafia lemnului. Este vorba de familiile acestor oameni, este vorba de comunitățile lor răvășite, distruse, pentru că există mafia lemnului. Nu este doar despre Liviu Pop”, a spus Antoniu Bumb, de la Declic.

Potrivit acestuia, fenomenul agresiunilor din păduri este unul extrem de grav, care poate fi oprit doar dacă autoritățile statului dau un semnal puternic.

„Cerem ca procurorul general să dispună mutarea anchetei din Maramureș, pentru că suntem îngrijorați că această anchetă nu este imparțială. Sunt multe elemente care ne arată că ceea ce se întâmplă acolo nu este ok. Este o lună de când pădurarul Liviu Pop a murit și încă nu avem suspecți. Au existat 3 oameni în pădure când acesta a murit, ei au declarat că s-a autoîmpușcat, asta poate fi adevărat, nu avem cum să știm, dar l-au lăsat acolo să moară. Omul acela a murit singur într-un șanț și ne aflăm la o lună și mai bine de la eveniment și încă nu avem suspecți”, a mai spus.

Romsilva a susținut că pădurarul Liviu Pop, împușcat mortal în Maramureș, la jumătatea lunii octombrie, încerca să împiedice tăierea ilegală de copaci.

Pădurarul era angajat de 7 ani la Direcța Silvică Maramureș.

Petiția poate fi accesată aici

 

Inchide