Ce a pățit influencerița din imagine, după ce a gătit și a mâncat un rechin întreg

Ce a pățit influencerița din imagine, după ce a gătit și a mâncat un rechin întreg
Sursă Foto - Weibo
Publicat: 02/02/2023, 15:40
Actualizat: 02/02/2023, 15:43

O influenceriță din China, Nanchong, a primit o amendă de 125.000 de yuani, echivalentul a aproximativ 15.000 de lire sterline. Iată care este motivul!

O tânără din China, cunoscută în mediul online, s-a ales cu o amendă considerabilă pentru că a mâncat un rechin întreg, dar nu orice rechin, ci unul alb care este protejat prin lege.

Autoritățile chineze au transmis că pescarul, cât și vânzătorul care i-a oferit rechinul contra sumei de bani, respectiv 7,700 de yuani (925 de lire sterline), au fost arestați.

Influencerița are 7,8 milioane de urmăritori pe TikTok, acolo unde a și postat videoclipul în care gătea și mânca din carnea albă a mamiferului pe cale de dispariție.

Tânăra pe nume Tizi le-a arătat internauților cum prepară ea un întreg rechin.

„Nu vă lăsați păcăliți de aspectul înfricoșător”

Videoclipul a fost postat anul trecut, însă autoritățile chineze au decis să o amendeze pe tânără luna trecută, pe 28 ianuarie, atunci când a fost și identificată.

Sursă Foto – Weibo

„Nu vă lăsați păcăliți de aspectul înfricoșător, carnea lui este foarte fragedă”, a spus tânăra în videoclipul postat pe TikTok.

Autoritățile din Nanchong, regiunea Sichuan, au declarat recent faptul că tânăra influenceriță a fost amendată cu 125.000 de yuani, respectiv 15.000 de lire sterline.

Astfel, pentru că a încălcat legea privind protecția animalelor sălbatice, s-ar putea ca data viitoare să se gândească mai bine la preparatele culinare pe care vrea să le posteze pe internet.

De asemenea, rechinii albi sunt considerați o specie pe cale de dispariție, iar autoritățile încurajează oamenii să țină cont de aceste lucruri, însă, de cele mai multe ori, apar și situații de genul acesta, potrivit Dailystar.uk.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase