Ce anunț a făcut secretarul de stat Vasile Șalaru, după ce a declarat că fetele ar trebui să meargă cu „pieptul în față și să leșine băieții”

Ce anunț a făcut secretarul de stat Vasile Șalaru, după ce a declarat că fetele ar trebui să meargă cu „pieptul în față și să leșine băieții
Publicat: 22/10/2015, 12:32
Actualizat: 22/10/2015, 15:19

Vasile Șalaru a declarat că l-a informat pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, că își va demisiona din funcție, iar vineri va înainta documentul în acest sens.

„Eu nu mă pricep la partea tehnică, nu am mai ocupat funcții de acest gen. Nu știu dacă demisia o depun la Ponta sau la minister. Voi clarifica mâine (vineri – n.r.), când voi fi la București”, a spus Vasile Șalaru.

El a precizat că acele cuvinte nu fac parte din vocabularul său, dar că își dă demisia pentru nu aduce prejudicii de imagine Ministerului Educației și partidului din care face parte, respectiv ALDE.

„Cuvintele astea nu-s în vocabularul meu, eu nu vorbesc așa. La noi în Moldova nu folosim exprimarea dos. Plus că e deja un pleonasm să spui «dos în spate». Nu voi da în judecată pe nimeni, dar este de verificat ce am spus eu la Deva. Nu e limbajul meu, spunem un șut în fund, nu șut în dos”, a afirmat Șalaru.

Întrebat de ce își dă totuși demisia în condițiile în care nu-și recunoaște declarația, Șalaru a răspuns: „Nu e corect să mai stau în funcție și să mă toace toată presa”.

Vasile Șalaru a mai spus că rămâne copreședinte al ALDE Iași și că își menține disponibilitatea de a candida la Primăria Iași din partea acestei formațiuni politice.

Secretarul de stat în Ministerul Educației Vasile Șalaru a declarat, marți, într-o conferință de presă la Deva, că ar trebui introduse în școli cursuri în care fetele „să învețe să meargă frumos, să știe să fie gazde bune și cum se servește ceaiul”, el susținând că aceste ore de consiliere ar fi utile pentru „o integrare mai ușoară în societate, prin atitudine și prin ținută”.

„Aceste ore de consiliere vizează, poate o să râdeți, poate nu, o integrare mai ușoară în societate, prin atitudine, prin ținută. Elevii noștri nu știu să calce pe stradă. Eu aș vrea să văd o elevă de clasa a XI-a sau a XII-a mergând frumos pe tocuri, dansând vals sau tango, știind să fie o gazdă bună, și cred că este o latură a învățământului românesc, care a fost total neglijată, și care ar putea aduce aminte, sper să nu zâmbiți, de trecuta educație de pension”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educației Vasile Șalaru, potrivit publicației Glasul Hunedoarei.

Întrebat dacă nu ar fi mult mai util pentru elevi să învețe educație rutieră sau cursuri de prim-ajutor, secretarul de stat în Ministerul Educației a răspuns: „Nimeni nu spune ca aceste lucruri să nu se facă. La dirigenție, ele erau obligatorii. Se făceau și acestea. Eu am spus ca pe lângă astea să se facă și altceva”.

La finalul conferinței de presă, secretarul de stat a mai spus că fetele ar trebui să se ghideze după enunțul: „Pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții”.

„Îmi cer scuze dacă nu m-am făcut înțeles, dar cred că un băiat, când are de braț o fată, cel puțin așa e la mine, în zona Moldovei, nu cred că îl interesează dacă fata știe educație rutieră, ci dacă știe să meargă frumos, ca o doamnă. Într-un cuvânt, pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții!”, a adăugat secretarul de stat în Ministerul Educației Vasile Șalaru, citat de Glasul Hunedoarei.

Vasile Șalaru este secretar de stat în Ministerul Educației din luna ianuarie a acestui an. El este copreședinte ALDE Iași, fiind și candiddat la Primăria Iași.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația