Ce armament greu aduc SUA în Bulgaria, sub comanda unității de la Mihail Kogălniceanu

Ce armament greu aduc SUA în Bulgaria, sub comanda unității de la Mihail Kogălniceanu
Publicat: 18/08/2015, 00:21

Corpul de Infanterie Marină a SUA în Europa și Africa a anunțat luni că tancuri, artilerie și vehicule blindate ușoare de recunoaștere au sosit în Europa, mai exact în Germania la Bremerhaven, „pentru a susține aliații NATO și partenerii internaționali”, conform unui comunicat de presă al unității Armatei SUA. Echipamentul este însoțit de 160 de pușcași marini.

Este vorba despre patru tancuri M1A1 Abrams, trei obuziere M777 și șase vehicule blindate ușoare de recunoaștere, precum și de camioane militare, cisterne și vehicule Humvee, a declarat pentru gândul căpitanul Richard K. Ulsh, director de comunicare alU.S. Marine Corps Forces Europe & Africa.

Aceste echipamente nu vor fi staționate în România, însă vor vizita România în cadrul unor antrenamente cu Forțele Armate Române, a mai explicat pentru gândul oficialul american.

Armamentul greu urmează să fie transportat cu trenurile până în Bulgaria, unde va forma Compania de Arme Întrunite, cu sediul în Poligonul Novo Selo. Această unitate va fi subordonată Black Sea Rotational Force, cu sediul la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța. La rândul ei, unitatea americană din România se subordonează Comandamentului Armatei SUA din Europa.

Baza de la Novo Selo, din apropiere de Sliven, este bulgaro-americană și este folosită de NATO, fiind la scurtă distanță de Marea Neagră și de portul din Burgas.

„Tancurile, echipamentul de artilerie și vehiculele blindate ușoare de recunoaștere vor fi încărcate în trenuri și transportate prin întreaga Europă, demonstrând capacitatea aliaților și partenerilor noștri internaționali de a transporta echipament greu prin regiune, pentru a sprijini operațiuni militare desfășurate pe timp de criză. Folosind acest echipament, infanteriștii marini se vor antrena alături de unitățile mecanizate ale aliaților și partenerilor, sporind capacitățile tuturor de folosire a armelor întrunite și a tacticilor anti-blindaj„, transmite US Marine Corps Forces in Europe and Africa.

„Transportarea de echipament armat al Infanteriei Marine a SUA în regiunea Mării Negre a îmbunătățit comunicarea și coordonarea cu forțele aliate și partenerii. Drept rezultat al acestei colaborări și coordonări, diversele agenții și organizații implicate se cunosc reciproc, în loc să afle una de existența alteia după ce se petrece o criză„, a declarat locotenent-colonelul John Sattely, director logistic al Corpului de Infanterie Marină a SUA în Europa și Africa.

Amplasarea de armament greu pe flancul estic al NATO s-a discutat la summitul NATO din Țara Galilor, de anul trecut. Pasul SUA vine ca o măsură de reasigurare a aliaților europeni, în contextul crizei declanșate de Rusia în Ucraina, dar și ca parte a modificărilor aduse de NATO la forțele sale de reacție rapidă.

În iunie 2015, secretarul Apărării din SUA Ash Carter anunța oficial, la Tallinn, că Bulgaria, România, Polonia și țările baltice au acceptat să găzduiască tancuri, artilerie și alte echipamente militare americane.Carter a anunțat că Statele Unite vor pre-poziționa tancuri, artilerie și alte echipamente militare în estul și centrul Europei, dându-le astfel asigurări aliaților din cadrul NATO neliniștiți din cauza intervenției Rusiei în Ucraina.

Strategia SUA și a NATO de a-și intensifica prezența și activitatea militară pe flancul estic al Alianței, ca măsură de contracarare a agresiunii Rusiei în Ucraina a fost de a menține forțe rotaționale în regiune, precum și în Marea Neagră. Astfel, aceste forțe nu sunt teoretic staționate permanent, fiind rulate la intervale regulate. Cu toate acestea, prezența forțelor militare pe flancul estic este constantă, ca element de descurajare pentru Rusia.

Fără să aducă în regiune forțe și echipamente semnificative ca număr, oficialii militari americani consideră că această strategie aplicată în Estul Europei și la Marea Neagră descurajează Rusia eficient, pentru că Moscova știe că, în cazul unei inițiative similare cu cea din estul Ucrainei, va găsi aici forțe ale NATO, iar angajarea acestora în luptă înseamnă declanșarea unui conflict la scară largă, cu întreaga Alianță.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Banca vinde un PASSAT care merită toată atenția
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
ȘTEFANIA a PIERDUT lupta cu MOARTEA, la doar 20 de ani
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Cine este, de fapt, polițista care s-a sinucis? Motivul șocant pentru care a decis să...
Se dau toți banii înapoi! Anunț de ultimă oră pentru milioane de români: Returnăm banii...
S-a dat alarma de război. Trimit militarii în România. Alertă totală lângă țara noastră
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...