Ce armament greu aduc SUA în Bulgaria, sub comanda unității de la Mihail Kogălniceanu

Ce armament greu aduc SUA în Bulgaria, sub comanda unității de la Mihail Kogălniceanu
Publicat: 18/08/2015, 00:21

Corpul de Infanterie Marină a SUA în Europa și Africa a anunțat luni că tancuri, artilerie și vehicule blindate ușoare de recunoaștere au sosit în Europa, mai exact în Germania la Bremerhaven, „pentru a susține aliații NATO și partenerii internaționali”, conform unui comunicat de presă al unității Armatei SUA. Echipamentul este însoțit de 160 de pușcași marini.

Este vorba despre patru tancuri M1A1 Abrams, trei obuziere M777 și șase vehicule blindate ușoare de recunoaștere, precum și de camioane militare, cisterne și vehicule Humvee, a declarat pentru gândul căpitanul Richard K. Ulsh, director de comunicare alU.S. Marine Corps Forces Europe & Africa.

Aceste echipamente nu vor fi staționate în România, însă vor vizita România în cadrul unor antrenamente cu Forțele Armate Române, a mai explicat pentru gândul oficialul american.

Armamentul greu urmează să fie transportat cu trenurile până în Bulgaria, unde va forma Compania de Arme Întrunite, cu sediul în Poligonul Novo Selo. Această unitate va fi subordonată Black Sea Rotational Force, cu sediul la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța. La rândul ei, unitatea americană din România se subordonează Comandamentului Armatei SUA din Europa.

Baza de la Novo Selo, din apropiere de Sliven, este bulgaro-americană și este folosită de NATO, fiind la scurtă distanță de Marea Neagră și de portul din Burgas.

„Tancurile, echipamentul de artilerie și vehiculele blindate ușoare de recunoaștere vor fi încărcate în trenuri și transportate prin întreaga Europă, demonstrând capacitatea aliaților și partenerilor noștri internaționali de a transporta echipament greu prin regiune, pentru a sprijini operațiuni militare desfășurate pe timp de criză. Folosind acest echipament, infanteriștii marini se vor antrena alături de unitățile mecanizate ale aliaților și partenerilor, sporind capacitățile tuturor de folosire a armelor întrunite și a tacticilor anti-blindaj„, transmite US Marine Corps Forces in Europe and Africa.

„Transportarea de echipament armat al Infanteriei Marine a SUA în regiunea Mării Negre a îmbunătățit comunicarea și coordonarea cu forțele aliate și partenerii. Drept rezultat al acestei colaborări și coordonări, diversele agenții și organizații implicate se cunosc reciproc, în loc să afle una de existența alteia după ce se petrece o criză„, a declarat locotenent-colonelul John Sattely, director logistic al Corpului de Infanterie Marină a SUA în Europa și Africa.

Amplasarea de armament greu pe flancul estic al NATO s-a discutat la summitul NATO din Țara Galilor, de anul trecut. Pasul SUA vine ca o măsură de reasigurare a aliaților europeni, în contextul crizei declanșate de Rusia în Ucraina, dar și ca parte a modificărilor aduse de NATO la forțele sale de reacție rapidă.

În iunie 2015, secretarul Apărării din SUA Ash Carter anunța oficial, la Tallinn, că Bulgaria, România, Polonia și țările baltice au acceptat să găzduiască tancuri, artilerie și alte echipamente militare americane.Carter a anunțat că Statele Unite vor pre-poziționa tancuri, artilerie și alte echipamente militare în estul și centrul Europei, dându-le astfel asigurări aliaților din cadrul NATO neliniștiți din cauza intervenției Rusiei în Ucraina.

Strategia SUA și a NATO de a-și intensifica prezența și activitatea militară pe flancul estic al Alianței, ca măsură de contracarare a agresiunii Rusiei în Ucraina a fost de a menține forțe rotaționale în regiune, precum și în Marea Neagră. Astfel, aceste forțe nu sunt teoretic staționate permanent, fiind rulate la intervale regulate. Cu toate acestea, prezența forțelor militare pe flancul estic este constantă, ca element de descurajare pentru Rusia.

Fără să aducă în regiune forțe și echipamente semnificative ca număr, oficialii militari americani consideră că această strategie aplicată în Estul Europei și la Marea Neagră descurajează Rusia eficient, pentru că Moscova știe că, în cazul unei inițiative similare cu cea din estul Ucrainei, va găsi aici forțe ale NATO, iar angajarea acestora în luptă înseamnă declanșarea unui conflict la scară largă, cu întreaga Alianță.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Ziua în care România şi-a făcut cei mai puternici aliaţi