Ce au decis judecătorii în prima zi a procesului lui Cioacă

Ce au decis judecătorii în prima zi a procesului lui Cioacă
Publicat: 04/03/2013, 12:43
Actualizat: 25/03/2019, 21:22

Procesul pe fond în care polițistul Cristian Cioacă este acuzat că și-a omorât soția, pe Elodia Ghinescu, a fost amânat pentru 2 aprilie, din lipsă de procedură, în condițiile în care copilul soților Cioacă a fost introdus ca parte în proces, la propunerea avocatului polițistului, Maria Vasii.

Magistrații Tribunalului Argeș au admis cererea avocatei polițistului și au dispus amânarea, peste o lună, a procesului pe fond, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ulterior, judecătorii au luat în discuție cererea de revocare a măsurii arestării preventive a lui Cristian Cioacă, document formulat de către apărătoarea polițistului, avocata Maria Vasii, iar decizia a rămas în pronunțare.

Polițistul Cristian Cioacă a pledat nevinovat în fața instanței și a cerut magistraților să fie pus în libertate, spunând că se va prezenta la fiecare termen al proceselor pe care le are, argumentand ca și până în momentul arestării sale preventive, că el nu s-a eschivat anchetei polițiștilor și procurorilor și a fost la toate înfățișările ședințelor de judecată.

„Nu am făptuit crima, nu o să aveți probleme cu mine, aveți în fața dumneavoastră mii de pagini dintr-un rechizitoriu întocmit pe baza unor presupuneri. În cinci ani ca ofițer de poliție nu am greșit niciodată și dacă mă veți elibera nu o să aveți probleme cu mine. Menținerea arestării preventive este o încălcare a drepturilor constituționale în condițiile în care nu există probe care să confirme acuzațiile”, a declarat Cristian Cioacă în fața judecătorilor.

Avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii, a declarat că nu există indicii că clientul său este vinovat, urmele de sânge găsite în zona plintelor de la parchet fiind în opinia ei, material adeziv, situație demonstrată și de expertiză, iar singurele probe de sânge, cei 23 de mililitri descoperiți în apartament, nu reprezintă o probă în condițiile în care un om ar pierde această cantitate nu ar fi în pericol să-și piardă viața.

Avocata Elodiei Ghinescu, Crina Radu, a spus în fața magistraților că polițistul Cristian Cioacă este protejat și i se respectă excesiv drepturile, exemplificând că acesta este adus la instanță pe o altă ușă decât cea destinată inculpaților și este transportat la și de la penitenciar cu o mașină specială, iar în închisoare are un regim diferit de al celorlalte persoane încarcerate.

La ora transmiterii acestei știri, Cristian Cioacă a fost introdus încătușat și sub escortă în mașină și condus la Penitenciarul Colibași, situat în orașul argeșean Mioveni, la 20 de kilometri de Pitesti.

Decizia judecătorilor Tribunalului Argeș la cererea de revocare a măsurii de arestare preventivă a polițistului a rămas în pronunțare.

În 30 ianuarie, Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanței supreme pentru omor calificat și profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariția soției sale, avocata Elodia Ghinescu.

Procurorii arată în rechizitoriu că în noaptea de 29 spre 30 august 2007, „pe fondul unor relații conflictuale preexistente legate de un iminent divorț generat de presupusele relații extraconjugale ale soților, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuțiile au degenerat, context în care Cristian Cioacă i-a aplicat soției sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia”.

Ulterior, Cioacă a transportat trupul soției sale în cada băii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai ușor.

„Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanței în Dubai, precum și perdeaua de duș din baia aferentă dormitorului (aceasta din urmă fiind menită a împiedica eventualele scurgeri de sânge), inculpatul Cioacă Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului și le-a ascuns într-un loc necunoscut. S-a constat și lipsa unor obiecte, precum: un cuțit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj și perdeaua de duș”, notează procurorii în rechizitoriu.

Anchetatorii au precizat că în noaptea în care ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul minor al celor doi se afla în apartament.

Cristian Cioacă a fost arestat în 5 decembrie 2012, de Curtea de Apel București, care a admis recursul procurorilor față de cercetarea sa în libertate, hotărâtă de Tribunal București.

Probele criminaliștilor, prelevate din locuința Elodiei și a lui Cristian Cioacă, îl indică pe polițist responsabil de uciderea avocatei și tranșarea acesteia. Probe de sânge – identificate cu un aparat special, Crime Light – prelevate de sub zugrăveala apartamentului au fost expertizate, stabilindu-se că grupa sanguină aparține Elodiei.

Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă la sfârșitul lunii august 2007, însă Cristian Cioacă, atunci polițist la Poliția din Argeș, a anunțat dispariția acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea șefei lui.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soți și în autoturismul bărbatului. Mai mult, în septembrie 2007, după două săptămâni de la dispariție, anchetatorii au găsit într-o râpă haine având pete cu sângele Elodiei.

În octombrie 2007, într-o râpă lângă Râșnov au fost găsite uniforma de polițist a lui Cioacă, alte obiecte ale acestuia și ale Elodiei.

Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă la sfârșitul lunii august 2007, însă Cristian Cioacă, atunci polițist la Poliția din Argeș, a anunțat dispariția acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea șefei lui.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului