Ce avere are Stelian Tănase, noul director al TVR

Ce avere are Stelian Tănase, noul director al TVR
Publicat: 10/03/2014, 14:00
Actualizat: 04/02/2019, 19:03

Potrivit declarației sale de avere, completată și înregistrată pe 20 ianuarie și publicată recent pe site-ul TVR, Stelian Tănase deține un teren intravilan de 245 de metri pătrați în București, dobândit în anul 2000 prin cumpărare.

Stelian Tănase are și o casă de locuit în București, cu o suprafață construită desfășurată de 324 de metri pătrați (98 de metri pătrați suprafața construită la sol). Casa a fost dobândită prin cumpărare în anul 2000, iar construcția a fost finalizată în 2003.

Stelian Tănase are o colecție de tablouri aparținând unor autori diverși, printre care Ion Andreescu, Aurel Cojan, Marcel Iancu, Victor Brauner, Horia Damian, Corneliu Baba, Constantin Piliuță. Valoarea estimată a acestei colecții de tablouri este de 150.000 de euro. Tablourile au fost dobândite în perioada 2000 – 2009.

Tănase deține și o colecție de icoane, cu o valoare estimată de 3.000 de euro, patru tapiserii din secolul al XVIII-lea, a căror valoare estimată este de 30.000 de euro, dar și mobilier de epocă, având o valoare estimată de 8.000 de euro. Icoanele, tapiseriile și mobilierul au fost dobândite în perioada 2005 – 2007.

Valoarea însumată a sumelor existente în conturile bancare ale lui Stelian Tănase nu depășește 5.000 de euro, potrivit aceleiași declarații de avere.

Stelian Tănase a încasat o sumă de 48.000 de lei (valoare brută aproximativă), în ultimul an fiscal, de la Universitatea din București (Facultatea de Științe Politice), unde este cadru didactic.

De asemenea, Stelian Tănase a obținut o sumă de 2.000 de lei (premiu pentru proză la gala Observatorul Cultural), 500 de euro (pentru susținerea unei prelegeri la Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași 2013) și 100 de euro pe lună (valoare aproximativă – încasări aferente materialelor publicitare postate pe blogul personal, prin intermediul Google Adsense).

Conform declarației sale de avere, Stelian Tănase nu are datorii.

Pe de altă parte, potrivit declarației sale de interese completată și înregistrată pe 20 ianuarie și postată recent pe site-ul TVR, Stelian Tănase este asociat unic al societății Orient Expres Media SRL, cu sediul social în București. El deține 20 de părți sociale, a căror valoare totală este de 200 de lei. Activitatea societății este suspendată (întrerupere temporară), potrivit aceleiași declarații de interese.

Activitatea societății Orient Expres Media SRL a fost suspendată din 14 ianuarie 2014, potrivit informațiilor postate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice. Conform sursei citate, Orient Expres Media SRL a avut în anul 2012 o cifră de afaceri netă de 395.322 de lei și un profit net de 169.405 lei.

Această societate desfășoară activități de realizare a înregistrărilor audio și activități de editare muzicală și are un singur salariat, potrivit site-ului Ministerului Finanțelor Publice.

Stelian Tănase este membru fondator al Fundației Orient Expres și a fost președinte al Consiliului Director al acestei fundații. Stelian Tănase a renunțat în mod expres la această calitate, precum și la orice alte funcții deținute în această fundație.

De asemenea, Stelian Tănase a fost membru în Fundația Societatea Civilă și membru în Consiliul de Administrație al acestei fundații. El a renunțat în mod expres la această calitate, precum și la orice alte funcții deținute în această fundație.

Totodată, Stelian Tănase a fost membru al Asociației Române de Științe Politice și vicepreședinte al Consiliului Director al acestei asociații. El a renunțat în mod expres la această calitate, precum și la orice alte funcții deținute în această asociație.

Stelian Tănase a fost și membru în Consiliul Științific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, dar a renunțat în mod expres la această calitate, precum și la orice alte funcții deținute în acest institut.

Pe de altă parte, Stelian Tănase este membru al Uniunii Scriitorilor din România și al Clubului Pen România.

Stelian Tănase a fost numit director general interimar al Televiziunii Române, de Parlament, pe 20 decembrie 2013.

Fostul Consiliu de Administrație al TVR, care era condus de președintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012. În dimineața aceleiași zile, Claudiu Săftoiu își depusese demisia din funcția de președinte-director general al TVR la Birourile permanente ale Parlamentului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers