Ce bine e să ai un astfel de vecin! Ce s-a întâmplat după ce o tânără din Titu a strigat la ora 5 dimineața că un bărbat i-a intrat în apartament

Ce bine e să ai un astfel de vecin! Ce s-a întâmplat după ce o tânără din Titu a strigat la ora 5 dimineața că un bărbat i-a intrat în apartament
Publicat: 04/04/2014, 18:48

Prezent la aniversarea a 164 de ani de la înființarea primului regiment de jandarmi din România,
Ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea i-a înmânat distincția „Jandarmul Anului” lui Alexandru Petre Stan, plutonier major în Tărtășești, județul Dâmbovița, care, aflat în timpul liber, a intervenit la strigătele de ajutor ale unei minore agresate de un individ care a încercat să o violeze.

Pe 27 februarie, în jurul orei 5 dimineața, Stan se afla în locuința sa din Titu și a fost alertat de strigătele de ajutor ale unei tinere aflată singură acasă, într-un apartament vecin. Jandarmul a sunat la poliție și a intervenit, imobilizând un bărbat suspect, care tocmai ieșise din apartamentul de unde se auzeau strigătele. Polițiștii au stabilit că bărbatul avea antecedente penale și a fost prezentat Judecătoriei Răcari, cu propunere de arestare preventivă pentru infracțiunile de tentativă de viol și violare de domiciliu.

În cadrul ceremoniei de joi, alți patru subofițeri jandarmi din Inspectoratul de Jandarmi Județean Dolj au fost înaintați în grad, în mod excepțional, pentru curajul de care au dat dovadă în misiunea de salvare de la înec a doi copii de 6 și 10 ani, căzuți în apele înghețate ale lacului Filiași, județul Dolj.

Pe 9 februarie, un cetățean a sesizat faptul că doi copii au căzut în apele înghețate ale unui lac din apropriere și au nevoie urgentă de ajutor pentru a fi salvați de la înec. Patru jandarmi – plutonier adjutant Nicolae Nedelcu, plutonier major Irinel-Alin Tudorică, plutonier Ionuț Pâslan și plutonier Valentin-Cristian Șotea, s-au deplasat de urgență la fața locului. După ce au evaluat rapid situația, jandarmii au improvizat două sănii din scuturile de protecție aflate în dotare, le-au asigurat cu frânghii și au înaintat pe suprafața înghețata a lacului, prin alunecare, până la locul unde se aflau cei doi copii minori care se agățau cu disperare de sloiurile de gheață încercând să se ridice din apă, se arată într-un comunicat al MAI.

După mai multe încercări, jandarmii au reușit să îi prindă de mână pe copii și să îi ridice pe stratul fragil de gheață. Imediat după aceasta, copiii au fost așezați pe scuturi, fiind trași cu ajutorul frânghiilor la malul lacului și salvați de la moarte.

„Sunt convins că în fiecare zi, în orice colț din țară există camarazi de-ai dumneavoastră, la fel de merituoși, pe care probabil nu o să-i cunoaștem niciodată, dar care la fel de justificat ar putea fi aici, în sală, alături de noi” a declarat vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul afacerilor interne, care i-a felicitat pe cei 5 jandarmi decorați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Șapte reguli care te vor ajuta să economisești mulți bani
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Elisabeta I, Regina Fecioară sau Gloriana