Ce diagnostic a primit la Socola bărbatul care și-a ucis soția într-un coafor din Iași

Ce diagnostic a primit la Socola bărbatul care și-a ucis soția într-un coafor din Iași
Publicat: 29/12/2013, 19:20
Actualizat: 05/02/2019, 21:05

Bărbatul care și-a ucis soția, într-un coafor din Iași, apoi a încercat să se sinucidă, a fost internat pentru trei zile la Spitalul de Psihiatrie Socola, la sfârșitul lunii noiembrie, fiind diagnosticat cu agitație psihomotorie, heteroagresivitate și intoxicație cu alcool.

Surse medicale au declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că bărbatul, Vasile Olaru, în vârstă de 41 de ani, s-a internat, la cererea sa, la Spitalul de Psihiatrie Socola, la sfârșitul lunii noiembrie, după ce soția sa a renunțat la plângerea depusă la Poliție împotriva acestuia, pentru violență.

„A fost diagnosticat cu agitație psihomotorie, heteroagresivitate și intoxicație cu alcool și a stat în spital trei zile. A luat tratament, dar e posibil ca în perioada sărbătorilor să fi renunțat la medicamente și să fi consumat alcool în exces. Cum soția l-a părăsit, a devenit din nou agresiv”, au spus reprezentanți ai Spitalului de Psihiatrie Socola.

Medicii nu exclud nici posibilitatea ca bărbatul să fi intrat în depresie, după ce soția sa a plecat de acasă împreună cu cei trei copii.

Sâmbătă seară, bărbatul a intrat în coaforul aflat la parterul Căminului studențesc T 17 de pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Iași, unde lucra soția sa, și a înjunghiat-o pe aceasta de mai multe ori. Ulterior, el s-a așezat în genunchi lângă trupul femeii și a încercat să se sinucidă, înjunghiindu-se cu același cuțit.

Coodonatorul SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, declara că echipajul medical care a ajuns la fața locului a constatat că femeia avea plăgi multiple la gât și abdomen și era în stop cardio-respirator, încercându-se fără succes resuscitarea acesteia.

La rândul său, bărbatul avea plăgi abdominale și era în șoc hemoragic, fiind dus în stare gravă la Spitalul „Sfântul Spiridon”, unde a suferit și un stop cardio-respirator, fiind resuscitat.

În cursul nopții, el a fost supus unei intervenții chirurgicale și se află în comă, la terapie intensivă, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX, duminică după-amiază, Diana Cimpoeșu.

Una dintre angajatele care se aflau în coafor la momentul atacului a declarat că în salon mai erau două fete, cliente, și că totul s-a petrecut în câteva secunde: „În câteva secunde s-a întâmplat totul. Am auzit țipete, iar când am văzut ce se întâmplă am fugit în vestiar și am chemat paza, poliția. Erau două fete în salon”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Iași, Anca Vâjâiac, conflictul între cei doi soți a avut loc într-o anexă a coaforului, și nu în locul în care se aflau clientele și celelalte angajate ale salonului.

Anca Vâjâiac a declarat că femeia, în vârstă de 38 de ani, depusese o plângere la Poliție împotriva soțului său, la începutul lunii noiembrie, pentru lovire și alte violențe, însă la scurt timp a retras plângerea, după ce s-ar fi împăcat cu acesta.

În 26 decembrie, femeia a depus o a doua plângere împotriva soțului său, după ce a fost agresată din nou de acesta, ulterior ea fiind cazată, împreună cu copiii, într-un centru pentru protecția victimelor violenței domestice.

„La începutul lunii noiembrie a depus o plângere la Poliție împotriva soțului, pentru lovire și alte violențe. La scurt timp, femeia și-a retras plângerea, după ce s-a împăcat cu soțul. În noaptea de 25 spre 26 decembrie, între cei doi soți a avut loc un nou conflict, iar femeia a sunat la Poliție și a depus o nouă plângere, tot pentru lovire și alte violențe. Ulterior, femeia a fost dusă de polițiști la un centru pentru protecția victimelor violenței domestice, împreună cu copiii săi”, a spus Anca Vâjâiac, care a precizat că nu a existat un ordin de restricție din partea instanței în cazul bărbatului.

Cei doi soți aveau trei copii – două fetițe în vârstă de doi ani și șapte luni, respectiv 13 ani și un băiat major.

Directorul Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași, Florin Ion, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că femeia se cazase joi în centrul pentru protecția victimelor violenței domestice împreună cu fetele, în timp ce băiatul a mers la un prieten.

„Femeia a venit la centrul din Iași în urmă cu trei zile, împreună cu cei trei copii. Două sunt fetițe, de 13 ani, respectiv doi ani și șapte luni. Al treilea copil, un băiat major, a spus că merge la un prieten, astfel că în centru au rămas doar mama și cele două fetițe. În momentul în care a ajuns la centru, femeia avea urme de violențe. A spus că se simte rău și a fost chemată ambulanța. Femeia a fost dusă la spital, unde a fost investigată, apoi a revenit în centru, iar a doua zi a mers la serviciu”, declara directorul DGASPC Iași.

El a mai spus că sâmbătă seară mai multe rude ale femeii s-au prezentat la centrul pentru protecția victimelor după ce au aflat despre tragedia petrecută la coafor, iar cele două fetițe au fost preluate temporar de o verișoară primară a femeii.

Conform sursei citate, DGASPC va face o anchetă pentru a stabili dacă fetițele vor rămâne la rude sau vor fi internate într-un centru de plasament.

Un incident similar a avut loc în Capitală în 5 martie 2012, când agentul de poliție Gheorghe Vlădan, șofer la Policlinica „N. Kretzulescu”, a deschis focul în incinta coaforului de la complexul Perla. Soția acestuia, care voia să divorțeze de el, și casiera coaforului au fost ucise. Alte șase persoane, angajați și clienți ai salonului, au fost rănite.

În ziua masacrului, Vlădan fusese citat telefonic să se prezinte la Secția 14 Poliție din Capitală, unde soția sa îl reclamase în data de 1 martie 2012 pentru amenințări. Florina Vlădan declarase la Poliție, în 1 martie 2012, că soțul său, cu care se afla în acțiune de divorț, termenul de judecată fiind 7 martie, o amenința și că este deținătorul unei arme cu foc, însă autoritățile nu au grăbit soluționarea plângerii, iar după patru zile femeia a fost ucisă.

Gheorghe Vlădan vorbea la telefon când a intrat în coaforul din complexul Perla, apoi a discutat cu soția sa, după care a ieșit pe holul unității, unde îl urmase casiera Mariana Bendre, căreia i s-a adresat. Imaginile înregistrate de camerele video aflate în salon redau momentul în care bărbatul și-a scos de undeva din spate pistolul Glock de 9 milimetri, cu care a împușcat-o în piept pe soția sa, care venise înspre hol, apoi a tras două gloanțe în casieră, după care a intrat în camera unde era frizeria și a continuat să tragă. Bărbatul s-a întors în cealaltă cameră, unde era coaforul, și a împușcat-o în cap pe casiera rănită, care o proteja cu corpul său pe Florina Vlădan, apoi a continuat să tragă în coafor, au precizat surse judiciare.

În februarie, Vlădan a fost condamnat de Tribunalul București la închisoare pe viață, decizia fiind menținută, în luna octombrie, de Curtea de Apel București.

Vlădan a spus, în fața magistraților Curții de Apel București, că nu poate nici acum să își explice de ce a comis crimele: „Sunt aproape doi ani de la acea întâmplare nenorocită. Încerc să înțeleg ce s-a întâmplat în acea zi, numai că mi se pune un val de ceață și nu pot să-mi dau seama de ce am făcut acest lucru. Nu știu cum să mă revanșez față de persoanele cărora le-am produs atât de multă durere. Viața mea nu mai este cea de dinainte”.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți oameni, în plină stradă! Unde s-a...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Rămâi pe loc fără PERMIS. Legea nouă care intră în vigoare în România
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Valurile de căldură au cauzat 150.000 de morți pe an în lume, între 1990 și...
×