Ce este cultul penticostal, religia Lidiei Buble de la „Sunt celebru, scoate-mă de aici” de la Pro TV

Ce este cultul penticostal, religia Lidiei Buble de la Sunt celebru, scoate-mă de aici de la Pro TV
Sursă FOTO - Facebook
Publicat: 25/09/2022, 10:22

Una dintre cele mai cunoscute artiste din România, Lidia Buble, are o religie diferită despre care nu mulți admiratori știu. Totuși, cântăreața se mândrește cu credința pe care o are și nu se ferește niciodată să vorbească despre asta.

Lidia Buble și-a dobândit succesul în câțiva ani în care a muncit mult, având concerte, evenimente și participări la diferite emisiuni care au făcut-o cunoscută.

Viața Lidiei a fost una normală, artista a plecat dintr-o familie modestă, cu mulți copii, apoi, de la o vârstă fragedă a început să muncească pentru a se întreține.

Lidia a fost înconjurată de mulți frați și de familia care i-a încredințat religia pe care astăzi o are, mai precis, tatăl artistei a ghidat-o către cultul penticostal, el fiind pastor penticostal la „Biserica Manuel” din Deva.

Sursă FOTO – Facebook/Lidia Buble alături de tatăl ei, Viorel Buble, pastor penticostal la ”Biserica Emanuel” din Deva

Astăzi, artista este mândră de realizările sale și de eforturile depuse la timp.

Printre joburile sale și încercările de a-și găsi ce căuta, Buble a ajuns să lucreze ca bonă la un moment dat, desigur, asta arătând cât de ambițioasă este artista, de fapt!

„Nu putem vorbi, neapărat, despre lipsuri financiare. Noi eram 11 copii, iar părinții întrețineau întreaga familie dintr-un singur salariu și o mică afacere. Nu cred că am dus-o mai rău decât alții, dar, cu siguranță, nici mai bine. Asta ne-a învățat să apreciem valoarea banului, să știm că nu ni se cuvine totul și că trebuie să muncim pentru lucrurile pe care ni le dorim.”, a declarat ea în urmă cu ceva timp.

Vedeta a devzăluit detalii referitoare la copilăria fără nicio rușine. Artista a plecat singură la București și a avut mai multe job-uri, totul pentru a-și putea permite traiul în Capitală și pentru a-și urma visul: o carieră de artist.

Ce este cultul penticostal

Biserica Penticostală, numită și „Biserica lui Dumnezeu Apostolică” este o biserică neoprotestantă, care a apărut la începutul secolului, odată cu mişcările de „redeşteptare” ale credinţei.

Conform credinţei penticostale, la baza vieţii spirituale a fiecărui credincios trebuie să stea convertirea personală, după care se administrează botezul prin cufundare în apă.

„Într-o țară ortodoxă, pentru neoprotestanți este destul de greu. Știți foarte bine, bullying-ul era și pe vremea mea, dar nu foloseam acest termen. Probabil, totul a trecut mai ușor datorită personalității mele și nu am suferit precum alți prieteni de aceeași religie cu a noastră”, a declarat Buble, potrivit Antena1.ro.

Predicatorul american Charles F. Parham a început să susțină, bazându-se pe mai multe versete din Noul Testament, că asupra celor credincioși încă mai coboară Duhul Sfânt.

Aceștia dobândesc astfel darul vorbirii în mai multe limbi, numit glosolalie, făcând trimitere la evenimentul petrecut de Rusalii (a cincizecea zi de la Învierea lui Isus Hristos, de aici și denumirea de „penticostali”, luată de adepții noii mișcări).

Cina Domnului se oficiază cu azimă şi must. Penticostalii practică „spălarea picioarelor”, conducătorii sunt pastorii şi diaconii, respectă duminica şi alte sărbători, mântuirea se realizează prin Harul lui Dumnezeu, faptele bune (milostenia) au valoare mântuitoare, cred în împărăţia de 1000 de ani pe care Hristos o va întemeia împreună cu credincioşi adevăraţi.

Practică „vorbirea în limbi” si „tălmăcirea limbilor”, date prin Duhul Sfânt şi cred în împărăţia de 1000 de ani pe care Hristos o va întemeia împreună cu credincioşi adevăraţi

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Lino Golden și Delia s-au căsătorit, după doi ani de relație. Imagini de la cununia...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului