• Publicat:
Știri

Ce l-a enervat la culme pe Ion Țiriac: „E o nebunie”

Ce l-a enervat la culme pe Ion Țiriac: „E o nebunie”
Ion Țiriac a vorbit pentru presa spaniolă despre ideea inovatoare pe care a avut-o în 2012 la turneul de la Madrid, când a folosit o zgură de culoare albastră.Un an mai târziu acest tip de zgură nu a mai putut fi folosit din cauza unei decizii luate de Asociația Tenismenilor Profesioniști, decizie ce l-a enervat la culme pe Țiriac. Cu toate acestea, fostul tenismen român a spus că respectă această decizie.

Țiriac a subliniat că zgura albastră era mult mai atractivă în relația cu sponsorii și televiziunile,

„Este o chestiune matematică. Albastrul este cu 27% mai vizibil la televizor, iar jucătorii arată, de asemenea, mai bine, pe această suprafață. Da, jucătorii au alunecat la Madrid, chiar dacă nu știu dacă au făcut-o mai mult decât la Paris, dar nimeni nu s-a plâns acolo”, a spus Țiriac pentru presa spaniolă.

Omul de afaceri a declarat că nu înțelege de ce ATP a renunțat din start la acea idee, în loc să o modifice în găsirea unei soluții optime.

„ATP a decis în 2013, nu mai este problema mea. Am respectat decizia. Dar mi se pare copilăresc să nu te gândești la viitorul tenisului, în relația cu televizunile, sponsorii… Dacă o atracție aduce mai mulți spectatori, de ce să n-o folosești? E o nebunie”, a mai spus Țiriac, citat de presa spaniolă.

Zgura albastra a fost interzisă după ce unii jucâtori s-au plâns că au alunecat din cauza ei.

Inchide