Ce locuri de muncă găsesc românii în Franța, Irlanda, Norvegia și Germania: Salariile ajung și la 40.000 de euro pe an

Ce locuri de muncă găsesc românii în Franța, Irlanda, Norvegia și Germania: Salariile ajung și la 40.000 de euro pe an
Publicat: 14/07/2014, 15:15
Actualizat: 28/09/2018, 10:27

Germania oferă, prin rețeau Eures, 50 de posturi de asistent medical pentru spitale, azile și instituții medicale. Persoanele interesate să ocupe unul dintre aceste posturi trebuie să aibă diplomă de absolvire a unei școli postliceale sau universitare de asistenți medicali, acreditată. Cunoștințele de limbă germană nivel de bază constituie un avantaj, dar nu sunt obligatorii pentru a fi recrutat.

Angajatorul oferă un salariu de 11,22 euro pe oră, asigurare socială, asigurare de sănătate și un curs lingvistic în România, cu profesori specializați și material didactic special conceput pentru domeniul medical. Costurile cursului sunt finanțat de companie, cursantul trebuind să plătască doar cărțile necesare.

Contractul de muncă este pe perioadă nedeterminată, iar programul de lucru este de aproximativ 40 de ore pe săptămână. De asemenea, se asigură sprijin pentru găsirea unei locuințe și integrarea în Germania, compania ocupându-se de toate demersurile necesare pentru recunoașterea profesiei în țara gazdă.

În Irlanda este disponibil, conform anunțului, un post de Front End Developer & UX-UI Specialist, responsabil cu designul produselor firmei din punct de vedere al arhitecturii informației și interacțiunii utilizator, cu creare de wireframe-uri detaliate și design vizual, a documentației de tipul „design rationale”, cu crearea machetelor vizuale bazate pe ghidurile predefinite pentru brand/stil.

Angajatorul solicită excelente abilități ca dezvoltator front end, experiență între doi și patru ani în design-ul interfețelor utilizator, precum și cunoașterea limbii engleze.

Salariul oferit este de 32.000 de euro pe an pentru un program de opt ore pe zi și cinci zile pe săptămână, iar contractul este pe durata nedeterminată, începând din 1 septembrie.

Tot în Irlanda mai este vacant un post de PHP Developer, pentru care se cer: o diplomă în IT, cel puțin doi ani experiență în PHP-nivel expert , MySQL Postgre SQL și Database design, precum și cunoașterea limbii engleze. Salariul oferit este de 32.000 de euro pe an.

Persoanele interesate să lucreze în Irlanda mai au la dispoziție și un post de inginer software, la un departament de „testare și verificare”. Postul presupune proiectarea și implementarea unui Test Harness pentru realizarea de teste de regresie, de integrare, de sistem și de performanță, conform specificațiilor de testare, analiza și raportarea rezultatelor obținute, configurarea și menținerea unui test automatizat Framework care să lucreze cu sistemele client/server HTML sau Java. De asemenea, persoana care va ocupa postul trebuie să interacționeze cu echipa de ingineri și cu cea suport pentru a crea și menține un produs de calitate. Membrii noi ai echipei sunt motivați și îndrumați în domeniul automatizării.

„Mediul de lucru este stimulant. Sunt necesare excelente abilități de comunicare scris și vorbit, motivare și spirit de echipă. Minim patru ani experiență în domeniul testări automatizate. Experiență în utilizarea și întreținerea unui Framework de testare automată (cum ar fi Robot Framwork), experiență în automatizarea Java Client, Java API și HTML, utilizarea Selenium, SQL, NoSQL. Abilități excelente de programare în Python, Jython etc, cunoașterea Java. Experiența în domeniul tehnologiilor virtuale reprezintă avantaj. Cunoștințe de bază în domeniul rețelelor, Protocoalelor Telecom etc”, se arată în anunțul de angajare.

De asemenea, angajatorul solicită candidaților excelente abilități de comunicare, scris și vorbit, în limba engleză.

O companie din Franța caută 10 medici dentiști, pentru clinici situate în zone foarte accesibile transportului public. Candidații trebuie să fie licențiați în stomatologie și să vorbească limba franceză la nivel mediu. Durata contractelor este nederminată, iar nivelul de salarizare nu este precizat.

O fermă din sud-vestul Norvegiei care produce lapte, carne de bovine, porcine și ovine angajează un veterinar.

„De asemenea, la fermă se cultivă iarbă. Munca de zi cu zi va include hrănirea animalelor și activități veterinare. Candidatul va lucra ca asistent de fermier și ca veterinar”, se arată în anunțul de angajare.

Candidații trebuie să fie absolvenți ai Facultății de Medicină Veterinară, iar cei care au cel puțin cinci ani experiență de lucru cu animale și știu să conducă un tractor au un avantaj în ocuparea postului. Angajatorul dorește să lucreze cu o persoană pozitivă, onestă, precisă în muncă și căreia să îi placă să stea pentru o perioadă în Norvegia.

Candidații trebuie să vorbească fluent limba engleza. Pentru început, salariul oferit este de 24 de euro brut pe oră, iar angajatorul precizează că oferă un apartament de închiriat și acces la mașină și este dispus să achite cheltuielile de deplasare în Norvegia.

Tot în Norvegia, mai sunt vacante două posturi de bucătar preparate indiene, pentru care se cere calificare și experiență de cinci-zece ani, iar experiența europeană în bucătărie cu specific indian constituie avantaj.

Cei interesați trebuie să aibă și bune cunoștințe de limba engleză. Salariile oferite sunt între 31.000 și 43.000 de euro brut pe an, în funcție de experiență și calificare. Angajarea se face cât mai curând posibil, contractul fiind permanent, cu normă întreagă. Angajatorul menționează că poate ajuta la găsirea locuinței și la aducerea familiei în Norvegia.

În aceeași țară mai este vacant un post de bucătar a la carte, care să lucreze într-un restaurant de înaltă clasă, cu specific italian. Cei interesați ar trebui să aibă calificare de bucătar șef, experiență relevantă în muncă de cel puțin doi ani și bune cunoștințe de limba engleză.

Salariul oferit este de 3.086 – 3.333 de euro brut pe lună, iar orele lucrate suplimentar sunt plătite în plus cu 40 la sută din salariu. De asemenea, în zilele de lucru se oferă cazare și hrană. Contractul este pe perioadă determinată, până în 20 decembrie 2014, cu posibilitate de prelungire. Angajarea se face cât mai curând posibil.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere