Ce mesaje au transmis Erste si Raiffeisen după votul Austriei împotriva României

Ce mesaje au transmis Erste si Raiffeisen după votul Austriei împotriva României
Sursă Foto - Economica.net
Publicat: 08/12/2022, 22:20
Actualizat: 08/12/2022, 22:24

CEO-ul BCR și-a arătat nemulțumirea cu privire la refuzul Austriei la aderare, și nu numai. Și Raiffeisen Bank, banca austriacă ce desfășoară operațiuni în țara noastră, a reacționat după blocajul referitor la aderarea României în spațiul Schengen.

Chiar și oficialii băncii austriece se arată surprinși de decizia Vienei, dar precizează că nu comentează „deciziile cu caracter politic”.

CEO-ul BCR: „Am susținut, susținem și vom continua să susținem aderarea României la Schengen. Grupul Erste: Regretăm rezultatul votului de astăzi în Consiliu”, a spus acesta.

“Iar noi, BCR, colegi și acționari, ne dorim să reiterăm poziția comună pe care o avem: credem și investim în România! Credem în România indiferent de vremuri și indiferent de context și facem asta inspirați de clienții și oamenii din BCR”, a transmis Sergiu Manea, CEO-ul Grupului BCR, operat de Erste Bank, potrivit Hotnews.ro,

„Credem și investim în România, fie că vorbim despre cursurile de educație și sănătate financiară, fie că vorbim despre finanțarea a peste 10.000 de companii care creează 600.000 de locuri de muncă.

Credem și investim în România când sprijinim planurile de viață ale clienților, dar și când îi ajutăm să ia deciziile cele mai bune în contextul situației lor financiare. Credem și investim în România cu ajutorul celor 5.300 de angajați BCR.

Facem asta pentru 3 milioane de oameni, clienții noștri, care, la rândul lor, cred și investesc în România. Credem în România, investim în România și facem tot ceea ce ține de noi, ca bancă, pentru a sprijini economia României. Am făcut-o de fiecare dată când a fost nevoie și asta vom continua să facem”, mai spune Manea.

Potrivit acestuia, Erste susține o Europă puternică și o Uniune Europeană puternică.

„Ne arătăm surprinși de această decizie”

„Unitatea nu înseamnă că toți partenerii trebuie să fie întotdeauna de aceeași părere, fără nicio discuție. Cu toate acestea, este clar că acest pas va avea consecințe foarte palpabile pentru milioane de cetățeni ai UE.

Prin urmare, scopul nostru comun trebuie să fie găsirea rapidă a unei soluții viabile. La nivelul Erste Group, ne dorim și ne vom aduce contribuția la acest obiectiv, prin urmare facem apel la liderii politici de la toate nivelurile să își asume responsabilitatea pentru a găsi o soluție”, se arată în postarea de pe Facebook a băncii BCR, mesajul fiind transmis de Willi Cernko, CEO Erste Group.

De asemenea, și oficialii băncii austriece Raiffeisen s-au arătat surprinși de decizia Vienei.

„Nu suntem în măsură să comentăm asupra deciziilor cu caracter politic, mai mult decât că ne arătăm surprinși de această decizie.

Grupul Raiffeisen Bank International, alături de Raiffeisen Bank România, ca una din cele mai importante piețe din Europa Centrală și de Est, este un promotor al valorilor democratice ce unesc comunitatea europeană și susține creșterea economică sustenabilă prin intermediul unei piețe comune bazată pe libera circulație a bunurilor, persoanelor, serviciilor și capitalurilor”, se arată într-un comunicat al Raiffeisen Bank România postat pe Facebook.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase