Ce proprietăți are Mazăre în Madagascar, țara în care cere azil politic. „Acolo sunt mare investitor”

Ce proprietăți are Mazăre în Madagascar, țara în care cere azil politic. „Acolo sunt mare investitor
Publicat: 30/12/2017, 21:42

Până în 2008, principala destinație de vacanță a lui Radu Mazăre era Brazilia, unde putea practica unul din sporturile sale preferate – kitesurfing. De altfel, în campania electorală din anul 2008 Mazăre a fost acuzat de contracandidații săi că petrece prea mult timp în Brazilia și că nu ar mai fi interesat de treburile orașului, iar cu o săptămână înainte de alegeri a apărut pe internet un filmuleț care prezenta mai multe proprietăți ale edilului din această țară, dar și diverse afaceri, între care o firmă de taximetrie. Radu Mazăre a negat aceste lucruri, spunând că nu are nici afaceri, nici proprietăți în Brazilia și că atunci când își va cumpăra ceva în străinătate va anunța.

Treptat, Brazilia nu a mai fost principalul loc de petrecere a vacanțelor, pe harta destinațiilor lui Radu Mazăre apărând Venezuela, Honduras, Papua Noua Guinee și Madagascar. Ultima dintre acestea pare să-l fi cucerit în mod special pe primarul Constanței, care a fost atât de încântat de cele întâlnite în prima sa vizită din 2011 încât a petrecut Paștele din 2012 tot acolo, împreună cu mama sa.

„Oamenii erau foarte drăguți, nu erau agresivi, violenți ca în Africa de Sud, Mozambic. (…) Am avut sentimentul că eram un colonist din anii ’30, dacă ați văzut în filme, unde populația băștinașă nu era încă revoltată și nu era înrăită. Am avut sentimentul unui colonist acolo. Oamenii erau agreabili, doreau să câștige niște bani de la tine, erau serviabili”, spunea, în 2011, Radu Mazăre.

Ulterior, el a anunțat că a cumpărat un teren în Madagascar pentru a construi bungalowuri și un restaurant.

„M-am întâlnit cu primarul de acolo, care este primar al unei comune de 5.000 de locuitori. Acolo sunt un mare investitor, chiar dacă fac șapte bungalow-uri și un restaurant, cu șeful de trib, le-am dus cadouri, am făcut o ceremonie cu un vraci. De ce râdeți, aici când începem construcția unui ansamblu nu se sfințește? Iar în Africa sunt și creștini, dar au și tradiția veche și cred că dacă nu e oficiată această sfințire și în tradiția veche, să vorbească cu strămoșii care sunt adevărații deținători ai pământurilor de acolo, nu merge bine și atunci am avut o ceremonie și cu un vrăjitor”, spunea atunci Radu Mazăre.

Terenul pe care fostul edil dorea să construiască bungalow-uri și un restaurant are o suprafață de 1,8 hectare și a fost concesionat pe o perioadă de 99 de ani, fiind trecut și în declarația de avere a edilului.

„Am concesionat, pe 99 de ani, o suprafață de teren de 1,8 hectare, pe malul mării, într-un golf în nordul Madagascarului, un loc în care bate vântul nouă luni pe an. O să dezvolt acolo o mică investiție turistică, Investiția o să fie de vreo 200 – 300.000 de euro, bungalouri plus utilități. Cei care fac sporturi din astea, cei care se duc până acolo, nu sunt foarte pretențioși. Merg pentru frumusețea locurilor și pentru vânt. O să fie așa, cam la două, două stele și jumătate. Mâna de lucru o să fie ieftină, așa că nu o să coste mult”, a declarat, în 2012, fostul primar al Constanței.

El a spus că terenul a fost concesionat pentru că în Madagascar legea nu le permite străinilor să dețină proprietăți. În schimb se practică formula de concesionare pe 99 de ani, cu prelungire automată.

„Practic e un fel de proprietate, dar nu sunt acte de proprietate. Când va pemite legea, ea va trece automat în proprietatea mea și a fratelui meu. Pământul aparținea tribului. Nu aveau acte pentru pământ. Din cauza asta a durat cam patru luni până când a fost gata. Au dezgropat urnele străbunilor, au măsurat, au intabulat, au trecut terenul prin toatele formele legale”, spunea Mazăre.

Directiva lui Gigi Becali: să plece de la FCSB! Fotbalistul s-a împotrivit când a auzit...
Cătălin Măruță, salariu de 8 ori mai mare ca Neti Sandu! Suma e URIAȘĂ
FOTO. Cum arată trupul Ancăi Serea după 6 nașteri! S-a pozat dezbrăcată în cadă
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Cum o răsfață Cristi Borcea pe Valentina Pelinel! Gestul milionarului pentru frumoasa lui soție |...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Cătălin Măruță, salariu de 8 ori mai mare ca Neti Sandu! Suma e URIAȘĂ
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
DETALII din DOSARUL mașinilor de LUX, depistate în Portul CONSTANȚA!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
Bomba zilei despre Certificatul Verde. Rafila a spus când se renunță la el. Se dă...
Avertismentul oamenilor de știință: Planeta ar putea fi contaminată de organisme extraterestre
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...