Ce scrie în plângerea care a stat la baza reținerii lui Radu Mazăre

Ce scrie în plângerea care a stat la baza reținerii lui Radu Mazăre
Publicat: 11/04/2014, 21:53
Actualizat: 30/03/2019, 18:02

„Am stabilit, împreună cu lucrătorii de poliție, programul pe care să-l respect. Am decis ca, în acord cu reglementările pe care le au, să mă prezint la Poliție o dată pe săptămână, marțea, la ora 12.00. Dacă nu pot să mă prezint marți, atunci iau legătura telefonic. Și nu pot să părăsesc țara. Alte interdicții n-am”, a declarat Radu Mazăre la ieșirea din sediul Poliției.

El a mai spus că la baza dosarului instrumentat de DNA stă plângerea unui constănțean, care l-a acuzat că a primit bani de la investitori israelieni, prezentați de Elan Schwartzenberg, pentru ca aceștia să investească în Constanța.

„Citisem plângerea care stă la baza acestui dosar. La bază este o plângere, nu un denunț, făcută de un cetățean din Constanța care spune că prietenul meu, Elan, mi-a prezentat de-a lungul timpului fel de fel de investitori israelieni care au făcut investiții și lucrări în Constanța și eu aș fi luat comisioane. Constanța este un loc în care nu prea avem investitori din vestul Europei, ca la Timișoara, ca la Cluj. E adevărat, investitorii israelieni au participat la multe proiecte în care au băgat bani și au finanțat spital, două mall-uri, drumuri, cartierul de locuințe pentru tineri unde sunt eu acuzat în convorbirea cu Făgădău, când îl cert; păi acolo a băgat din buzunarul lui peste 15 milioane de euro ca să facă trei blocuri. Nu în contract cu Primăria, că le-a vândut tinerilor. Sigur, orice cetățean poate să facă o plângere din asta, dar ca instituțiile statului să înceapă să vizeze toți investitorii israelieni dintr-o zonă, mie mi se pare că este o problemă în care ar trebui să fie mult mai atente instituțiile statului”, a mai spus Radu Mazăre.

Întrebat dacă, din acest motiv, investitorii vor evita să mai colaboreze cu Primăria Constanța, edilul a răspuns că deja este o problemă.

„Cel în cauză performează și contractul de drumuri, unde tot finanțează de ani de zile. Și face drumurile de calitate. Nu sunt ca în București unde pun asfalt și peste doi ani de zile e scos. Uite, aici, în Mamaia, e de 12 ani de zile și nu a fost reparată. Acum, deocamdată, nu mai mișcă nimic în contract. M-a informat directorul regiei că a făcut documente în sensul ăsta. Este prima oară în acești 12 ani când nu se lucrează în Constanța”, a spus Mazăre.

Primarul Constanței, Radu Mazăre, și omul de afaceri Avraham Morgenstern, care i-ar fi dat mită 175.000 de euro pentru a-și asigura câștigarea contractului pentru construirea locuințelor sociale din campusul „Henri Coandă”, au fost eliberați din arestul poliției Capitalei miercuri seară, după ce instanța supremă a decis cercetarea lor în libertate, sub control judiciar, decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nefiind definitivă, ea putând fi contestată la aceeași instanță.

Reprezentanții DNA au precizat pentru MEDIAFAX că vor contesta decizia de miercuri seară.

Radu Mazăre este acuzat de procurorii anticorupție că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern – reprezentant al firmei care a construit campusul de locuințe sociale „Henri Coandă” -, pentru a o ajuta pe aceasta să câștige licitația și pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Mazăre și Morgenstern au fost reținuți marți seară, după audieri la sediul central al DNA.

Potrivit anchetatorilor, Elan Schwartzenberg a fost ales ca intermediar pe traseul banilor de la Morgenstern la Mazăre pentru că se bucura de încrederea celor doi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...