Centru de testare rapidă pe cel mai mare aeroport din Israel. Prim-ministrul: „Ne poate ajuta să revenim mai rapid, mai bine și mai eficient la călătoriile aeriene normale”

Centru de testare rapidă pe cel mai mare aeroport din Israel. Prim-ministrul: „Ne poate ajuta să revenim mai rapid, mai bine și mai eficient la călătoriile aeriene normale”
Premierul Benjamin Netanyahu a inaugurat luni un centru rapid de testare a coronavirusului pe principalul aeroport internațional din Israel. Foto: Facebook/ Captură
Publicat: 10/11/2020, 09:51
Actualizat: 06/04/2021, 14:37

Cel mai mare aeroport din Israel, Ben Gurion, a inaugurat un centru de testare rapidă la cerere. Astfel, 4 ore de așteptare pot înlocui 2 săptămâni de izolare.

Premierul Benjamin Netanyahu a inaugurat luni un centru rapid de testare a coronavirusului pe principalul aeroport internațional din Israel, menit să ușureze călătoriile în și din afara țării.

„Acest lucru ne poate ajuta să revenim mai rapid, mai bine și mai eficient la călătoriile aeriene normale”, a spus prim-ministrul Israelului.

Funcționarea centrului de testare va avea un impact major asupra călătoriilor în și din afara țării

Testul și laboratorul Check2Fly, care speră să înceapă să lucreze săptămâna viitoare, vor avea un impact major asupra călătoriilor în străinătate pentru israelieni.

 Oricine intră în Israel are nevoie de un test negativ de COVID, în caz contrar este obligat să stea 14 zile în carantină. La fel, mulți israelieni au afaceri sau sejururi în țări unde sunt condiții similare.

Când vor funcționa, israelienii vor putea plăti mult mai puțin atunci când călătoresc în străinătate în țări care necesită prezentarea unui rezultat negativ al testului Covid-19 în limba engleză. Există 2 tipuri de teste PCR, unul rapid cu rezultat în 4 ore, care costă aproximativ 40 de dolari americani, și un altul de 3 ori mai ieftin, care oferă rezultatul în 14 ore. Ambele sunt omologate şi recunoscute oriunde în lume. Laboratorul va putea procesa până la 20 de mii de teste în fiecare zi. Funcționarea centrului de testare va avea un impact major asupra călătoriilor în străinătate pentru israelieni și planurile guvernului de a permite unor turiști să intre în Israel.

Acesta va reduce prețurile pentru israelienii care au nevoie de un rezultat negativ al testului atunci când călătoresc în străinătate și va permite oamenilor de afaceri de la companii „roșii” cu infecții mari să intre în Israel. Cu toate acestea, planul pentru oamenii de afaceri care vin în Israel este probabil să descurajeze mulți vizitatori în devenire. Pentru a intra în Israel, vor trebui să dezvăluie motivul vizitei lor și nu li se va permite să rămână în hoteluri sau să părăsească locul de reședință, cu excepția întâlnirilor de afaceri justificata.

După un vârf de peste 10.000 de cazuri pe zi în septembrie – atunci cea mai mare rată de infecție pe cap de locuitor din lume – Israel a intrat în al doilea lockdown.Numărul de cazuri COVID-19 a scăzut de atunci sub 1.000 pe zi, conform datelor oficiale, iar restricțiile sunt ușurate în conformitate cu datele infecției.

Israelul, o țară de aproximativ nouă milioane de oameni, a înregistrat 319.500 de cazuri de coronavirus, inclusiv peste 2.600 de decese, potrivit cifrelor oficiale publicate luni.

 
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge noua Dacia Duster în off-road? Test în condiții reale cu noul SUV românesc...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Lui Meghan nu-i pasă de cancerul Regelui Charles și prințesei Kate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului