Cepoi: Atitudinea ANI este neetică, îmi rezerv dreptul de a acționa instituția în instanță

Cepoi: Atitudinea ANI este neetică, îmi rezerv dreptul de a acționa instituția în instanță
Publicat: 25/09/2012, 11:33
Actualizat: 19/05/2015, 21:51

Ministrul Vasile Cepoi a declarat, marți, pentru MEDIAFAX că înainte de a intra în proiect a consultat juriștii, care i-au spus că nu e conflict de interese, precizând că atitudinea ANI este neetică și că își rezervă dreptul de a acționa instituția în instanță pentru afectarea imaginii sale publice.

„Eu, înainte de a intra în proiect, am consultat legea și juriștii. Aceștia mi-au spus că nu este conflict de interese, fapt care s-a dovedit prin faptul că organismele care se ocupă de implementarea proiectului nu mi-au sesizat nicio neregulă. Am făcut publice datele privind acest proiect încă din luna februarie, cu toate detaliile aferente”, a spus ministrul Sănătății, Vasile Cepoi.

El consideră „neetică” atitudinea ANI de a-l „sancționa prin știrbirea imaginii publice” înainte de a se dovedi că suspiciunile celor care l-au reclamat au fost confirmate de către instanță.

„Îmi rezerv dreptul de a acționa în instanță ANI pentru afectarea imaginii publice prin nerespectarea principiului neconfidențialității pe care chiar ANI îl invocă în finalul comunicatului de presă. Este hilar. Nu înțeleg pe cine servește ANI dând acest comunicat înainte să existe o sentință”, a adăugat Vasile Cepoi.

Ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, este acuzat de Agenția Națională de Integritate de conflict de interese, infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Comunității Europene, precum și infracțiuni asimilate celor de corupție, în calitate de fost director al Direcției de Sănătate Publică Iași.

Potrivit ANI, în calitate de director al Direcției de Sănătate Publică Iași, Vasile Cepoi a participat la luarea unei decizii prin semnarea unui acord de parteneriat, angajând instituția pe care o conducea la acea dată ca partener în Proiectul „Calitate și performanță în sistemul sănătății publice din România”, derulat în baza Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Ulterior, Vasile Cepoi, împreună cu soția sa, au fost angajați în cadrul proiectului și au obținut venituri de natură salarială de la beneficiarul Fundația Amfiteatru și de la partenerii Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, respectiv S.C. Info Educația S.R.L, a precizat ANI.

Parteneri în cadrul proiectului au fost Fundația Amfiteatru, ca beneficiar, alături de Direcția de Sănătate Publică Iași, Colegiul Medicilor din România, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași și S.C. Info Educația S.R.L.

ANI susține că beneficiul patrimonial obținut de Vasile Cepoi, împreună cu soția sa, în cadrul acestui proiect este de 191.726 lei (aprox. 42.440 de euro).

În Proiectul „Calitate și performanță în sistemul sănătății publice din România” – dezvoltat în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), Vasile Cepoi a deținut următoarele calități: manager de proiect (numit în funcție la data de 01.09.2010 și înlocuit din funcție la 26.10.2010); director de proiect pentru activitățile editoriale și de cercetare (în perioada 01.12.2010 – 05.12.2011); trainer audit calitate (în perioada 01.05.2011 – 31.08.2011 și 01.10.2011 – 31.03.2012).

ANI a dispus sesizarea organelor judiciare competente cu privire la posibila săvârșire de către ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, a infracțiunii de conflict de interese, a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale Comunității Europene, precum și a celor asimilate infracțiunilor de corupție.

Ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, a notat în declarația de avere din iunie 2012 venituri de 101.270 de lei încasate din drepturi de proprietate intelectuală și training în patru proiecte, iar soția acestuia a primit ca asistent în proiect 29.820 de lei.

Potrivit declarației de interese din iunie 2012, Vasile Cepoi a avut, în perioada 1 noiembrie 2011 – 30 aprilie 2012, o convenție civilă cu Fundația Amfiteatru București.

Soția lui Vasile Cepoi, Fănița, are un contract pe perioadă determinată la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, acesta expirând în 1 decembrie 2012, a mai notat ministrul Sănătății în declarația de interese.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O femeie a câștigat 1 milion de dolari la loterie de două ori în 10...