Cinci persoane au murit și una a fost rănită, după prăbușirea unui elicopter. Omul de afaceri Sorin Țerbea se afla în aparatul căzut în lacul Tăureni

Cinci persoane au murit și una a fost rănită, după prăbușirea unui elicopter. Omul de afaceri Sorin Țerbea se afla în aparatul căzut în lacul Tăureni
Publicat: 30/07/2013, 10:35
Actualizat: 27/09/2018, 20:01

Omul de afaceri Sorin Țerbea, reprezentantul cluburilor de fotbal în sală în Comitetul Executiv al FRF și patron al echipei Cityu’s Târgu Mureș, se afla în elicopterul prăbușit în lacul Tăureni din județul Mureș, alături de trei afaceriști germani, o angajată de-a sa și pilotul, aparatul de zbor prăbușindu-se la câteva minute de la decolare, declară primarul din localitate, Ovidiu Petru Oltean.

Primarul localității mureșene Tăureni, Ovidiu Petru Oltean, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în elicopter se aflau omul de afaceri Sorin Țerbea, o angajată a acestuia, trei afaceriști germani și pilotul.

Edilul a precizat că Sorin Țerbea și cei trei oameni de afaceri germani au făcut, luni după-amiază, o vizită la o fabrică de mobilă din localitate.

Oltean a susținut că, în timpul vizitei, omul de afaceri a fost sunat de DNA, după care a devenit irascibil și a decis să plece.

Aceasta a mai afirmat că a insistat să ofere oamenilor de afaceri o mașină cu care să plece, însă aceștia au vrut să se deplaseze tot cu elipcopterul.

Conform sursei citate, aparatul de zbor s-a prăbușit în lac la trei-patru minute de la decolare, la circa două sute de metri distanță de locul din care plecase.

Șeful SMURD Mureș, Cristian Boeriu, a declarat, luni seară, corespondentului MEDIAFAX, că până la ora transmiterii acestei știri patru persoane au fost scoase decedate din lac, iar una se pare că este încă în elicopterul prăbușit.

Potrivit lui Boeriu, femeia care a supraviețuit accidentului a fost preluată de un echipaj SMURD și este transportată spre Târgu Mureș. Boeriu a spus că aceasta are câteva contuzii, dar este conștientă.

Șeful SMURD Mureș a adăugat că echipele de intervenție se află la locul accidentului și caută cea de-a cincea victimă.

Boeriu nu a putut oferi deocamdată informații despre identitatea persoanelor care au murit și a celei rănite.

O echipă de specialiști criminaliști de la Institutul Național de Criminalistică al Poliției Române a fost trimisă în comuna Tăureni, pentru a acorda sprijin de specialitate în cadrul cercetării la fața locului, din dispoziția șefului Poliției Române, chestor șef Petre Tobă.

Un elicopter s-a prăbușit, luni seară, în zona lacului Tăureni din județul Mureș, cinci persoane murind, iar una fiind rănită grav.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mureș, Gagyi Mihai, declara corespondentului MEDIAFAX că echipa de intervenție de la Sărmașu, care a ajuns prima la locul accidentului, a stabilit că în elicopter se aflau șase persoane, dintre care cinci și-au pierdut viața, iar una a fost rănită grav, respectiv o femeie.

Sorin Țerbea era reprezentantul cluburilor de fotbal în sală în Comitetul Executiv al FRF și patron al echipei Cityu’s Târgu Mureș.

În mai 2013, omul de afaceri Sorin Țerbea a fost achitat într-un dosar de corupție din arbitraj, în care era judecat pentru dare de mită în formă continuată, în urma unei decizii a Curții de Apel București, hotărârea nefiind însă definitivă. Alături de acesta a mai fost achitat fostul șef al arbitrilor Vasile Avram, judecat pentru luare de mită în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În octombrie 2011, Vasile Avram, fost președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din cadrul Federației Române de Fotbal, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru luare de mită în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu o infracțiune de corupție, iar omul de afaceri Sorin Ioan Țerbea, pentru dare de mită în formă continuată.

În același dosar au fost judecați Adrian Penciu, avocat în Baroul Giurgiu, acuzat de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și favorizarea infractorului, ambele în legătură directă cu o infracțiune de corupție, Vasile Constantin Chiorean, recepționer la un hotel din Tîrgu Mureș deținut de o societate controlată de Țerbea, acuzat de complicitate la dare de mită și la luare de mită, precum și Nicolae Iacobescu, acuzat de complicitate la dare de mită și la luare de mită, ambele în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 21 mai 2011, în condițiile exercitării atribuțiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal FCM Târgu Mureș – Universitatea Cluj, din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, Vasile Avram a primit de la Sorin Țerbea suma de 19.000 de euro în scopul delegării unor arbitri agreați de echipa de fotbal din Tîrgu Mureș, la jocurile ediției de campionat 2011-2012.

În 25 septembrie, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a lui Avram și Țerbea, ei fiind eliberați în 21 noiembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Mare problemă pe litoralul românesc. Deschiderea sezonului, în pericol
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?