Cine a preluat atribuțiile lui Piedone la Primăria sectorului 4, după demisia acestuia

Redactor:
Aurelia Alexa
Cine a preluat atribuțiile lui Piedone la Primăria sectorului 4, după demisia acestuia
Atribuțiile de primar, după demisia lui Cristian Popescu Piedone, în urma tragediei din Clubul Colectiv, vor fi preluate de viceprimarul Sectorului 4, Daniel Băluță, Consiliul Local urmând să se întrunească luni într-o ședință extraordinară

Potrivit unui comunicat transmis de Primăriei Sectorului 4 al Capitalei, în urma demisiei, conform prevederilor art.15 alin. 2 din Legea nr. 393/ 2004 privind statutul aleșilor locali, conform cărora calitatea de primar încetează de drept înainte de expirarea mandatului, în data de 9 noiembrie 2015, la orele 16.30, Consiliul Local Sector 4 se va întruni într-o ședință extraordinară.

„Consilierilor locali le va fi adusă la cunoștință demisia lui Cristian Popescu-Piedone, urmând ca procesul verbal al ședinței, însoțit de referatul Secretarului Sectorului 4 să fie transmise Instituției Prefectului Municipiului București, iar Prefectul să ia act printr-un ordin de încetare a mandatului. Conform Legii nr.215/2001, republicată, atribuțiile ce îi sunt conferite Primarului vor fi preluate de Daniel Băluță, Viceprimarul Sectorului 4”, se arată în comunicat.

Cristian Popescu Piedone a anunțat, miercuri, că demisionează din funcția de primar al Sectorului 4, spunând că își asumă vina morală pentru tragedia din Clubul Colectiv, iar pentru vina legală lasă justiția să se pronunțe, menționând, în finalul comunicatului, că este „de profesie om”.

Cristian Popescu Piedone a spus că după toate reacțiile din ultimele zile, după emoția și furia total justificate și exprimate în spațiul public în căutarea vinovaților, dar și după mitingul de marți din Capitală, își prezintă demisia de primar al Sectorului 4, „în semn de respect față de victimele tragediei”.

„Sper ca vidul legislativ și carențele administrative să tragă un semnal de alarmă, de la cel mai simplu funcționar, până la cel mai înalt for legislativ. Poate că atunci când mii de oameni ies în stradă să-ți ceară să pleci și alte mii cer același lucru pe rețelele de socializare, e bine uneori să asculți. Îmi asum această vină morală, cât despre cea legală, voi lăsa Justiția să își spună cuvântul”, se arată în comunicatul transmis de Cristian Popescu Piedone.

Piedone a mai spus că regretă și primele sale reacții după incendiul din clubul Colectiv, susținând că nu era un moment potrivit să vorbească despre acte.

„De asemenea, vreau să îmi exprim părerea de rău pentru reacțiile din primele clipe de după tragedie. Îmi dau seama acum că nu era momentul cel mai potrivit să vorbesc despre acte. Mărturisesc, însă, că motivul pentru care am făcut-o nu a fost pentru ca să îmi salvez pielea, ci din dorința de a clarifica lucrurile cât mai repede, de a informa publicul despre documentele firmei care deținea Clubul Colectiv, din punct de vedere al competențelor Primăriei Sectorului 4. Poate că am ieșit uneori prea des la tv, dar am fost mândru de ceea ce am reușit să fac împreună și pentru bucureștenii mei, locuitori ai Sectorului. Poate că alteori am fost prea gălăgios, prea ferm, prea hotărât, dar am făcut-o din cauza temperamentului meu impulsiv, supărat pe situațiile intolerabile”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

El le-a mulțumit cetățenilor Sectorului 4 care au crezut în el și l-au votat, cerându-și scuze că pleacă și asigurându-i că nu i-a trădat niciodată.

„Le cer iertare și celor care cred că am greșit, dar vreau să știe că am luptat mereu și pentru ei. Am vrut totdeauna să asigur un trai sigur, sănătos și civilizat cetățenilor din Sectorul 4. Poate că m-am implicat în prea multe lupte, poate am dus bătălii pe prea multe fronturi și am scăpat din vedere lucruri cu adevărat importante. Cer iertare familiei mele pe care de multe ori am neglijat-o și îi rog pe cei dragi să mă ierte, dacă au avut de suferit din cauza mea”, a mai arătat în comunicat.

Cristian Popescu Piedone era primar al Sectorului 4 al Capitalei din 2008.

Miarți seară, peste 25.000 de bucureșteni au protestat în centrul Capitalei, cerând demisia primarului Cristian Popescu Piedone, pe care îl fac responsabil de tragedia din clubul Colectiv, aflat în Sectorul 4, care funcționa fără autorizații de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Sâmbătă, la o zi de la tragedie, după ce Read Arafat anunța că localul Colectiv nu avea autorizații de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Piedone spunea că nu are ce să-și reproșeze și că, din punctul de vedere al primăriei, Clubul Colectiv a funcționat legal, controalele inspectorilor săi desfășurându-se înainte de ora 16.30, în cadrul programului de lucru, nu seara și noaptea, când clubul are activitate.

În urma incendiului izbucnit vineri seară în clubul Colectiv, 32 de persoane și-au pierdut viața, iar alte aproximativ 200 au fost rănite.

Tags:
Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
BOMBĂ în showbiz! Pepe a sucit mințile unei colege de trust, deși e măritată! Avem...
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Vulpița Veronica, mamă în mare secret! Ar fi născut în urmă cu puțin timp! „E...
Imaginile momentului în fotbalul românesc: Gino Iorgulescu, Cosmin Olăroiu și Mirel Rădoi s-au distrat ca...
Florin Călinescu, oprit de o femeie pe stradă după Românii au talent. 'Să-ți fie rușine!'....
Şirul erorilor de raportare a deceselor cauzate de COVID-19. Ministrul Sănătăţii iese la raport
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
FDA a autorizat vaccinul Pfizer pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani
BOMBĂ în showbiz! Pepe a sucit mințile unei colege de trust, deși e măritată! Avem...
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Schimbare importantă la Antena 3. Mihai Gâdea a făcut anunțul în direct, telespectatorii se vor...
Horoscopul banilor 11-16 mai 2021. Zodia care își va face toate poftele
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A fost găsită moartă în dormitorul ei! Anunţul ŞOC al momentului. Cum au găsit-o poliţiştii
Cacao cu… sodă caustică – ce s-a descoperit în cacao de pe piața din România
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide