Cinematograful Scala se închide. Filmele, înlocuite cu slujbe religioase

Cinematograful Scala se închide. Filmele, înlocuite cu slujbe religioase
Publicat: 09/05/2016, 14:58

Sindicatului Liber RomaniaFilm a trimis, duminică, 8 mai, o scrisoare publică, adresându-se presei și ministrului culturii, Corina Șuteu, pentru a atrage atenția „asupra situației Cinematografului Scala din București, aflat în administrarea RADEF RomaniaFilm și asupra situației salariaților angajați în cadrul acestui cinematograf”.

Sindicatul îl acuză pe șeful serviciului de exploatare cinematografe, Pascu Marinel, printre altele, că ar fi scos ilegal la licitație Cinematograful Corso și ar fi predat „la primăria sectorului 3” Cinematograful Gloria.

„De două luni Cinematograful Scala a funcționat fără apa menajeră, pentru că a acestea a fost închisă pentru nepaltă, deși cinematograful era deschis publicului spectator, salariații suportând niște condiții greu de descris, cu urină și fecale ce trebuiau curățate cu apa cumpărată de aceștia, dl Pascu Marinel, care era direct responsabil, nu a făcut absolut nimic, pentru găsirea unor resurse financiare, pentru a achita datoria și să remedieze situația”, acuză sindicatul.

Totodată, în comuniatul trimis, se afirmă: „Săptămâna trecută salariații au aflat cu stupoare faptul că Cinematograful s-a închiriat către Biserica Isus Speranța României, aceștia au plătit în contul chiriei, datoria la Asociație pentru apa menajeră, urmând ca sala de spectacole să fie destinată excusiv slujbelor religioase și predicilor acestei biserici”.

În scrisoare se spune că Pascu Marinel ar fi anunțat salariații cinematografului că urmează să fie introduși în șomaj tehnic pe o perioadă de trei luni cu un salariu de 75%, începând cu data de 9 mai 2016, deși tot conducerea Regiei (citată în această scrisoare) a anunțat că „în luna aprilie regia s-a aflat pe profit”. Astfel, sindicatul se întrebă „dacă acesta informație este reală, care este motivul pentru care se întroduc salriații în șomaj tehnic, acesta fiind posibil doar în cazul în care regia este pe pierdere?”.

„De asemenea altă situație care contrazice starea de fapt este că în permanență se facă angajări în aparatul tessa, cu salarii de minimum 4.200 lei, ultimul angajat fiind săptămâna trecută la departamentul PSI, deși niciun cinematograf nu are autorizare ISU. Acesta problemă ar trebui verificată de Inspectoratul de Situații de Urgență, toate cinematografele nerespectand normativele legale în vigoare, fiind un real pericol și pentru angajați și pentru spectatori. Nici măcar stingătoarele nu sunt în termen de garanție, ce să mai vorbim despre ignifugarea materialelor de construcție sau evacuările. În cazul unui incendiu într-un cinematograf, toată conducerea regiei va răspunde penal”, mai afirmă Sindicatul Liber RomaniaFilm.

Scrisoare atrage atenția „tututor regizorilor și producătorilor de film românesc” și aertizează că „odată cu închiderea acestui cinematograf, filmul românesc nu va mai avea niciun ecran în București, Cinematograful Europa fiind în stare de executare silită”, susținând totodată că este revoltătoare situația de a avea o biserică care să funcționeze „într-un cinematograf cu o istorie de 100 de ani”.

Totodată, sindicatul a lansat o invitație către presă pentru ziua de luni, 9 mai, la ora 14:00, când la Cinematograful Scala va avea loc o întâlnire, fiind prezenți liderii de sindicat, salariații Cinematografului, dar și conducerea regie, „aceasta venind să le predea salariațiilor documentele de intrare în șomaj tehnic”.

Actuala conducere a cinematografului formată din directorul general – Mironescu Adrian, directorul economic – Codruț Lungu și șeful serviciu exploatare cinematografe – Pascu Marinel, conform scrisorii Sindicatului Liber RomaniaFilm.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului