Circulația pe unul dintre cele mai mari bulevarde din București va fi restricționată parțial, timp de 18 luni, începând de mâine

Circulația pe unul dintre cele mai mari bulevarde din București va fi restricționată parțial, timp de 18 luni, începând de mâine
Publicat: 07/07/2014, 17:59
Actualizat: 05/02/2019, 18:47

Traficul pe Calea Văcărești se va desfășura pe trei benzi de circulație pe sensul de mers către Șoseaua Olteniței și pe două benzi de circulație pe sensul spre bulevardul Tineretului, față de trei benzi pe sens, existente în prezent, se arată în comunicatul de luni al municipalității.

Totodată, se închide temporar accesul din Calea Văcărești la benzinaria Agip și se instituie restricția de oprire în zona lucrărilor.

Tot de marți, de la ora 10.00, stația de autobuze „Șos. Olteniței” unde opresc liniile 312, 313, 381, 634, N103, N105, amplasată pe Calea Văcărești dupa intersecția cu Șoseaua Olteniței, pe sensul de mers către Piața Unirii, și stația „Piata Sudului” a liniei 634, amplasată pe Calea Văcărești, înainte de intersecția cu Șoseaua Olteniței, pe sensul de mers către terminalul „Romprim”, se suspendă.

Totodată, autobuzele liniilor 634 și N103 vor efectua opriri pe Șoseaua Olteniței în stația „Piata Sudului”, corespunzătoare liniei 232 pe sensul de mers către Calea Văcărești.

La începutul lunii mai, Sorin Oprescu, arăta că lucrările pentru realizarea pasajului subteran rutier Piața Sudului, care va face legătura dintre Calea Văcărești și strada Nițu Vasile, vor dura 18 luni, până în luna decembrie 2015 și preciza că timpii de așteptare pentru șoferii care tranzitează zona va fi redus cu 74 la sută.

Contractul pentru execuția proiectului a fost semnat cu firmele Astaldi și Euroconstruct.

Primarul general al Capitalei arăta că proiectul presupune realizarea unui pasaj subteran rutier, care va face legătura dintre Calea Văcărești și strada Nițu Vasile, dar și amenajarea a patru pasaje pietonale de-a lungul pasajului rutier și către stațiile de tramvai.

De asemenea, proiectul vizează modernizarea carasobilului în intersecția Calea Văcărești – Olteniței – Nițu Vasile prin asigurarea în sensul giratoriu a patru benzi de circulație.

Valoarea totală a proiectului este de 127.140.761 lei, din care 96.442.727 lei sunt fonduri europene nerambursabile.

Lungimea totală a pasajului va fi de 356 de metri, lungimea rampei de intrare în pasaj dinspre Calea Văcărești, de 111 metri, iar a celei de ieșire spre Nițu Vasile – de 160 de metri.