Comisia a făcut raportul pe activitatea CEC, care nu e public; Nicula se contrazice în declarații

Comisia a făcut raportul pe activitatea CEC, care nu e public; Nicula se contrazice în declarații
Raportul comisiei senatoriale de buget privind activitatea CEC Bank a fost depus, miercuri, la Biroul Permanent al Senatului, președintele comisiei, Cosmin Nicula, făcând declarații contrare cu privire la confidențialitatea acestui document.
Publicat: 18/12/2013, 15:15
Actualizat: 30/07/2014, 14:08

Raportul comisiei senatoriale de buget privind activitatea CEC Bank a fost depus, miercuri, la Biroul Permanent al Senatului, președintele comisiei, Cosmin Nicula, făcând declarații contrare cu privire la confidențialitatea acestui document.

Președintele Comisiei de buget-finanțe, senatorul PSD Cosmin Nicula, a declarat că nu poate da detalii privind concluziile raportului de anchetă, acestea urmând a fi prezentate presei de către Biroul Permanent al Senatului.

Comin Nicula a anunțat că a depus raportul comisiei la Biroul Permanent al Senatului, la Secretariatul general, și că urmează să fie discutat de conducerea Senatului pe 30 decembrie.

„Nu pot să vă spun date cu caracter confidențial, aceste date cu caracter confidențial sunt depuse la caseta de informații secrete a Senatului, iar membrii Biroului permanent care au ORNISS le pot studia acolo”, a anunțat Cosmin Nicula.

Întrebat de ce comisia parlamentară a introdus aceste date cu caracter confidențial în raport, Cosmin Nicula s-a contrazis: „Ce date cu caracter confidențial am spus că am introdus? Nu am spus asta”.

Nicula a continuat, trimițându-i pe jurnaliști să citească Ordonanța 99/2006, articolul 111, unde scrie de ce raportul comisiei este „secret”.

Ulterior, acesta a revenit: „Acest raport este și va fi făcut public și nu conține acele date cu caracter secret. Sunt confidențiale, păi normal, iar dacă sunt confidențiale ele nu fac parte din acel raport”.

La insistențele presei privind motivele pentru care raportul nu poate fi făcut public, Nicula a comentat: „Pentru că dumneavoastră nu aveți ORNISS, domnule, și nu cred că aveți acces la aceste date”.

„Nu ați înțeles”, a continuat Cosmin Nicula, de data aceasta spunând că nu există informații clasificate în acest raport.

Întrebat de ce conducerea Senatului are nevoie de certificat ORNISS pentru a studia raportul, președintele comisiei a spus: „Pentru ca să poată membrii Biroului Permanent să le solicite de la Caseta de Informații Secrete”.

„Acest raport, din moment ce va fi pe ordinea de zi a Biroului Permanent, va fi dat publicității”, a continuat Cosmin Nicula, apreciind că este corect ca întâi să fie studiat de conducerea Senatului și apoi să ajungă și la presă.

Despre concluziile raportului, Cosmin Nicula a spus că raportul reflectă realitatea de astăzi din cadrul CEC și propune concluzii pe care membrii comisiei le-au tras în urma dezbaterilor și a audierilor și care trebuie analizate de Biroul Permanent.

„Este un raport cât se poate de echilibrat care reflectă realitatea cu care banca astăzi se confruntă”, a mai spus președintele comisiei, adăugând că nu știe dacă acest raport va fi votat și în plenul Senatului.

„Sunt câteva chestiuni care trebuie remediate la CEC și ele sunt prinse în raport”, a mai spus Cosmin Nicula.

„Am făcut câteva recomandări pe care Ministerul de Finanțe cu siguranță le va lua în considerare și sper ca prin aceste recomandări pe care le-am adus, CEC, ca instituție, să fie o bancă europeană și să poată intra în competiție corectă cu celelalte bănci”, a mai declarat Nicula.

El a mai menționat că recomandările comisiei de anchetă sunt „cât se poate de favorabile, atât Ministerului de Finanțe, cât și CEC”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
David Beckam, în război cu un actor cunoscut. Miza este uriașă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri