Comunicat de presă: PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL pune la dispoziția pacienților cel mai modern angiograf din România

Comunicat de presă: PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL pune la dispoziția pacienților cel mai modern angiograf din România
Comunicat de presă: PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL pune la dispoziția pacienților cel mai modern angiograf din România
Publicat: 31/03/2021, 17:15
Actualizat: 06/04/2021, 14:13

Aparatul de ultimă generație este destinat intervențiilor minim-invazive din ariile de  Cardiologie Intervențională și Radiologie Intervențională.

București, 30 martie 2021. Printr-o investiție de aproape 1 milion de euro, PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL, parte a Rețelei de sănătate REGINA MARIA, liderul serviciilor medicale private, completează portofoliul de investigații și proceduri medicale destinate diagnosticului și tratamentului minim-invaziv prin achiziționarea celui mai modern angiograf din România, Philips Azurion. Angiograful asigură o calitate excelentă a imaginii, esențială pentru realizarea cu acuratețe a unui act terapeutic de înaltă calitate în procedurile cardiace, vasculare, oncologice, ginecologice și neurologice. În același timp, dozele de iradiere extrem de mici ale aparatului (reduse cu până la 70%) pot fi personalizate în funcție de nevoile terapeutice ale pacientului.

Anul 2020 ne-a demonstrat, din nou, cât de importantă este pentru sistemele medicale dotarea spitalelor cu tehnologie de ultimă generație. Achiziția angiografului a venit din dorința și preocuparea constantă de a le oferi pacienților cele mai bune metode de diagnostic și tratament la standarde internaționale. Extinderea gamei de servicii medicale de înaltă competență existente în PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL reprezintă o reconfirmare a angajamentului nostru de a le oferi celor care ne trec pragul cele mai eficiente și moderne opțiuni terapeutice, într-un singur spital.“, a declarat Prof. Asoc. Dr. Cătălin Copăescu, Medic Primar Chirurgie Generală, Director Medical PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL.

Noul angiograf este dotat cu toate aplicaţiile clinice necesare stabilirii unui diagnostic corect, rapid şi precis, cu minimul de dozã de radiaţie pentru pacient şi pentru personalul medical. Astfel, angiograful asigură o experiență intuitivă și precizie pentru diagnosticarea și tratarea pacienților pentru care sunt necesare proceduri minim invazive.

Printre ariile medicale în care se pot face diagnosticarea și tratarea afecțiunilor cu ajutorul angiografului se numără: cardiologie (coronografie, implantare de stent coronarian, implant de stimulator cardiac si defibrillator intern, angiografie și angioplastie periferică, terapie de resincronizare), ginecologie (fibroame uterine, adenomioză uterină, sindrom de congestie pelvină, hemoragii acute și cronice), urologice (adenom de prostată, varicocel), oncologie (tumori hepatice, renale), ortopedie (tendinite de umăr, genunchi și șold) și neuroradiologie (tumori sau anomalii vasculare cerebrale sau spinale, discopatii, tasări vertebrale).

„Putem afirma cu mândrie că, în momentul de față, pacientul cardiac are parte în PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL de întreg spectrul de investigații și proceduri minim invazive. Dotările recente ne permit evaluarea și tratarea unei game largi de afecțiuni cardiovasculare, de la boala coronariană, insuficiența cardiacă, tulburările de ritm cardiac, arteriopatia periferică, până la bolile valvelor cardiace. Deținem unul dintre cele mai avansate sisteme de angiografie din lume și putem efectua intervenții de înaltă performanță, oferindu-le pacienților cu patologie cardiacă cele mai bune soluții și opțiuni inovatoare de tratament.”,  a declarat Dr. Radu Pretorian, Medic Cardiologie Intervențională PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL.

Abordarea multidisciplinară și tratamentele personalizate oferite în PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL ajută astfel la obținerea celor mai bune rezultate necesare unui pacient diagnosticat cu diferite afecțiuni.

Este important ca pacientul să beneficieze de o paletă de diagnostic și tratament cât mai amplă, prin intermediul unei echipe care abordează afecțiunea multidisciplinar. În radiologia intervențională, angiograful ne ajută să evaluăm, diagnosticăm și să tratăm afecțiuni din arii diferte: ginecologie, urologie, ortopedie, neurologie și multe altele. Acolo unde tratamentul medicamentos sau cel chirurgical nu sunt eficiente sau sunt contraindicate, radiologia intervențională vine cu soluții moderne, salvatoare. În acest fel, prin tehnici minim-invazive, oferim pacientului beneficiul celor mai bune tratamente, la standarde internaționale.“, a completat Dr. Rareș Nechifor, Medic Radiologie Intervențională PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL.

Despre Ponderas Academic Hospital, parte a rețelei de sănătate REGINA MARIA _____________________________________________________________________________

Ponderas Academic Hospital este singurul spital privat din România cu 8 acreditări internaționale care pune la dispoziție servicii medicale complete, integrate (spital, policlinică, imagistică) și acoperă toate specialitățile medicale și chirurgicale. Ponderas are o capacitate de 250 de paturi, 50 de cabinete medicale, 12 săli de operație, laborator de imagistica si analize precum și un centru de training dedicat pentru instruirea medicilor în proceduri laparoscopice, robotice și endoscopice. Echipa medicală este formată din 700 de doctori și asistenți, care tratează peste 300.000 de pacienți pe an și care, au realizat peste 40.000 de intervenții chirurgicale minim invazive, peste 1.200 intervenții robotice și aproape 10.000 de intervenții bariatrice.

Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este liderul serviciilor medicale private din România.

Recunoscută pentru calitatea serviciilor medicale, REGINA MARIA este singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 13 acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 30 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în 20 de județe și acoperire națională prin intermediul celor peste 310 clinici partenere. Compania reunește aproape 7.000 de angajați și colaboratori și oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 4.5 milioane de pacienți. 

Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu 25 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 640.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 130 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.

În timpul pandemiei COVID-19, REGINA MARIA a implicat în testare 8 laboratoare de biologie moleculară din Rețea, atingând o capacitate de prelucrare de 3800 teste RT-PCR/zi și procesând până acum peste 450.000 de teste la nivel național.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Prințesa de Wales a intrat în istoria Casei Regale Britanice. Ce titlu regal a primit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom