Concluzia primarului interimar, după comandamentul de iarnă: Pe hârtie, Bucureștiul este pregătit

Concluzia primarului interimar, după comandamentul de iarnă: Pe hârtie, Bucureștiul este pregătit
Publicat: 27/11/2015, 00:22
Actualizat: 27/11/2015, 10:57

Reprezentanții structurilor din subordinea Primăriei Capitalei i-au transmis primarului general interimar că fiecare sector al Capitalei este pregătit cu utilaje suficiente pentru deszăpezire, cu resursă umană corespunzătoare, dar și material antiderapant.

Răzvan Sava a spus că a primit o situație potrivit căreia la nivelul Captialei există 593 de utilaje pregătite pentru deszăpezire, 3.049 de oameni gata să intervină, iar în stocuri sunt 21.130 tone de material antiderapant.

Operatorii de salubritate de la nivelul fiecărui sector i-au spus primarului că au tot ce le trebuie pentru a interveni, însă, i-au spus că există câteva probleme care apar în fiecare an, respectiv la ieșirile din București și în zonele în care se lucrează.

În sectorul 2 ar putea fi mai dificil de intervenit în zona Pantelimon din cauza lucrărilor, în sectorul 3 – pe Splaiul Independenței și pe tronsonul de la linia de centură până la Calea Vitan, în sectorul 4 – la pasajul Berceni și la prelungirea Berceni, sectorul 5 are ca puncte nevralgice intrarea din Bragadiru și intrarea București-Măgurele, iar sectorul 6 – ieșirea spre Domnești, dar și zonele în care se lucrează pe gurile de metrou spre Drumul Taberei.

Operatorul de salubritate din sectorul 6 i-a cerut sprijinul primarului Sava să ceară poliției rutiere să îndepărteze pe anumite porțiuni balizele de pe bulevardul Iuliu Maniu, unde s-a făcut separație pe sens, ceea ce face imposibilă întoarcerea utilajelor de deszăpezire, care ar fi nevoite să întoarcă pe autostradă. Reprezentantul Poliției Rutiere a dat asigurări însă că se vor găsi soluții pentru ca utilajele de deszăpezire să-și poată face treaba.

Primarul general interimar le-a transmis operatorilor de salubritate că în zilele următoare va face vizite în teren la fiecare dintre ei pentru a vedea situația la fața locului, dar și pentru a le da acestora ocazia să îi mai comunice problemele pe care le au.

O altă problemă semnalată primarului general se referă la traficul intens din timpul zilei, dar și la mașinile parcate, care împiedică deszăpezirea corespunzătoare.

Reprezentantul RADET a precizat că în ultimele zile au fost câteva probleme, însă, lucrurile vor fi ținute sub control având în vedere că în ședința CGMB de joi a fost aprobat bugetul instituției pe anul 2015.

Acesta i-a cerut edilului să îi sprijine în fața reprezentanților Enel, Apa Nova, Distrigaz și la Poliția Rutieră, astfel încât angajații RADET să primească sprijinul necesar în cazul unor avarii.

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București a comunicat că sunt pregătite centrele pentru persoanele fără adăpost, dar și patru autoutilitare pentru distribuția de ceai și supe calde.

Întrebat dacă direcția se confruntă cu probleme, reprezentantul instituției a precizat că singura problemă ar fi lipsa de personal.

Reprezentantul Administrațiilor Străzilor a precizat că sunt 434 de intersecții semaforizate, 263 fiind în sistem necentralizat și 171 în sistem centralizat, însă acestea din urmă funcționează cu sincope.

El a mai spus că în perioada iernii cele mai multe probleme sunt în intersecțiile cu semafoare vechi pentru că becurile se ard repede din cauza umidității.

Reprezentantul Administrației Străzilor a spus că foarte multe intersecții sunt afectate și din cauza lucrărilor care se fac în carosabil, fără să se ceară și avizul lor și, în acest fel, muncitorii, când găsesc cabluri despre care nu știu, le taie.

„Înțeleg că există niște probleme de comunicare între instituțiile din subordinea primăriei și aș vrea să ne întâlnim mâine să vedem cum comunicăm pentru a evita astfel de situații”, le-a spus primarul.

Întrebat la finalul comandantului de iarnă care este concluzia sa, primarul a spus că, pe hârtie, lucrurile arată bine, dar că se va convinge de informațiile care i-au fost transmise pe teren.

„Dacă lucrurile nu vor sta așa, vor trebui ca în maximă urgență să ajungă la ceea ce ne-au comunicat”, a spus Sava.

Întrebat ce părere are despre faptul că operatorii de salubritate au sugerat că întreruperea, pentru scurt timp, a traficului pe anumite zone ar putea facilita deszăpezirea, Răzvan Sava a precizat că va analiza acest aspect și că va lua o hotărîre.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia