Consilier județean liberal din Ilfov, agresat cu topoare de interlopi

Consilier județean liberal din Ilfov, agresat cu topoare de interlopi
Publicat: 22/01/2020, 14:08

Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat, marți seara, de către un bărbat cu privire la faptul că, pe fondul unor discuții mai vechi, mai multe persoane i-au spart geamurile de la autoturism, folosind topoare. La fața locului s-au deplasat de îndată polițiștii Orașului Chitila pentru efectuarea de cercetări și investigații specifice locului faptei, cât și pentru identificarea persoanelor implicate în eveniment. De asemenea la fața locului s-au deplasat și efective din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Ilfov.

Persoana în cauză este Cornel Ofițeru, consilier județean din Ilfov și președinte al PNL Chitila. „M-au așteptat, în trei – patru mașini, erau opt – zece indivizi, cu toporul au încercat să mă lovească, eu fiind la volan, am reușit să fug, am ajuns acasă, au avut intenția să intre în curte, dar s-au oprit, am sunat la 112 și de aici s-au liniștit lucrurile”, a declarat Cornel Ofițeru.

Potrivit lui Cornel Ofițeru, președinte al PNL Chiajna, totul a pornit de la tensiunile declanșate în urma demisiilor din Consiliul Local și a demersurilor reprezentanților ALDE pentru validarea a doi consilieri și a unui viceprimar, din luna decembrie. Proiectele de hotărâre de Consilul Local, despre care liberalul spune că nu respectau legea, au fost atacate în contencios admnistrativ.

Cornel Ofițeru susține că mai mulți indivizi, despre care spune că sunt membri ai clanului interlop Iordan, au venit la ședința Consiliului Local Chiajna, care a avut loc în sediul Poliției Locale, iar un coleg de-al său, contracandidat la alegeri, Luca Marian Claudiu, a fost agresat, bătut, a ajuns la spital, iar el l-a dus la poliție să dea o declarație.

„Probabil să s-au simțit ofensați că l-am îndrumat pe colegul meu să facă plângere la poliție”, a declarat Cornel Ofițeru.

Potrivit lui Cornel Ofițeru, finul primarului din Chiajna este membru al acestei familii Iordan și îi folosește pe aceștia pentru a intimida adversarii politici.

Polițiștii au anunțat că au fost identificate persoanele implicate în eveniment, acestea fiind conduse la sediul postului de poliție Chiajna, pentru efectuarea de verificări și cercetări. Este vorba de doi agresori, unchi și nepot.

„În urma probatoriului administrat până la acest moment, polițiștii Ilfoveni au reținut o persoană pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și distrugere, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea cu propuneri legale.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Ilfoveni în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și distrugere, urmărirea penală penală fiind coordonată de procurorul de caz din cadrul unității de parchet competente”, a anunțat Poliția.

Sursa foto: Facebook / Cornel Ofițeru