COVID-19 | Evoluția bolii în țară și în lume. S-a trecut de primul prag critic la nivel mondial

COVID-19 | Evoluția bolii în țară și în lume. S-a trecut de primul prag critic la nivel mondial
La nivel mondial, numărul cazurilor de coronavirus a trecut primul prag critic de un milion, iar nu mai bine de 60.000 de persoane bolnave de COVID-19 au murit
Publicat: 05/04/2020, 07:23
Actualizat: 05/04/2020, 07:37

Conform datelor oficiale provenite de la Grupul de Comunicare Strategică (GCS), până sâmbătă, 4 aprilie 2020, ora 12, pe teritoriul României erau confirmate 3.613 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 (noul coronavirus).

Potrivit aceleiași surse, din acest total, 329 au fost declarate vindecate și externate de către autoritățile sanitare.

Pe de altă parte, tot ieri, la orele serii, erau înregistrate 146 de decese ca urmare a pandemiei de coronavirus.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până sâmbătă, 4 aprilie 2020, ora 13, în România erau plasate în carantină instituționalizată 1.479 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare.

De asemenea, potrivit statisticilor furnizate de GCS, 53 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă aceeași măsură instituționalizată, pentru o nouă perioadă de 14 zile.

S-a depășit pragul critic la nivel mondial. SUA înregistrează pierderi masive

La nivel mondial, numărul cazurilor de coronavirus a trecut primul prag critic de un milion (1.202.435 conform worldometer), iar mai bine de 60.000 de persoane bolnave de COVID-19 (64.729 mai exact, conform aceleiași surse) au murit.

Ddouă dintre principalele focare ale coronavirusului din Statele Unite ale Americii – New York și Louisiana – au raportat vineri cele mai mari salturi în cazul deceselor COVID-19.

Numai în New York City au fost mai mult de un sfert din cele 7.077 de decese înregistrate în SUA. Infecțiile cunoscute din SUA, care se apropie de 275.000 de cazuri, au reprezentat aproximativ 25% din cele peste un milion de cazuri raportate la nivel mondial.

Conform aceleiași surse, numărul de decese cauzat de epidemia COVID-19 în Italia s-a majorat cu 681, până la un total de 15.362, o creștere ceva mai mică decât cele observate în ultimele zile.

Și în Germania, cazurile confirmate au crescut cu 6.082 în ultimele 24 de ore, în ușoară scădere față de o zi înainte, conform Reuters, citată de Mediafax. Cazurile confirmate în acest stat membru al blocului comunitar (UE27) au crescut cu 6.082 în ultimele 24 de ore, în ușoară scădere față de ziua precedentă, conform datelor de la Robert Koch Institute.

În Italia, numărul total de cazuri confirmate a crescut la 124.632 de la 119.827 raportate vineri, o creștere de 4.805. Această stare de fapt a încurajat speranțele că bolii a ajuns la platou.

Dintre pacienții inițial confirmați ca purtători de SARS-CoV-2 la nivel național, 20.996 au fost declarați vindecați sâmbătă, în comparație cu 19.758 în urmă cu o zi.

O scădere continuă a noilor infecții a fost raportată pe de altă parte de Australia. Autoritățile de acolo au efectuat cea mai mare operațiune maritimă pe timp de pace pe portul Sydney, alimentând navele de croaziere străine înainte de a le expulza din apele locale.

Revenind în Europa, premierul spaniol Pedro Sanchez urmează să ceară parlamentului să extindă măsurile de carantină cu încă 15 zile, până în 26 aprilie. Ritmul zilnic al noilor infecții și decese a încetinit sâmbătă într-una dintre cele mai afectate țări din lume.

Pe de altă parte, este puțin probabil ca Marea Britanie să renunțe la carantină până la sfârșitul lunii mai, chiar dacă răspândirea coronavirusului a început să încetinească. Un consilier guvernamental principal a spus că numărul morților a crescut la 4.313.

Președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a amânat lansarea unor mega-proiecte, inclusiv Marele Muzeu Egiptean și mutarea funcționarilor publici într-o nouă capitală, planificată până în 2021, începând cu 2020, din cauza epidemiei de coronavirus, a declarat președinția.

SARS-CoV-2 a infectat mai mult de 3.000 de oameni în Africa sub-Sahariană și a ucis aproximativ 100, ceea ce a determinat unele dintre cele mai sărace țări ale lumii să își închidă granițele terestre și maritime.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu